Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150

Test: Panasonic Lumix GX8H

Vi skal her ser nærmere på Panasonics nyeste produkt i deres Lumix produktserie, nemlig Lumix GX8H. Det er et Micro Four Thirds systemkamera, som er efterfølgeren til Lumix G7 som vi tidligere har kigget på her

Det er et kamera der henvender sig til entusiasten, et kamera i den dyre ende af Micro Four Thirds skalaen. Lad os se nærmere på det.

Hvad er der i kassen?

Vi har testet Lumix GX8H som et kit, der inkluderer kamerahuset samt et zoom-objektiv.

I kassen finder vi:

  • Lumix GX8H kamerahus
  • 14-140 mm objektiv med billedstabilisering
  • Modlysblænde til objektiv
  • Front og bagdæksel til objektiv
  • 8.7 Wh batteri
  • Batterioplader
  • USB kabel
  • Trykt manual
  • CD med billedbehandlingssoftware

LLO_2911_Lars

 

Specifikationer

Her følger udvalgte specifikationer på kamerahus og objektiv

Type – Digital Single Lens Mirrorless camera

Recording media – SD Memory Card, SDHC Memory Card, SDXC Memory Card
Recording media – (Compatible with UHS-I UHS Speed Class 3 standard SDHC / SDXC Memory Cards)
Camera effective pixels – 20.30 Megapixels
MP4*:PAL area [4K] – 3840×2160: 4K/25p 100Mbps, 4K/24p 100Mbps
MP4*:PAL area [Full HD] – 1920×1080: FHD/50p 28Mbps, FHD/25p 20Mbps
MP4*:PAL area [HD] – 1280×720: HD/25p 10Mbps
MP4*:PAL area [VGA] – 640×480: VGA/25p 4Mbps
WiFi – IEEE 802.11b/g/n, 2412 MHz – 2462 MHz (1-11 ch), Wi-Fi / WPA / WPA2, Infrastructure mode
NFC – ISO/IEC 18092, NFC-F (Passive Mode)

OLED Live View Finder (2,360k dots)
Tilting – Yes
Eye point – Approx. 21 mm from eyepiece lens
Diopter adjustment – -4.0 – +3.0 (dpt)
Eye sensor – Yes

OLED monitor with static touch control
Monitor size – Free-angle 3.0-inch / 3:2 aspect / Wide viewing angle
Pixels – Approx. 1,040k dots
Filed of view – Approx. 100%
Monitor adjustment – Brightness, Contrast, Saturation, Red Tint, Blue Tint

Interface
USB – USB 2.0 High Speed Multi
HDMI – microHDMI TypeD / VIERA Link
Remote input – 2.5mm for remote
External microphone input – 2.5mm for external microphone
Microphone – Stereo, Wind-cut: OFF / Standard / High
Speaker – Monaural

Battery – Li-ion Battery Pack (7.2V, 1200mAh, 8.7Wh)

Lens
Lens Name – LUMIX G VARIO 14-140mm / F3.5-5.6 ASPH. / POWER O.I.S.
Optical Image Stabilizer – Yes (POWER O.I.S.)
Focal Length – f=14-140mm (35mm camera equivalent 28-280mm)
Aperture range – F3.5(Wide) – F5.6(TELE)
Minimum Aperture – F22
Closest Focusing Distance – 0.30m (at focal length 14-21mm) / 0.50m (at focal length 22-140mm)
Filter Size – 58mm
Overall Length – Approx. 75mm (from the tip of the lens to the base side of the lens mount)
Weight – Approx. 265g

Design og funktionalitet

Lumix GX8H er et system kamera hvor man kan skifte objektiv. Vi har modtaget Lumix GX8H som et kit med kamerahus og et 14-140 mm objektiv, så det er denne kombination af kamerahus og objektiv der ligger til grund for anmeldelsen.

Lumix GX8H er et af de større Micro Four Thirds kameraer, men dog stadig noget mindre end et standard DSLR. Den har elektronisk søger, samt et touchskærm på bagsiden. En af forskellene på et DSLR og et Micro Four Thirds er at man ikke kan se gennem objektivet på et Micro Four Thirds, som man kan på et DSLR, derfor er søgeren en skærm. Der er MANGE knapper på Lumix GX8H, her vil jeg kort vise dem på kameraet.

LLO_2903_Lars

På forsiden sidder låseknappen til objektivet, samt en af mange Function knapper der kan programmeres fra menusystemet.

LLO_2900_Lars

På højre side sidder NFC chippen, så man nemt kan forbinde til kameraet via WiFi fra en kompatibel enhed.

LLO_2902_Lars

På venstre side sidder dækslet der dækker for bl.a. HDMI og mikrofonstik. Det er også på venstre side af objektivet at man aktiverer billedstabiliseringen.

LLO_2904_Lars

På toppen finder vi en hotshoe til en flash. Det er værd at bemærke at Lumix GX8H IKKE har indbygget flash. Det er også på toppen at der sidder drejehul til at vælge kameraets tilstand, til at indstille eksponeringskompensation, samt to hjul der (alt efter kameraets tilstand) indstiller blænde/lukketid/bladre i viste billeder. Også her finder vi en Function knap. Der sidder også en dedikeret optageknap til videofunktionen, samt selvfølgelig udløserknappen.

LLO_2910_Lars

På bagsiden sidder der bl.a. både en knap til Quick-menu, samt til Menu. Der er også genvejsknapper til at indstille hvidbalance, ISO, fokuspunkt og serieoptagelser. Også her finder vi hele to Function knapper.

Skærmen er en touchskærm, så her kan man også lave et væld af indstillinger.

Som man måske kan få en fornemmelse af på billederne, så er der virkelig mange knapper og indstillingsmuligheder. Nogle funktioner kan både benyttes fra touchskærmen, og fra knapper. Nogle knapper har forskellige funktioner alt efter hvilken tilstand kameraet er i. Menu systemet er også ganske omfattende, der er ikke det der ikke kan indstilles. Jeg føler ikke at alle indstillinger giver værdi til brugeren, nogle er bare med til at gøre et kompliceret kamera mere kompliceret. Når man ser på blandingen af knapper, touchskærm og en kompliceret (og temmelig omfattende menu) så er det bestemt ikke et kamera man bliver verdensmester i på en dag, og manualen skal man nok have med i kameratasken de første mange dage.

Skærmen står dog flot, og det er nemt at komponere sine billeder. Hvis solen er kraftig kan den dog være lidt svær at se, men så benytter man sig bare af den elektroniske søger. Den står mindst lige så flot som skærmen. Skærmen man vippes ud og drejes så man kan skyde sine billede fra skæve vinkler, uden at skulle skyde i blinde.

LLO_2909_Lars

Søgeren kan vippes op, hvis man har behov for det. En lækker detalje.

LLO_2905_Lars

Lumix GX8H har som sagt ikke indbygget flash, så jeg har kun taget billeder uden flash monteret. Det betyder at Lumix GX8H skal være god til at tage billeder i forholdsvist svagt lys. Og det er det i bund og grund ganske god til, med en ISO indstilling der går helt op til 25.600. Dog oplevede jeg store problemer med autofocus hvis lyset fra meget svagt og der ikke var stor kontrast i motivet, og enkelte gange oplevede jeg at den uundgåelige ISO-støj lavede forstyrrende striber i billedet, som det ses på eksemplet herunder.

ISO-støj

En feature hvor Lumix GX8H lægger afstand til konkurrenterne er på video-fronten. Med fuld 4K understøttelse så laver den ganske fornuftige videoer. Og Lumix GX8H har også 4K photo funktionen indbygget. En funktion der blev lanceret sammen med Lumix G7. Det betyder at Lumix GX8H kan optage en sekvens i 4K, med 30 billeder pr. sekund, og så kan man efterfølgende udvælge enkelte frames fra filmen og gemme som 8 megapixel fotos. Det er genialt til at fange ting der sker hurtigt eller uventet. Der er forskellige indstillinger, men den jeg brugte mest var en funktion der gemmer et sekund fra FØR man trykker på udløseren, og et sekund efter. Så kan man fange ting der er hurtigere end ens reaktionstid!

Batteritiden har Panasonic opgivet til ca 340 billeder, men i min test har jeg dog skudt over 500 billeder på en enkelt opladning, så det var en positiv overraskelse.

Konklusion

Lumix GX8H er et ganske kompliceret kamera, hvor man efter min mening kan indstille for meget. Kombinationen af en omfattende menu, en quick-menu, en touchskærm og hele 5 Function knapper gør at betjeningen ikke altid er særlig intuitiv. Men hvis man kan leve med det, så tager Lumix GX8H nogle ganske fine billeder, og i særdeleshed god video. Byggekvaliteten af kameraet er helt i top, det virker robust under brug, og alle knapper og drejehjul er solide og lækre at betjene. Prisen er dog i den høje ende, og hvis man kun går efter bedste billedkvalitet, så er der DSLR kamerasæt på markedet til samme pris der tager flottere billeder. Man skal vælge Lumix GX8H hvis man vil have et mere kompakt kamera, med et væld af funktioner (bl.a 4K photo, panorama-foto, filtre og effekter) og en masse indstillinger. Og så skal man investere i en ekstern flash for at få fuldt udbytte af det.

Herunder ses en stribe billeder der er taget med Lumix GX8H, indendørs og udendørs, alle uden flash.

//samples.mydigitalphotos.dk/#!album-166

Karakter

mydigitalphotos-35-stars-web

Pris og tilgængelighed

Set til ca 9700,- for kamerahuset alene og ca 12.700,- for det kit vi har testet.

Find forhandler og den bedste pris på Panasonic Lumix DMC-GX8H

About Lars Lund Olsen

Lars er skribent på MyDigitalPhotos.dk Benytter Nikon DSLR samt Nikon CoolPix AW120.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

[wp_bannerize group="mdp_footer" random="1" limit="1"]
Følg os - og vær' opdateret!

Få seneste nyt fra MyDigitalPhotos.dk direkte i din mailbox