Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150

Sony udvider porteføljen af kameraer med Translucent Mirror-teknologi og lancerer α57 med 12fps

Sony udvider familien af Translucent Mirror-kameraer med α57, der byder på masser af innovative teknologier i et prisleje, hvor de fleste kan være med.

Den banebrydende Translucent Mirror-teknologi fører det indkommende lys direkte til både CMOS-billedsensoren og AF-sensoren på samme tid, og giver dermed mulighed for hurtig kontinuerlig autofokus ved optagelse af både stillbilleder og video. Den højopløselige elektroniske søger, Tru-Finder, giver 100 pct. billeddækning og gør det nemt at indfange og fokusere på motivet, samtidig med at man får et pre-view af motivet i realtid. Dermed kan brugerne drage fordel af at kunne tage billeder af lige præcis det motiv, de ser på skærmen.

α57 afløser det populære α55 og er prissat, så det appellerer til en bred gruppe af DSLR-brugere. α57 byder samtidig på mange af de features, som Sony lancerede med α65, pakket ind i et elegant og ergonomisk design. For første gang kan brugere på begynderstadiet optage billeder og Full HD-video med den lynhurtige respons og kreative fleksibilitet, som kendetegner kameraerne i de dyrere klasser.

Kameraet er udstyret med en Exmor APS HD CMOS-sensor med 16,1 effektive megapixel og den nyeste BIONZ-billedprocessor, som leverer flotte og detaljemættede billeder. Denne kraftfulde processor, som er blevet ekstra raffineret med udviklingen af flagskibene α77 og α65, håndterer uproblematisk store mængder billeddata, og leverer stillbilleder og Full HD-video i fantastisk billedkvalitet med minimal støj.

Sonys α57 lader dig optage billeder i utrolig høj hastighed med op til 12 fps med den nye Tele-zoom Continuous Advance Priority AE-indstilling. Ved at forstørre den centrale del af sensorens billede med 1,4x opnås den perfekte indstilling til at indfange nærbilleder af action-prægede scener med en serie-optagelse af knivskarpe billeder – selv af motiver i bevægelse.

Også lig kameraet α65 byder α57 på et AF-system med 15-punkts fasedetektering og tre krydssensorer, som sikrer hurtig og præcis TTL-fasedetekterings autofokus. Den nye, forbedrede Object Tracking AF holder ansigter og andre valgte objekter i fokus, også selvom motivet et øjeblik sløres af et andet forbipasserende objekt.

Kameraet lader dig også indfange udtryksfulde Full HD-videooptagelser. Med hurtig kontinuerlig fasedetekterings AF sikrer kameraet, at motiver i bevægelse forbliver i fokus – præcis som ved stillbilledeoptagelser. Understøttelsen af AVCHD (version 2.0) progressiv optagelse betyder, at man kan optage Full HD-video med op til 50p, hvilket især er ideelt til at optage flotte og sløringsfri action-sekvenser. Man kan også optage video med 25p, som giver flotte, biograflignende optagelser – og den kreative frihed understøttes yderligere med fuld eksponeringskontrol (P/A/S/M).

Med det nye α57 kan selv fotografer på begynderstadiet tage flotte portrætter med et professionelt look. Som de første i verden introducerer Sony den nye Auto Portrait Framing-funktion, som bruger ansigtsgenkendelse og reglen om “Det Gyldne Snit” til at skabe et billede med perfekt komposition. Kameraet identificerer selv motivets placering, trimmer automatisk scenen og skaber en professionel indramning af billeder, både i vertikal (portræt) og horisontal (landskab) position.

Sonys teknologi By Pixel Super Resolution sørger for, at beskårede og zoomede billeder bevarer sine oprindelige pixel-antal. Både det originale billede og det optimerede, trimmede portrætbillede gemmes, så fotografen let kan sammenligne de to optagelser og raffinere egne portrætoptagelser.

Hvis man ønsker at komme endnu tættere på sit motiv, kan man med funktionen 2x Clear Image Zoom fordoble forstørrelsesgraden på objektivet. Her hjælper By Pixel Super Resolution-teknologien også med at bibeholde den høje detaljegrad, også ved superzoom-optagelser. Dette er et praktisk alternativ til f.eks. at skulle rejse rundt med store telefoto-objektiver.

Komponering, fokusering og live-previews af de valgte kameraindstillinger er super nemt med den nye elektroniske søger, Tru-Finder. Med en ultradetaljeret opløsning (1440k dot) og et 100 pct. dækningsområde kan søgeren konkurrere med selv professionelle, optiske søgere. Via skærmen kan man få vist en række forskellige informationsdisplays, bl.a. elektronisk vaterpas eller gitterlinjer, som samtidig giver et bredt synsfelt. Informationerne kan enten ses i Tru-Finder-søgeren eller på den justerbare, 3” store Xtra Fine LCD-skærm.

BIONZ-processoren udvider også kameraets kreative optagemuligheder med et bredt følsomhedsområde på ISO 100 – 16000. Man opnår derfor naturtro og støjfrie optagelser, hvad enten man optager hurtige bevægelser med meget hurtige lukkertider eller stemningsfyldte, håndholdte optagelser uden brug af blitz.

Det nye α57 byder også på kreative Picture Effect-indstillinger, der inkluderer 11 forskellige effekttyper og 15 variationer, så man kan give sine billeder et kunstnerisk touch uden at skulle efterbehandle optagelserne på en computer.

Resultatet af de valgte effektindstillinger kan ses live direkte på kameraets LCD-skærm eller i Tru-Finder-søgeren ved optagelse af både stillbilleder og HD-video.

I Sonys portefølje findes desuden et udvalg af tilbehør, som er optimeret til α57. Det batteridrevne HVL-LE1 LED-videolys giver bedre muligheder for at optage video indendørs eller ved lav belysning. ACC-FM1A er et tilbehørskit, som byder på et ekstra NP-FM500H genopladeligt batteri og en alsidig LCS-AMB bæretaske, som beskytter både kamera og objektiv.

Priser og tilgængelighed
Det nye Sony α57 kamera med Translucent Mirror-teknologi er tilgængelig fra starten af april. Vejledende udsalgspriser:

SLT-A57 (kamerahus): 6.000,- kroner.
SLT-A57K (inkl. 18-55 mm.): 6.900,- kroner.
SLT-A57Y (inkl. 18-55 og 55-200 mm.): 8.500,- kroner.

Find den bedste pris på Sony SLT-A57

About Noel Christensen

Noel er grundlægger og redaktør på MyDigitalPhotos.dk. Benytter Canon EOS 7D samt Panasonic Lumix DMC-G5.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

[wp_bannerize group="mdp_footer" random="1" limit="1"]
Følg os - og vær' opdateret!

Få seneste nyt fra MyDigitalPhotos.dk direkte i din mailbox