Test: Adobe Creative Cloud

cc-overview-toolsAdobe lancerede for en rum tid siden deres “Creative Cloud” løsning, en abbonementsløsning hvor man for et fast beløb om måneden har adgang til Adobe’s applikationer i “skyen”, enten som enkelte applikationer, som “pakke-løsninger” med flere applikationer eller den forkromede løsning der giver adgang til alle Adobe’s applikationer (Se priser og pakkeløsninger)

Hvordan fungere Creative Cloud i praksis?

Første skridt er at finde det abbonement der passer til ens behov, dette afhænger i høj grad af om man er privatperson, driver mindre virksomhed eller er en del af ens større organisation, Adobe har abbonementer der passer til ethvert behov.

Når det rette abbonement er valgt, oprettes en konto hvorefter man tildeles en produknøgle. Via Abobe’s website hentes “Creative Cloud” applikationen og man logger ind med sit adobe-ID som produktnøglen er tilknyttet. Creative Cloud applikationen findes naturligvis til både PC og Mac.

http://samples.mydigitalphotos.dk/#!album-148

Via Creative Cloud aplikationen, kan man downloade de applikationer man, via sin abbonementsløsning, har adgang til og derudover får man også adgang til “skyen” hvor man på sigt vil kunne gemme og synkroniserer filer, så man altid har adgang til ens projekter, uanset hvilken PC eller Mac kan benytter. På sigt kommer en lignende løsning til håndtering af skrifttyper også, så man altid har alle sien skrifttyper ved hånden og naturligvis vil kunne bruge dem i alle applikationer på den lokale PC eller Mac. Det er også muligt at dele projekter på tværs, det kunne eksempelvis være i et mediebureau hvor man er flere folk omkring samme projekt, igen en rigtig smart feature der bare gør det hele lidt nemmere i hverdagen.

Når først den enkelte applikation er installeret på den lokale PC eller Mac, holder Creative Cloud applikationen automatisk øje med om ens abbonement stadig er aktivt/gyldigt og om hvorvidt der er opdateringer klar til ens applikationer. På den måde “pushes” nye opdateringer direkte ud til brugen og ens applikationer er dermed altid fuldt opdateret, så man får det maksimale ud af dem – det er faktisk ret smart og der kommer en del opdateringer løbende, både fejlrettelser og ikke mindst nye små features og værktøjer.

Det er nemt, via Creative Cloud app’en, at hente nye applikationer – et klik og applikationen hentes og installeres uden særlig indblanding fra brugeren, det er virkelig nemt og yderst brugervenligt.

Én ting der gør Creative Cloud løsningen særligt attraktiv for den private bruger eller mindre virksomhed, er muligheden for at skifte mellem forskellige pc’er eller mac’s, uden at skulle tilkøbe flere licenser, man kan dog kun bruge applikationerne aktivt på én PC af gangen. Jeg har har Creative Cloud installeret på de 3 pc’er og Mac’s som jeg benytter og det har været en ren fornøjelse at kunne bruge dem på tværs af hinanden, det kræver dog blot at man er logget ind med sit Adobe ID via Creative Cloud applikationen. Et par enkelte gange er jeg blevet bedt om at “nulstille” antallet af aktive enheder, men dette kræver blot ét tryk og man er videre, der er ikke så meget bøvl der.

Konklusion

Vi har haft fornøjelsen af at benytte Adobe Creative Cloud i en periode på ca. 2 måneder og det er et yderst velfungerende “produkt”. Idéen med at købe sig adgang, på abonnements basis til de applikationer man nu engang bruger, giver i min verden rigtig god mening – særligt set med private og mindre virksomheders øjne, da udskrivningen her og nu ikke er så stor. Samtidig får man adgang til alle kommende opdateringer, så man arbejder altid på 100% opdateret software og nyder godt af de mange nye funktioner og features, uden at skulle betale for en opdatering eller i værste fald en helt ny version.

Som mindre virksomhed eller mediebureau giver Creative Cloud også ret mange smarte features i forhold til at arbejde flere på et projekt, ligesom der er lagt op til at mere data, indstilling ol. flytes til skyen, så man egentlig ikke er så afhængig af den lokale pc eller Mac, men blot skal logge ind med sit personlige Adobe ID.

Det er nemt at installere løsningen på en anden PC eller Mac og man kan derfor sagtens bruge løsningen på flere pc’er i hjemmet, så længe man kun bruger én PC eller Mac af gangen.

Creative Cloud får de bedste anbefalinger herfra, det er en nem, enkel og økonomisk overkommelig løsning til alle der har brug for at arbejde med Adobe’s mere professionelle programmer der har en forholdsvis høj indkøbspris.

Pris og tilgængelighed

Se aktuelle priser og vilkår på Adobe.com

Om Noel Christensen

Noel er grundlægger og redaktør på MyDigitalPhotos.dk. Benytter Canon EOS 7D samt Panasonic Lumix DMC-G5.

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort. Required fields are marked *

*

Følg os - og vær' opdateret!

Få seneste nyt fra MyDigitalPhotos.dk direkte i din mailbox