Sony Cyber-Shot DSC-WX150

Vi skal kigge nærmere på Sony Cyber-Shot DSC-WX150, et kompaktkamera med 18 megapixel opløsning, Full HD videooptagelse, 25mm vidvinkel og meget mere. Til en vejledende pris omkring 2100,- virker det som et kup – men er det nu også det? Læs testen og bliv klogere.

Hvad er der i kassen?
Sony Cyber-Shot DSC-WX150 kommer i en nydelig lille, på æsken er billeder af kameraet, lidt specifikationer og de væsentligste features nævnt. I kassen finder man:

 • Sony Cyber-Shot DSC-WX150
 • Trykt manual og dokumentation
 • USB oplader + USB kabel
 • Genopladeligt batteri
 • 220 volt strømkabel
 • Håndledsrem

Indholdet af kassen er som forventet, dog er det fint at de har vedlagt en trykt manual – det er der mange der er glade for at have ved hånden.

Se vores unboxing video af Sony Cyber-Shot DSC-WX150 nedenfor.

Design og funktionalitet
Sony Cyber-Shot DSC-WX150 er et lille point-and-shoot kamera, det kan dog meget mere end dette!

Størrelsen på Sony Cyber-Shot DSC-WX150 er yderst kompakt, det måler kun 92,3 x 52,4 x 21,6 mm og vægten stopper allerede på 117 gram (Kun kamera). Jeg kan ikke helt gennemskue hvilket materiale Sony Cyber-Shot DSC-WX150 er lavet i, men det virker som en eller anden form for metal. Det virker solidt, trods den lille størrelse og overfladen er lækker at røre ved. Trods den lille størrelse, har man faktisk et ganske fornuftigt greb på kameraet og alle knapperne er nemme at nå med højre hånd, hvor venstre kun bruges som “støtte”. Sony Cyber-Shot DSC-WX150 fås i 3 farver, soert, rød & sølv. Personligt synes jeg den sorte er den pæneste og mest eksklusive.

På forsiden af Sony Cyber-Shot DSC-WX150 er selve objektivet, et Sony objektiv med 10x optisk zoom, billedstabilisering og en opløsning på hele 18,2 megapixels. Til venstre for objektivet er den indbyggede flash/blitzplaceret og til højre for denne, AF-hjælpelys.

Øverst er stereomikrofon til videooptagelse, on/off knap og kombineret zoom-kontrol og udløser. På bagsiden er skærmen på 3,0″ det der optager pladsen, skærmen har en opløsning på 460.800 pixels og er ganske klar og lysstærk. Ved siden af denne er der bl.a. dedikeret video-knap, skift mellem alm. foto, panorama og video-tilstand, et programhjul, samt de gængse navigationsknapper.

På siden er HDMI stikket placeret og i bunden er batteri, SD-kort og gevind til montering på stativ, placeret.

Sony Cyber-Shot DSC-WX150 er udstyret med en lang række automatiske tilstande i billed-tilstand, se liste nedenfor:

 • Bedste auto
 • Intelligent auto
 • Defokuseret baggrund
 • Billedeffekt: Optag billeder med effekter, bl.a. miniature, HDR, delvis farve (Sort/hvid billede med enkelte farver fremhævet)
 • Scene tilstand: Vælg mellem 15 forskellige præ-definerede scene-tilstande, bl.a. strand, nattemotiv ol.
 • 3D still billeder

I panorama-tilstand er listen ikke nær så lang, men du har da stadig følgende valgmuligheder:

 • iPanonering
 • 3D-panorama
 • Multivinkelpanorama
 • Panorering under vand (Kræver dog undervandshus, som er ekstra tilbehør)

Slutteligt har man følgende muligheder i video-tilstand:

 • Intelligent auto
 • Scene tilstand: Vælg mellem 8 præ-definerede scenetiltande, ex. fyrværkeri, sne og landskab.

Som man kan se af listen ovenfor, så rummer Sony Cyber-Shot DSC-WX150 rigtig mange muligheder for at udfolde sig kreativt og da det hele er nemt at gå til og forklaret på skærmen, så opfordres man næsten til at gøre lidt mere end bare at skyde på auto. Dette skulle jo gerne udmønte sig i bedre billeder, taget med korrekte indstillinger og gerne lidt mere kreative end normalt, her kan alle i hvert fald være med, uanset indsigt i kameraer generelt.

Sony kan altså bare et eller andet med Deres menuer, de er super lækre at navigere rundt i, alt er fint forklaret og man føler man har overblik hele tiden. Menuen er på mange sprog, men dansk er naturligvis der i blandt.

Skal man kigge lidt på den mere tekniske del, så er Sony Cyber-Shot DSC-WX150 udstyret med en CMOS sensor med en opløsning på hele 18,2 megapixel. Objektivet er med 10x optisk zoom, det betyder at du kan komme ret tæt på motivet – uden at skulle gå på kompromis med kvaliteten. Heldigvis er Sony Cyber-Shot DSC-WX150 også udstyret med billedstabilisering og 25mm vidvinkel, så du kan holde kameraet nogenlunde i ro med brug af zoom funktionen og med 25mm vidvinkel kan du også fange lækre landskabsbilleder.

Udover at kunne optage video 3D billeder, video og meget  mere – så slår Sony også på at Sony Cyber-Shot DSC-WX150 er udstyret med virkelig hurtig autofokus og der må jeg give dem ret, den er virkelig kvik  i alle tilstande og som udganspunkt er Sony Cyber-Shot DSC-WX150 også hurtig klar til næste billede – med undtagelse af “Bedste auto” tilstanden. Der er dog en god forklaring på dette, for i “Bedste auto” optager Sony Cyber-Shot DSC-WX150 det antal billeder kameraet mener er passende i forhold til belysninger, ex. 3 stk lige efter hinanden, efterfølgende analyseres disse og der gemmes kun ét billede som er udvalgt som det bedste. Det er en rigtig fed feature, som bl.a. gør Sony Cyber-Shot DSC-WX150 genialt til brug indendørs, uden blitz. Jeg har sjældent oplevet bedre kompaktkamera indendørs, uden at man skulle nørkle med en masse indstillinger. Derudover har Sony Cyber-Shot DSC-WX150 naturligvis også features såsom ansigtsgenkendelse, “smil-detektor” og meget andet.

Se vores preview video af Sony Cyber-Shot DSC-WX150 nedenfor, hvor du får et indtryk af både størrelse, menuerne og den generelle betjening.

Billedkvalitet
Sony Cyber-Shot DSC-WX150 er blevet brugt netop som det er tiltænkt, nemlig som et “point and shoot” kamera som man altid kan have med i lommen, uanset om man skal en tur i skoven, til fest eller bare hygger sig derhjemme. Sony Cyber-Shot DSC-WX150 er udstyret med masser af muligheder for at udfolde sig kreativt og alle tilstande er med en lille fin beskrivelse. Derudover er det super nemt at lave imponerende panorama-billeder.

Billeder taget med Sony Cyber-Shot DSC-WX150 har en fin skarphed, farverne er pæne & det klarer sig overraskende godt indendørs under svære lysforhold – selvom det aldrig bliver helt godt, da der simpelthen mangler lys.

Nedenfor findes en række billeder taget med Sony Cyber-Shot DSC-WX150 i forskellige tilstande, fælles for dem alle er at de hverken er redigerede eller beskårede.

http://samples.mydigitalphotos.dk/#127

Videokvalitet
Sony Cyber-Shot DSC-WX150 kan optage video i Full HD kvalitet (1080p / 50i). Du kan naturligvis benytte zoom under brug og billedstabiliseringen virker også. Dette gør det muligt at optage flot video,  selv når man bevæger sig.

Generelt har video optaget med Sony Cyber-Shot DSC-WX150 været glimrende, flotte, skarpe optagelser der ikke har tendens til at være slørede eller rystede, selvom de er optaget håndholdt.

Nedenfor er videoklip optaget med Sony Cyber-Shot DSC-WX150 i Full HD opløsning.

Konklusion
Sony Cyber-Shot DSC-WX150 har imponeret på flere områder, bl.a. det faktum at man for omkring 2000,- kan få et så kompakt kamera, så fyldt med features! Med 18 megapixel opløsning og 10x optisk zoom, burde vi befinde os i superzoom klassen, men Sony har formået et stoppe det hele ned i et meget kompakt kamerahus. Derudover kan man tage glimrende billeder og ikke mindst video med Sony Cyber-Shot DSC-WX150, selvom under lysforhold der ikke er optimale – der er ikke mange kompaktkameraer der kan klare dette.

Er man på udkig efter et kompaktkamera der kan lidt af hvert, til en fair pris – kan Sony Cyber-Shot DSC-WX150 varmt anbefales!

+
Kompakt
Gode features, bl.a. 3D og panorama
Klarer sig ret godt indendørs uden blitz


Ingen touchskærm

Karakter
★★★★½
90 %

Pris og tilgængelighed
Vejledende pris: 2100,-

Find den bedste pris på Sony Cyber-Shot DSC-WX150

Anmeldt af
Noel Christensen

Udlånt af
Sony

Om Noel Christensen

Noel er grundlægger og redaktør på MyDigitalPhotos.dk. Benytter Canon EOS 7D samt Panasonic Lumix DMC-G5.

8 comments

 1. Hej Noel

  God review. Hvilken vil du anbefale, Panasonic dmc-tz20 eller dette kamera? Står nemlig at vælge i blandt et af disse efter at have læst begge (gode) reviews.

 2. Hej Gürhan,

  Skulle jeg selv vælge mellem de 2, blev det WX150’eren. Det er et rigtig fedt lommekamera!

  Med venlig hilsen,

  Noel Christensen
  MyDigitalPhotos.dk

 3. Hej Noel
  Du har lavet test på både WX10 og denne.
  Jeg kan se, at på papiret har WX10 en bedre lysfølsomhed. Kan du sige, hvilket af kameraerne du ville fortrække især til udendørs aftenbilleder?

  Mvh
  Jeanett

 4. Hej Jeanett,

  Uden tvivl 150’eren, den er stærkst under svære lysforhold.

  Med venlig hilsen,

  Noel Christensen
  MyDigitalPhotos.dk

 5. Hej,

  hvilket kompakt kamera er pt det bedste ? jeg har læst testen af Canon ixus 230 HS – som roses højt – det samme gør dette Sony WX150 – begge får også ros for gode billeder under dårlige lys forhold. Jeg sætter også pris på at kameraet starter hurtigt op…… Hvilket ville du vælge af de to ? eller måske et helt andet ?

  Mvh
  Kasper

 6. Hej Kasper,

  Det er altid svært at give karakter, for vi kan selvsagt ikke teste og sammenligne alle kameraer der er på markedet nu, lige om lidt og i fremtiden – således at karakteren er for “bestandigt” Karakteren skal derfor ses som et øjebliksbillede da anmeldelsen publiceres.

  Er man på udkig efter et “ægte” kompaktkamera, altså et kamera der er meget lommevenligt, er det WX150’eren jeg ville vælge, det er det bedste “mindste” kamera jeg har brugt til dato.

  Med venlig hilsen,

  Noel Christensen
  MyDigitalPhotos.dk

 7. Hej

  Jeg har lidt forelsket mig i WX 150’eren, men jeg kan bare ikke finde den til salg på nettet (her i DK). Hvis man istedet går efter WX 100 – som jeg let kan finde – hvad er så forskellen?

  Mvh Anja

 8. Hej Anja,

  Modellen er desværre udgået, umiddelbart er WX200’eren det kamera der matcher bedst i dag.

  Med venlig hilsen,

  Noel Christensen
  MyDigitalPhotos.dk

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort. Required fields are marked *

*

Følg os - og vær' opdateret!

Få seneste nyt fra MyDigitalPhotos.dk direkte i din mailbox