Tamron SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD

Tamron SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD er, i skrivende stund, det seneste objektiv fra Tamron og der er tale om et zoom objektiv primært til Full-Frame D-SLR kameraer, det kan dog også sagtens bruges til D-SLR kameraer med APS-C sensorer, som eksempelvis Canon EOS 7D som det er brugt sammen med i forbindelse med denne anmeldelse.

Tamron SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD er bl.a. udstyret med Tamron’s egen billedstabilisering kaldet VC samt USD, som er en ultra stille fokusmotor – hvordan det virker i praksis kommer til tilbage til.

Hvad er der i kassen?
Tamron SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD kommer, som alle andre Tamron objektiver pt., i en nydelig sølv-grå æske, med modelbetegnelse og “features” benævnt på æsken, dvs. USD, VC og SP – betydningen kommer vil tilbage til.

I æsken finder man først et garantibevis med serienummer, en manual/brugsvejledning, samt objektiv og modlysblænde pakket beskyttende ind i en lille “kuffert” man kan tage op af æsken.

Funktionalitet
Tamron SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD er et meget lysstærkt objektiv med F.2/8. Det betyder at det klarer sig rigtig fint under dårlig lysforhold – uden at skulle have hjælp fra en blitz eller lignende. Samtidig kan du få en rigtig flot udvasket baggrund, hvor kun hovedmotivet står frem.

Når man får objektivet i hånden er man ikke i tvivl om at der er tale om et produkt af en særlig kvalitet for det er både tungt at bære og lækkert at røre ved. Objektivet er i kraftig udførsel, med en mindre fokusring mod kamerahuset og en større zoomring længst ude mod frontglasset. På objektivet er knap til aktivere/deaktivere af VC (Billedstabilisering), ligesom der er knap til skift mellem manuel og autofokus.

Noget letvægter er Tamron SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD ikke, faktisk vejer det hele 825 gram – men det er et godt tegn i dette tilfælde for det betyder bare at der er blevet brugt nogle lækre og holdbare materialer. Objektivet har indbygget billedstabilisering, som fungerer rigtig fint ved håndholdt fotografering og sammen med den store blændeåbning er det endnu nemmere at få billeder med naturlig belysning, selvom under vanskelig lysforhold. I praksis er billedstabiliseringen med til at gøre det muligt at anvende længere lukketider, ved håndholdt fotografering, uden at man opnår et rystet/sløret billede. En billedstabilisering kan nemt have en træls, skurrende lyd, men i Tamron SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD har jeg kun oplevet den som meget svag og bestemt ikke generende.

Tamron SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD er udstyret med USD, dette er Tamron’s bud på en hurtig og meget støjsvag autofokus – hvilket jeg kun kan nikke genkendende til.

Objektivet er beskyttet mod fugt og stød, takket være den holdbare konstruktion, så du kan bruge det under de fleste forhold – både i kulde og varme.

Tekniske specifikationer

 • Modelnr.: A007
 • Grupper-Elementer: 12 – 17
 • Betragtningsvinkel: 84-34
 • Optisk konstruktion: rotation rotation
 • Blændelameller 9
 • Minimum blænde: F/22
 • Nærgrænse: 38 cm.
 • Maks. forstørrelsesforhold: 1:5
 • Filterstørrelse: 82mm
 • Vægt: 825 gram
 • Diameter x længde: 88.2mm x 116.9mm
 • Maks. blænde : F/2.8
 • Brændvidde: 24-70 mm

Billedkvalitet
Tamron SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD er blevet testet/benyttet som et standard zoom objektiv, altså til all-round brug, det betyder at det har været en tur med i dyreparken, er brugt til fotografering indendørs, landskabsfotografering og meget andet som en helt alm. forbruger ville udsætte objektivet for. Dog med det in mente at Tamron SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD nok mere henvender sig til den professionelle bruger, primært grundet prisen.

Nedenfor findes en række billeder taget med Tamron SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD på et Canon EOS 7D kamerahus, fælles for dem alle er at de er taget i JPEG og hverken er redigerede eller beskårede.

http://samples.mydigitalphotos.dk/#126

Konklusion
Det er en ren fornøjelse at arbejde med Tamron SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD, kvaliteten og finishen er helt i top og man er slet ikke i tvivl om at dette er et objektiv der er bygget til at fungere i alle miljøer og under alle forhold.

Tamron SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD har en virkelig godt skarphed og giver dig mulighed for at få alle de små detaljer med.

Autofokussen er præcis og lydsvag, mens den indbyggede billedstabilisering giver mulighed for håndholdt fotografering selv under vanskelige forhold og med længere lukketid end normalt.

Konkurrenterne i klassen er Canon’s 24-70mm F/2.8 til omkring 9500,- og Sigma 24-70mm F/2.8 der fås til omkring 6500,- de er dog begge uden billedstabilisering så her er Tamron de første til art tilbyde dette.

Er man udstyret med et lækkert kamerahus og savner et lysstærkt standard zoom objektiv, så bør man bestemt have Tamron SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD med i sine overvejelser – prismæssigt er vi i den billige ende i forhold til Canon og i forhold til Sigma betaler man ca 1500,- ekstra for billedstabiliseringen, hvilket efter min mening er en rimelig merpris.

Karakter
★★★★½
90 %

Pris og tilgængelighed
Fås til Canon, Nikon og Sony/Minolta.
Set til 8079,-

Find den bedste pris på Tamron SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD

Anmeldt af
Noel Christensen

Udlånt af
Tamron

Om Noel Christensen

Noel er grundlægger og redaktør på MyDigitalPhotos.dk. Benytter Canon EOS 7D samt Panasonic Lumix DMC-G5.

21 comments

 1. Jan D.Burggraaf

  Har i en del år haft glæde af forgængeren: 28-75 mm F/2.8
  Anvendt på NIKONs DX kamera D200, med fine resultater.
  Fik det seneste nye full-frame kamera D600, der kan udnytte at objectivet er jo full-frame. Men….. den kan IKKE fokusere ved Kamera indstillet på LIFE-VIEW. Andre objektiver virker fint.
  Så prøve det i hvert fald med det nye objektiv om det kan fokusere i LIFE-VIEW mode.
  Har du hørt om andre med dette problem?
  MVH,Jan

 2. Hej Jan,

  Har du forsøgt kontakt til forhandler eller evt. Tamron direkte? Jeg kan desværre ikke svare på om det skal være sådan, eller der er tale om en fejl, det virker dog umiddelbart lidt mystisk hvis autofokus virker fint, bortset fra når du bruger live-view – men det er vel også kun til vide du bruger dette? Ellers vil jeg klart anbefale dig at bruge søgeren.

  Med venlig hilsen,

  Noel Christensen
  MyDigitalPhotos.dk

 3. Kære Noel

  Jeg har tidligere købt udstyr på baggrund af dine anmeldelser/anbefalinger, og nu har jeg atter brug for din hjælp. Jeg har oven i købet et lille tidspres til at drille i denne beslutningsproces (så meget som tid nu skal have lov til at spille ind på så vigtig en afgørelse;-) – så hvis du kan hjælpe i min proces, vil jeg blive meget glad.

  Jeg har nu:
  Canon Eos 60D
  Tamron Di II 18-270 f/ 3.5-6.3 VC PZD
  Canon EF 50 f/ 1.8
  (Canon Speedlite 430EX II)

  Tamron 18-270 mm har jeg især købt på baggrund af din anbefaling, og jeg er glad for den. Canon 50 mm f/ 1.8 er jeg ligeledes glad for – selvsagt på grund af lysstyrken. Dog irriterer den faste brændvidde mig ofte, hvis jeg tager billeder med flere personer og derfor skal gå forholdsvis langt fra motivet. Ønsker mig derfor nyt og har følgende på overveje-brættet:

  Tamron 24-70 f/2.8 Di VC USD (som her anmeldt)
  Tamron 17-50 f/2.8
  Tamron 28-75 f/2.8
  Canon 35 mm f/2.0 (uden IS)
  Canon 28 mm f/1.8
  Sigma 30 mm f/1.4
  Sigma 35 mm f/1.4 (hvorfor koster denne dobbelt så meget som Sigmas 30 mm f/1.4?)

  Som du kan se, fristes jeg både af lysstærkt objektiv med fast brændvidde (men med knapt så stort krav om afstand til motiv med fx flere personer) og af objektiv med zoom. Jeg fotograferer primært ’hverdagsbilleder’, som jeg gerne bruger en del krudt på (familie, ferie, lidt close-ups/makro). Mine overvejelser om nyt objektiv rummer bl.a. disse spørgsmål:

  – Først og fremmest: Hvad får jeg med Tamrons 24-70 f/2.8,som jeg ikke har i min nuværende Tamron 18-270 mm og Canon 50 mm f/1.8? Hvor vil jeg opleve forskellen (eller vil jeg nærmere opleve for meget overlap)?

  – Hvor mærkbar er lysforskellen i området 24-70 mm fra Tamron 18-270 til Tamron 24-70?

  – Hvor stort vil lystabet opleves fra Canon 50 mm f/1.8 til Tamron 24-70 f/2.8?

  – Hvad får man med fx 24-70 mm vs. fast brændvidde 30/35 mm?

  – Hvor vil jeg få mest objektiv for pengene (som supplement til mine nuværende to objektiver) til mit behov med primært ’hverdagsfotografering’?

  – Tamrons 24-70 f/2.8 lader til at have fået lidt hug nogle steder for vignetting og barrel distortion (kender ikke dansk betegnelse) – hvad er din vurdering?

  – Endelig – hvor stor er forskellen mellem Tamrons 24-70 f/2.8 og Tamrons tidligere 28-75 f/2.8 (ja bl.a. VC, ved ikke hvor meget det gør)?

  Noel – jeg håber rigtig, at du – eller andre, der læser med – kan give mig nogle fornuftige indspark til mine overvejelser. Det vil jeg blive virkelig glad for;-)

  Bedste hilsner

  Susanne Geert

 4. PS! Glemte lige at sige, at du selvfølgelig også er meget velkommen til at komme med forslag, hvis du har nogle helt andre objektiv-bud, end dem jeg selv har i tankerne;-)

 5. Hej Susanne,

  Tak for dine spørgsmål!

  Jeg må straks krybe til korset og erkende at de mere “specielle” objektiver du spørger på, kender jeg kun meget overfladisk og et velbegrundet svar på disse kan jeg simpelthen ikke give dig, jeg vil ikke “kloge” mig på noget jeg ikke har en fornuftig praktisk erfaring med – og jeg fokuserer og har fokuseret på de mest gængse objektiver som “Hr og Fru Danmark” typisk vælger og/eller vil have glæde af.

  Som jeg læser det, så søger du et objektiv der er mere “all-round” end 50mm’eren, og du savner måske lidt skarphed og lysfølsomhed i 18-270mm’eren (Hvilket jeg sagtens kan følge – men jeg næsten samme “sæt” som dig, bare med en 7D hus istedet samt Canon 17-40mm f/4 – ellers identisk ;-))

  Jeg tror du vil få stærkt glæde af en f/2.8 standard-zoom, så har du stadig en vis alsidighed, men et skarpt og lysstærkt objektiv.

  Et 30 eller 35mm kan sikkert være ganske fint, men her vil du som med 50mm’eren være ret “låst” af den fast brændvidde og som du nævner dit brug tror jeg ikke dette vil være den rigtige vej at gå.

  Hvis du virkelig er til makro og gerne vil “den vej”, er der næsten ingen vej udenom et rigtig makro objektiv, som dog koster nogle knaster og ikke er velegnet til ret meget andet dog.

  Jeg håber mit “upræcise” svar hjælper dig lidt i den rigtige retning.

  Med venlig hilsen,

  Noel Christensen
  MyDigitalPhotos.dk

 6. Kære Noel

  Tusind tak for dit hurtige svar – og tak for din ærlighed om dine rammer/begrænsninger;-)

  Skal lige høre, hvad du helt præcist mener med, at jeg vil få stærkt glæde af en f/2.8 standard-zoom – tænker du eksempelvis på Tamrons 24-70 som her anmeldt? Eller?

  Bedste hilsner!

 7. Hej Susanne,

  Der skulle jeg måske nok have været lidt mere præcis 🙂

  Jeg tænker objektivet vil være det nærmeste alternativ til din 18-270mm og med de scenarier du nævner tror jeg et 17-50mm f/2.8 vil være det bedste valg for dig, du har du både vidvinkel og en smule tele (zoom).

  24-70mm’eren som er anmeldt her, er primært rettet mod kameraer med Full Frame sensorer.

  Med venlig hilsen,

  Noel Christensen
  MyDigitalPhotos.dk

 8. Ok.

  Men som jeg forstår dig her, er 24-70 også fin til crop camera (som du ligeledes har brugt til testen), og desuden har jeg fået indtryk af, at et crop camera faktisk kommer uden om noget af vignet-problematikken, idet hjørner skæres af (men det har jeg måske misforstået;-)

  Jeg hældte nok selv mest til 24-70 frem for 17-50, men det er også fordi jeg er stødt på kommentarer om 17-50 er langsommere i fokus og at 24-70 bare virker generelt mere overlegen. Hvad tænker du?

 9. Hej Susanne,

  Det virker fint til dit 60D.

  Uden lige at have de 2 objektiver ved siden af mig og kunne teste dem mod hinanden vil jeg, efter min erfaring med de 2, også mene at 24-70mm’eren er hurtigere og måske en tand mere “lækkert”, men prisen er så sandelig også en anden og i praksis tror jeg bare du vil blive gladere for at have lidt mere vidvinklen med også, som 17-50mm’erne giver dig, men det er naturligvis en smagssag.

  Med venlig hilsen,

  Noel Christensen
  MyDigitalPhotos.dk

 10. Hej Noel

  Ja, undskyld jeg fortsætter min spørgerække, men det er nu så vigtigt (og potentielt dyrt;-) et valg;-)

  Kan du sige lidt om, hvad forskellen på 17-50 f/2.8 og 24-70 f/2.8 mere præcist er, og hvor jeg mest vil opleve opgraderingen fra min nuværende Tamron 18-270 til dem hver især?

  Jeg blev ret overbevist af din anmeldelse af 24-70 her på siden (og læste efterfølende en del anmeldelser af både den og 17-50), men det skal jo ikke være afgørende, hvis 17-50 vil dække min behov bedre. Jeg er nok mest bange for, om jeg vil opleve 17-50 som for ’snæver’, men jeg har aldrig prøvet et objektiv med så lille et dækningsområde.

  Som sagt er jeg glad for Tamron 18-270, men lige nu ’forstyrrer’ den lidt, for i mit valg af nyt objektiv, føler jeg hele tiden, at mit behov er dækket med 18-270 og at jeg dermed ’overlapper’ (jo i hvert fald, når man kigger på mm). Ved godt, at mm ikke gør det alene. Kan du sige noget om, hvor vil man få mest glæde af det ekstra lys i en f/2.8 – i vidvinklen (som ville være 17-50) eller i mere normalområde (som ville være 24-70)?

  Ved du, om man kan afprøve objektiver nogle steder? I min lokale fotobutik kunne jeg ikke.

  Bedste hilsner med stor tak for din gode hjælp!

 11. Hej Susanne,

  Umiddelbart vil du opleve begge som en del skarpere end dit 18-270mm, 17-50mm’ere har vidvinkel til landskab og “brede” billeder, mens det vil mangle lidt i 24-70mm’erne, som du nok vil opleve som hurtigere (AF) og som et mere lækkert objektiv rent kvalitetsmæssigt.

  Hvilket du vil få mest glæde af og hvor, har jeg meget svært ved at svare på, da det er meget individuelt.

  Jeg ved desværre ikke hvor i landet du er lokaliseret, men de fleste “seriøse” foto-forretninger bør have disse, eller alterantiver, der kan prøves.

  Med venlig hilsen,

  Noel Christensen
  MyDigitalPhotos.dk

 12. Dejlig anmeldelse.. og fedt Susann kommer med så mange uddybende spørgsmål, så kan man jo bare få alle sine svar i jeres tråd. Tror selv jeg skal ud og have en 24-70 tamron

 13. Helt enig med Bjarke.

  Har “fået lov” til at købe et objektiv til mit Canon 650, og ovenstående spørgsmål fra Susanne passer helt fint med de overvejelser jeg har gjort mig.

  Jeg vil følge Noels anbefaling, ligesom jeg gjorde da jeg købte mit Tamron 18-270, et objektiv jeg har haft stor glæde af.

  Stor tak til Noel for gode råd

 14. Hej Noel.

  Jeg tænker at købe dette objektiv.

  Jeg bruger Nikon D7100. Tager mange sportsbilleder og er ekstrem glad for min Tamron 70-200 f2,8 som jeg bruger til stort set alt pga. billede kvaliteten.
  Jeg savner et mindre objektiv jeg kan bruge i hverdagen. Jeg er blevet for kræsen til en højre blænde.

  Tænker du at denne er et godt valg eller har du evt. andre forslag.

 15. Hej Linda,

  Hvis du er ude efter et standard-zoom objektiv, ville jeg nok hellere anbefale dig et 17-50mm f/2.8. så længe du ikke har et Full Frame kamera.

  Det kunne ex. være:
  https://www.mydigitalphotos.dk/sigma-17-50mm-f2-8-ex-dc-os-hsm/
  https://www.mydigitalphotos.dk/anmeldelse-tamron-sp-af17-50mm-f2-8-xr-di-ii-vc-ld-aspherical-if/

  Med venlig hilsen,

  Noel Christensen
  MyDigitalPhotos.dk

 16. Hanne Teilmann

  Hej Noel
  Jeg har med glæde læst denne tråd, da jeg er igang med at udskifte mit 6 år gamle kamera og samtidig også ønsker en mere lysstærk all-round zoom.
  Havde næsten bestemt mig for omtalte zoom: Tamron SP 24-70 mm f/2.8, men er nu kommet i tvivl, om det istedet skal være Tamron SP 17-50 f2/8, efter at have læst dine anbefalinger… Det zoom jeg har i forvejen er på 18-55 mm og egentlig meget glad for. Hovedårsagen til jeg vil skifte er lysfølsomheden. Prisen er der også stor forskel på: kr 6700.- for 24-70mm og kr 2890.- for 17-50mm (håber det er det samme objektiv jeg har fundet, som du henviser til. Det hedder Tamron 17-50 mm F2,8 AF XR DI II LD Aspherical IF VC – aner ikke hvad bogstaverne står for, men der er byttet lidt om på rækkefølgen i forhold til den du henviser til). Så valget skulle vel være let? Hvorfor er der denne store prisforskel?
  Desuden har jeg næsten bestemt mig for en Canon eos 700d camera – har læst diverse test og sammenligninger af 600d, 650d og 700d. 700d er også ned i en fornuftig pris, fundet til kr. 3500.- Hvad tænker du?
  Mvh Hanne

 17. Hanne Teilmann

  Vil blive RIGTIG glad hvis du har mulighed for at svare mig hurtigt, da jeg står og skal bruge kameraet om en uges tid.
  Mvh Hanne

 18. Dennis Zimmermann

  Jeg vil da lige give min mening til kende i forhold til de 2 objektiver som i alle sammen spørger om..
  Det er helt rigtigt at man ved tamron/sigma 17-50 2.8 får lidt mere vidvinkel end ved 24-70.. Men når det så er sagt, synes jeg man bør overveje, om den væsentlig bedre byggekvalitet/feeling man får ved 24-70 bør have lidt mere at sige – plus, så er den altså i mine øjne bare skarpere! 🙂
  Og til dig Hanne, der står og skal skifte kameraet ud også..
  Hmm hvad vil du gerne have med i et nyt kamera?
  700 ligger stadig inden for canons “begynder” kameraer – hvor imod hvis du vælger 50d,60d eller 70d får du et lidt mere robust hus, med en mere intuitiv betjening.
  Og de bør kunne fås helt ned til 2000,- for 50d.. også lidt mere for de andre 2.
  Kan godt ske det er en lidt større udskrivning på den korte bane, men til gengæld for man også noget grej som holder og evt kan tages med videre hvis man skulle bestemme sig for at gå full frame 🙂
  Det var lige mine ord i sagen, håber der var nogen der kunne bruge det til bare en lille smule 😉

 19. Dennis Zimmermann

  Og grunden til at der er den “kæmpe” pris forskel, er simpelthen måden objektiverne er bearbejdet på, du vil opdage at 24-70 er omtrent dobbelt vægt i forhold til 17-50 – dette er fordi der er flere blænde blade inde i objektivet.. (og en masse andet teknisk) – efter min erfaring vil der også være en klar forskel i hvordan de 2 objektiver “larmer” under fokusering og lige sådan med hastigheden på fokus.
  Jeg Tør godt love, at køber i 24 – 70 mm.. er der ikke én af jer der fortryder det! Det er bare et vildt lækkert objektiv – og ja jeg skal selv have det når jeg har pengene, så man er fri for at stjæle kammeraternes xD
  Ved ikke om du er enig, Noel?

 20. Hej Dennis,

  Vi er enige om at 24-70mm’eren er mere lækker, men det er meget vigtigt at prioriterer at den kun fungerer korrekt på Full Frame huse, så denne er det bedste valg på FF og 17-50mm på APS-C sensor baserede huse:-)

  Med venlig hilsen,

  Noel Christensen
  MyDigitalPhotos.dk

 21. Svend Eide Arvesen

  Hej Noel
  Er indehaver af et Canon 550 D kamera, og jeg vil gerne købe et godt all around objektiv til denne.
  Er parat til at betale op til kr. 8000. Jeg har læst denne anmeldelse og som jeg kan læse vil jeg ikke kunne udnytte objektivet fuldt ud, men jeg bør købe et 17-55 mm. Kender du noget til Canon 17-55 2,8 is usm ?
  Vil den være velegnet, eller er der et andet objektiv som du vil anbefale i en pris op til ca. kr. 8000

  Hilsen Svend

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort. Required fields are marked *

*

Følg os - og vær' opdateret!

Få seneste nyt fra MyDigitalPhotos.dk direkte i din mailbox