Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150

Test: Expert Shield skærmbeskyttelse

Skærmen på mange nye kameraer sidder udsat for ridser og slag. Det ville være ærgerligt hvis der kom en ridse i skærmen, det er trods alt en ret vigtig del af kameraet. En udskiftning koster sikkert mange penge, så forebyggelse er den bedste løsning. Jeg har prøvet tre forskellige typer skærmbeskyttelse fra Expert Shield.

De tre typer skærmbeskyttelse jeg har prøvet er alle til et Nikon D7100/D7200. De har dog også skærmbeskyttelse til rigtig mange andre modeller. Fælles for de tre er at de ikke efterlader noget lim eller klæbemiddel på skærmen når man tager dem af, og de er også forholdsvist nemme at montere.

Screen protector clear

Denne skærmbeskyttelse er lavet af plastik, og er helt gennemsigtig. Den koster cirka 8 engelske pund.

LLO_0895

Der medfølger både beskyttelse til hovedskærmen, men også til det lille display øverst på kameraet, samt en klud til at rense displayet med. Det gør der forøvrigt også med de andre to skærmbeskyttere.

Når man har fjernet støv og fedtpletter fra skærmen med kluden, så trækker man beskyttelsesfilmen af bagsiden, og sætter skærmbeskyttelsen på. Når den sidder hvor den skal, så trækker man den yderste beskyttelsesfilm af, og så er displayet beskyttet mod ridser.

IMG_3949

IMG_3965

Den klare skærmbeskyttelse fra Expert Shield er stort set usynlig når den er monteret, og ses næsten ikke når man bruger skærmen.

IMG_3951

Fortryder man, og vil fjerne den igen, så sætter man bare et stykke tape i det ene hjørne, og trækker skærmbeskyttelsen af skærmen. Det efterlader intet klæbemiddel.

Karakter

mydigitalphotos-4-stars-print

Screen protector Anti-Glare

Denne skærmbeskyttelse er også lavet i plastik, den har dog en mat overflade som man kender det fra nogle computerskærme. Den koster cirka 8 engelske pund.

LLO_0896

Produktet er stort set identisk med den klare skærmbeskyttelse, med den forskel at overflade er mat, så man ikke ser reflekser i skærmen. Det betyder at beskyttelsen ikke er helt usynlig, og den er også lidt mere modtagelig for fedtefingre.

IMG_3953

IMG_3956

Farverne står lidt klarer under sollys, men der skal ikke meget snavs til før det bliver tydeligt pga den matte overflade. Men hvis man er plaget af reflekser, så er det en fin løsning. Personligt synes jeg at klare skærmbeskyttelser er bedre til mit brug.

Karakter

mydigitalphotos-35-stars-web

Screen Protector Glass

Denne skærmbeskyttelse fra Expert Shield er faktisk et tyndt stykke hærdet glas. Beskyttelsen til det lille display på kameraet er dog stadig plastik. Den koster cirka 14 engelske pund.

LLO_0897

Denne var klart den nemmeste at montere på skærmen, og fordi den er lavet af glas er den også 100% gennemsigtig uden at forvrænge billedet på nogen måde. Fordi at den er lavet af hårdt glas, så beskytter den både mod ridser, men også mod slag på displayet, hvor de to andre mest beskytter mod ridser. Den er lidt tykkere end de andre, men hvis man får den monteret præcist, så ser det ud som en del af kameraet.

IMG_3959

IMG_3966

Det skal ikke være nogen hemmelighed at Glass er min personlige favorit af de tre. Den ser godt ud, er nem at montere og virker solid. Det er også den dyreste, men som sædvanligt så følges pris og kvalitet ofte ad.

Karakter

mydigitalphotos-45-stars-print

Konklusion

Alle tre skærmbeskyttere fra Expert Shield var nemme at montere, og nemme at fjerne igen uden at efterlade spor. Om man vil have en tynd klar beskyttelse, en mat beskyttelse eller en luksus glas beskyttelse er op til ens personlige smag. Men jeg vil anbefale at man bruger en beskyttelse på sin skærm, specielt på et dyrt DSLR, da en ridse i skærmen trækker gensalgsprisen gevaldigt ned, plus at det er irriterende at se på hver gang man bruger sit kamera. Så en skærmbeskyttelse er en billig forsikring mod den slags uheld.

Hele Expert Shields udvalg kan ses her www.expertshielduk.com

About Lars Lund Olsen

Lars er skribent på MyDigitalPhotos.dk Benytter Nikon DSLR samt Nikon CoolPix AW120.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

[wp_bannerize group="mdp_footer" random="1" limit="1"]
Følg os - og vær' opdateret!

Få seneste nyt fra MyDigitalPhotos.dk direkte i din mailbox