Test: Miggo Agua

Miggo er et firma vi har stiftet bekendtskab med før, her på MyDigitalPhotos.dk. Det er et firma der er startet af top-folk i foto-taske branchen (rygterne vil vide at det er tidligere ansatte hos Kata og Manfrotto, så det er folk der ved hvad de har med at gøre). Vi har testet deres første produkt, miggo Strap and Wrap her. Nu har de et nyt produkt på trapperne, og vi har været så heldige at modtage en vareprøve før det kommer i endelig produktion. Det drejer sig om en vandtæt kamerataske med navnet miggo Agua.

Design og funktionalitet

Miggo Agua kommer i tre størrelser, lige fra modellen til det kompakte systemkamera, til entusiast DSLR, helt op til modellen der kan indeholde et professionelt DSLR. Det er en skuldertaske, beregnet til at holde kameraet med monteret objektiv, og ikke andet.

LLO_0670

Det er en taske af top-loader typen, det vil sige at man stikker kameraet ned i tasken med objektivet nedad. Miggo agua er designet så det er let at komme til kameraet, og den er også designet til at man kan opbevare kameraet uden objektivdæksel. Der er en lille lomme inden i tasken hvor man kan opbevare det. Bunden er derfor lavet i hård materiale, der er blødt på indersiden for fuld beskyttelse af objektivet uden dæksel.

LLO_0669

Materialerne er fleksibelt gummibelagt nylon på ydersiden af tasken, og blødt neopren på indersiden til at beskytte kameraet mod stød og slag.

LLO_0667

Skulderstroppen har en bred rem af neopren som fordeler vægten fint over skulderen, både når man har den over en skulder, eller bærer den på tværs af kroppen.

LLO_0672

Skulderstroppen har nem justering af længden, den kan faktisk klares med en hånd. Der sidder en ring ved hvert justeringsspænde, den hiver man blot op eller ned for at forkorte eller forlænge stroppen. Det virker ret godt.

LLO_0671

Inde i tasken lå der to løse spænder med et bånd i. De har to funktioner i forbindelse med miggo Agua.

LLO_0676

Skulderstroppen kan nemlig klikkes fri af tasken, og så kan den bruges som kamerastrop hvis man sætter de to løse spænder i kameraets øjer.

LLO_0677

Så har man en kamerastrop der med garanti er mere behagelig at bruge end den der fulgte med kameraet. Den anden funktion ser vi når vi åbner miggo Agua, her sidder der nemlig en kort strop inden i tasken.

LLO_0675

Sætter man den ene af de løser spænder i kameraet, så kan man sikre kameraet i tasken, så det ikke kan falde ud.

IMG_3773

IMG_3772

Det forhindrer ikke at man hurtigt kan tage billeder, uden at klikke kameraet fri af stroppen, man løfter bare kameraet til øjet, og så følger tasken med. Dog er stroppen så lang at tasken ikke rammer ansigtet, eller sidder i vejen.

Miggo Agua er vandtæt efter IPx3 standarden, og det betyder at den kan tåle vandsprøjt i en retning op til 60 grader fra lodret, med en mængde på 10 liter i minuttet i mindst 5 minutter. Det er altså en god solid tordenbyge den kan tåle. Men den kan dog ikke tåle at blive nedsænket i vand. Lynlåsen vil jeg gætte på er det svageste led i vandsikringen, og her der da også brugt solide vandskyende lynlåse.

LLO_0668

Desværre betyder det at på vores vareprøve så er de lidt stramme at betjene, så der skal to hænder til at åbne og lukke tasken. Specielt det at lukke den, drillede lidt ind i mellem. Men som sagt, så er det ikke det endelige produkt så det kan være bedre når tasken kommer i produktion. For at teste den, så hang jeg den op i brusekabinen, og gav den fuld tryk på vandet i 3-4 minutter. Og i det store hele, så kom der ikke noget vand ind i tasken, men ganske som jeg frygtede, så var der fugtigt omkring lynlåsen, på indersiden af tasken. Det var også en ekstrem torturtest, men lynlåsene holdt altså ikke helt tæt på vores vareprøve.

Konklusion

Nu skal vi ikke konkludere for meget på en vareprøve, da det endelige produkt kan have forbedringer. Som produkt er det ganske genialt med en vandtæt taske, i stedet for at man skal bøvle med regnovertræk på de gængse fototasker. At man kan spænde kameraet fast i tasken, og at man kan bruge det mens det er spændt fast er en god løsning. Typisk vil man bruge miggo Agua i sitationer og våde omgivelser hvor man bestemt ikke vil tabe sit kamera. At skulderstroppen er nem at justere og endvidere kan bruges som kamerastrop er også lækre detaljer. Desværre så driller lynlåsen lidt når man vil lukke tasken, og den var heller ikke helt vandtæt under vores test. Hvis de detaljer bliver rettet i det endelige produkt, så tror det at det bliver en vinder. Miggo har også givet os besked om at spænderne på det færdige produkt bliver med en lås, så de ikke kan klikkes op ved et uheld, eller af evt. tyveknægte.

IMG_2794

Karakter

mydigitalphotos-4-stars-print

Pris og tilgængelighed

Miggo Agua er pt et Kickstarter projekt, og du kan se mere om det her: https://www.kickstarter.com/projects/mymiggo/the-agua-a-totally-new-way-to-carry-your-camera eller på www.mymiggo.com

Miggo Agua har nået deres mål, og produktet kommer i produktion med planlagt levering i november. Prisen bliver fra ca 56 USD for den mindste model, til ca 70 USD for den største model. Den danske pris er pt. ukendt.

Om Lars Lund Olsen

Lars er skribent på MyDigitalPhotos.dk Benytter Nikon DSLR samt Nikon CoolPix AW120.

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort. Required fields are marked *

*

Følg os - og vær' opdateret!

Få seneste nyt fra MyDigitalPhotos.dk direkte i din mailbox