Test: S1 Smartphone Rig

Kameraet i smartphones har nået en kvalitet hvor de er et reelt alternativ til et traditionelt kompaktkamera. Der hvor de de traditionelle kammeraer stadig har en fordel, er i selve håndteringen. Det kan være besværligt at holde en smartphone når man tager billeder, og specielt hvis man skal optage en længere video. Det har Shoulderpod en løsning på med deres S1 Smartphone Rig.

Hvad er der i kassen

LLO_2935_Lars

I kassen finder vi selve holderen, en håndledsrem og en ballastvægt/grebforlænger. Derudover er der en kort vejledning og et garantibevis. Alle tingene i æsken er flot præsenteret og pakket i udskåret skumgummi.

LLO_2936_Lars

Design og funktionalitet

S1 Smartphone Rig er i bund og grund en holder der skal gøre det nemmere at bruge mobilen som kamera i længere tid. Den består af en klemme man skruer fast omkring telefonen som gør at det bliver lettere at bruge telefonen som kamera. Materialerne er sort plastik, gummi, metal og detaljer i kunstigt ruskind.

LLO_2937_Lars

Man spænder klemmen omkring sin telefon (den kan spændes fast på telefoner fra 5 cm til 9,5 cm bredde) Skal man bruge telefonen håndholdt, så sætter man håndledsstroppen fast på skruen, og spænder håndgrebet fast på klemmen.

LLO_2959_Lars

Håndgrebet er lavet i metal og er ret tungt. Det er med til at reducere rystelser når man holder telefonen, og det er specielt vigtigt hvis man skal optage video eller skal bruge lang lukketid. S1 Smartphone Rig kan dog også spændes fast på et stativ hvis man skruer håndgrebet af, for gevindet i klemmen er samme størrelse som langt de fleste kamerastativer benytter sig af.

LLO_2943_Lars

Klemmen holder godt fast i telefonen, og i brugsvejledningen bliver man da også advaret mod at spænde for hårdt omkring telefonen, jeg er nemlig sikker på at den kan spændes så hårdt at det kan gå udover telefonen.

LLO_2941_Lars

S1 Smartphone Rig gør bestemt håndteringen af telefonen meget nemmere hvis man skal tage billeder eller skyde video. Og med håndledsstroppen er risikoen for at tabe telefonen reduceret til noget nærmest nul.

LLO_2957_Lars

Konklusion

S1 Smartphone Rig henvender sig hovedsageligt til dem der bruger foto/video funktionen på sin telefon intensivt, som f.eks. bloggere og videofotografer. S1 Smartphone Rig gør at man får mindre rystede billeder og video, og så er det bare meget mere behageligt at holde telefonen i “foto-position” med S1 Smartphone Rig monteret, i forhold til at skulle balancere telefonen på højkant som man normalt skal bruge to hænder til. Med S1 Smartphone Rig får man den ene hånd fri, og har stadig et solidt greb om mobilen. Og hvis man vil bruge f.eks. timelapse funktioner, eller selvudløser, så er det nemt at montere sin telefon på et stativ og være sikker på at den sidder stabilt. S1 Smartphone Rig er godt produkt til målgruppen, for andre der spontant tager et par billeder ind i mellem, er det at skyde noget over målet.

LLO_2939_Lars

Karakter

mydigitalphotos_4stars

Pris og tilgængelighed

Set til ca. 249,- hos SmartWire.dk

Se aktuel pris hos PriceRunner

Om Lars Lund Olsen

Lars er skribent på MyDigitalPhotos.dk Benytter Nikon DSLR samt Nikon CoolPix AW120.

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort. Required fields are marked *

*

Følg os - og vær' opdateret!

Få seneste nyt fra MyDigitalPhotos.dk direkte i din mailbox