Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150

Test: Panasonic Lumix DMC-GF7K

Skærmbillede 2015-02-17 kl. 23.08.02

Nyeste skud på stammen fra Panasonic Lumix, er et sjovt stykke legetøj – perfekt til den aktive bruger af sociale medier, der vil have billeder i høj kvalitet.

Hvad er der i kassen?

I kassen finder vi kameraet, som ligger i en lille pose. En Lumix G Neck-strap, et usb-kabel, batteriet,  en selvstændig batterioplader, manualen, samt en DVD (med 3 programmer til pc og 1 til mac)

Specifikationer

 • Leica DC Vario Summilux f/1.7-2.8
 • 16 megapixel
 • 17.3 x 13.0 mm Live MOS sensor
 • 4/3 mount til udskiftelig linse
 • Touch screen m. tilt/vippefunktion
 • Mindste fokusområde 20 cm
 • Digital zoom 2x, 4x
 • Understøtter RAW
 • WIFI
 • Full HD video
 • F/3.5-5.6 Blænde
 • 12-24 mm (på standard objektivet)
 • forskellige formater: 4:3, 3:2, 1:1 og 16:9
 • Panorama funktion
 • Built-in flash
 • Selfie – slim mode
 • Stop motion
 • Understøtter RAW

Design og funktionalitet

Panasonic Lumix DMC-GF7K er et let lille kompakt systemkamera på 336 gram (inkl kitlinsen). Kameraet er designet med et flot retro-stil med et læderlook i enten sort. brun, pink eller hvid front. Der medfølger en 12-32mm linse med kamearet og der kan tilkøbes et hav af linser til kameraet. Kitlinsens blænde er f/3.5-5.6 og fint til almindeligt brug.

Skærmbillede 2015-02-17 kl. 23.09.48 Skærmbillede 2015-02-17 kl. 23.10.01 Skærmbillede 2015-02-17 kl. 23.10.11

Kameraet er ifølge Panasonic, designet til en ny måde at udtrykke sig med Selfies og henvender sig i høj grad til folk, der vil bruge kameraet ifbm sociale situationer og nok ligeså ofte indendørs som udendørs. Man kunne måske godt tænke sig en lidt større blænde, men med indbygget blitz og en særlig “defocus” mode, har Panasonic tænkt på både behovet for lys og muligheden for at “sløre” baggrunden.

Kameraet bærer præg af at være mere “hipster” smart end at være designet til at ligge godt i hånden. Man vender sig hurtigt til at bruge kameraet og holde kameraet. Menuen og knapperne er meget enkle og intuitive.

panasonic_lumix_gf7_20

Øverst på kameraet er der fire knapper. Yderst til venstre er et drejehjul med indstillingsfunktioner, som på fleste andre kameraer. Det særlige her er, at der ikke er en autofunktion på dette hjul og nogle skal måske passe med ikke at forveksle A (Aperture = blænde) med auto. Hvis man ønsker auto, som jeg forestiller mig mange købere af dette kamera vil vælge, er der en specifik autoknap til venstre for blitzen, iA-knappen. iA funktionen ses også andre Panasonic Lumix kameraer og står for intelligent auto og fungerer ganske udemærket. Vil man gerne have mere kontrol over sit billede, kan man indstille kameraet på manuel, shutterspeed, aperture eller program. Man styrer derefter indstillingen på drejeknappen placeret på bagsiden til højre for touchskærmen. Det er enkelt og intuitivt. Desuden findes der yderligere specifikke indstillinger på det øvre drejehjul for portræt, landskab, sport, scene (med 20 forskellige scener), filter og panorama. Det er nemt, intuitivt og ligetil at gå til, man bliver lynhurtig fortrolig med kameraets funktionsvalg.

Imellem drejehjulet og iA-knappen sidder on/off vælgeren som skubbes til siden for at tænde og slukke kameraet. Denne knap har også standard udløserknappen siddende i midten. Yderst til venstre sidder fn-knappen, der som standard er en dedikeret wi-fi aktivering. Med wi-fi kan man lave direkte overførsler til sin smartphone samtidig med at man tager billeder, vælge hvilke billeder man vil overfører eller trådløst vise et slideshow på sit smart tv.

Når man har tændt kameraet skal yderligere rotere zoom ringen og dreje linsen ud for at starte kameraet op. I starten var jeg lidt irriteret over at det ikke bare startede op, når jeg havde tændt kameraet, men det giver god mening at dels beskytte linsen på denne måde og samtidig skyldes det, at der en lang række tilkøbsmuligheder, hvis man ønsker en anden linse.

Linse beskytteren er nem at tage både af og på. Jeg har oplevet forskellige linsebeskyttere som aldrig sad ordentlig fast første gang, men denne her sidder hver gang. Jeg ville dog ønske, at der fulgte en lille snor med til beskytteren, så den ikke blev væk. Jeg har taget mig selv i flere gange at lede efter den, når jeg slukkede for kameraet.

Skærmbillede 2015-02-17 kl. 23.09.15

På bagsiden af kameraet sidder der øverst en lille slider-knap, som skubber den indbyggede pop-up blitz op. Ved siden af skærmen, i højre side, er der øverst en dedikeret videoknap. Herunder er der en play-knap, som viser dig dine optagede billeder og film. Dernæst har vi drejeknappen, som er et drejehjul med trykknap i et. Her er menuer og indstillinger placeret som i andre nyere Panasonic Lumix kameraer og det fungerer igen nemt og intuitivt. Nederst herunder har vi “tilbage/slet” knappen og ved siden af disp-som knappen, hvor du kan vælge hvor meget info du vil have på skærmen.

Skærmbillede 2015-02-17 kl. 23.08.55

Kameraet har indbygget 3” touchscreen med 180 grader tilt til selfies. Når man vipper skærmen op, kommer der automatisk en “selfie-menu” op til højre i skærmbilledet, en menu som man hurtigt bliver bekendt med og mange ejere af Panasonic Lumix DMC-GF7K garanteret ofte vil bruge. I selfiemenuen har man seks forskellige menupunkter:

 • Soft skin
 • Her kan du vælger tre forskellige grader af soft skin, som gør din hud mere “blød”.
 • Defocusing
 • Som beskrevet ovenfor kan du her vælge at få sløret baggrund på billedet.
 • Slimming mode
 • Her kan du simpelthen gøre dig smallere. Du kan vælge imellem 2 niveauer, high og low.
 • Shutter
 • Her kan du vælge udløseren:
  • Man kan vælge den knappen, som sidder ovenpå kameraet. Når man har tiltet skærmen op og vælger denne funktion, kan wi-fi/fn knappen også bruges, således, at både højre og venstre hånd nemt kan aktivere udløseren.
  • Tryk på skærmen
  • “Buddy”, når man er to på sin selfie, skal man blot rykke tættere sammen for at aktivere udløseren
  • “Face”, hvor man aktiverer udløseren ved at holde hånden op foran sit ansigt.
 • Shots
 • Vælg antallet af billeder, der skal tages fra 1-4.
 • Countdown
 • Vælg hvornår billedet tages: instant shot, efter 3 sekunder eller 10 sekunder.

I menuen, som tilgås via knappen bagpå kameraet, er der en lang række indstillingsmuligheder for hver af menupunkterne; fotooptagelser, videooptagelser, custom-optagelser, setup og playback. Menu er igen nem og intuitiv at gå til. Blandt en lang række indstillingsvalg kan nævnes aspect ratio (4:3, 3:2, 16:9 og 1:1), billede størrelse og kvalitet, metering, auto bracket, optageformat (avchd/mp4), optagekvalitet (op til 1920×1080, 50p), iso, silent mode (hvilket jeg personligt elsker), ur, dato, sprog m.fl.

Billedkvalitet og videokvalitet

Billedkvaliteten er fin, og du kan med andre linser opgradere kvaliteten. Panasonic Lumix DMC-GF7K er ikke på niveau med Panasonic Lumix DMC-LX100, men det er bestemt gode billeder og du kan printe A3 forstørrelse af dine billeder uden at miste kvalitet.

Personligt er jeg vild med at tage macro billeder, men det er der ikke noget af her med et mindste fokuslængde på 20 cm. Til gengæld er det en fantastisk widezoom, som er ideel til selfies og foto i mindre rum. kameraet er også et dedikeret selfie kamera og den medfølgende 12-32mm linse gør sig fantastisk her. Og som systemkamera med mulighed for udskiftning af objektiv, kan man jo altid bare købe en anden linse at smide på.

Jeg er personligt ikke den store selfie fotograf, jeg har det langt bedre bag kameraet end foran, men jeg har taget et par billeder alene for at vise nogle af selfiefunktioner med slim og soft.

Herunder ses uden selfie filter og med slim + soft filter:

P1000006

P1000010

Man kan nemt have flere personer med på billedet selvom man holder kameraet i hånden:

P1000157

Som ovenfor nævnt er der flere forskellige filtre indbygget i kameraet, nemlig 22 forskellige. Hertil skal lægges 20 forskellige scenevalgs muligheder, som selvfølgelig er afhængig af situationen, der skal foreviges, men sammenlagt er der en lang række muligheder for at lege og eksperimentere med. Det er klart, at det gør noget ved kvaliteten af billedet, når man lægger filtre ind over, men netop dette kameras målgruppe vi også elsker at lege med de mange udtryk, der kan komme ud af det og her bliver udtrykker netop vigtigere end kvaliteten. Samtidig forbliver kvaliteten langt bedre en smartphone billederne, så man vil samtidig med kreativiteten imponere med billedkvalitet på de sociale medier.

P1000012

Videokvalitet

Panasonic Lumix DMC-GF7K kan optage stop motion film. Den funktion har jeg leget lidt med og det er både nemt, sjovt og intuitivt.

Konklusion

Jeg har for nylig erhvervet mig et kompakt kamera som supplement til mit DSLR. Mest fordi, at det er nemmere at have med på farten. Min interesse for kompaktkameraer er forholdsvis ny, men udviklen indenfor denne type kameraer har virkelig taget fart og med Panasonic Lumix DMC-GF7K viser Panasonic, at de forstår tidens ånd. Kameraet et lille og let. Det er nemt at have med på farten, selvom det ikke er et lommekamera. Kameraet er mere en bare point and shoot. Det henvender sig til de unge, de kreative og dem som kan lide at lege med billeder. Alene det at have haft kameraet mellem hænderne de sidste par dage fået mig selv til at føle mig lidt mere legende.

Panasonic Lumix DMC-GF7K er uden tvivl et dedikeret selfie kamera. Det er nemt og sjovt at tage selfies og de kreative billeder af maden, vennerne, hunden eller af det hele på et billede med fede effekter og filtre.

Panasonic Lumix DMC-GF7K er nemt, ligetil og ikke mindst intuitivt.

Karakter

mydigitalphotos-4-stars-print

Pris og tilgængelighed

Se aktuel pris hos PriceRunner

About Sune Dadda Karma Harms

Skribent på MyDigitalPhotos.dk. Benytter Nikon D800 og Canon G7X.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

[wp_bannerize group="mdp_footer" random="1" limit="1"]
Følg os - og vær' opdateret!

Få seneste nyt fra MyDigitalPhotos.dk direkte i din mailbox