Sony Cyber-shot DSC-H70

Tilbage i starten af januar 2011 blev Sony Cyber-shot DSC-H70 lanceret sammen med en række andre kompaktkameraer.

Sony Cyber-shot DSC-H70 er et kompaktkamera med 10x optisk zoom, 16,1 megapixel opløsning, 25mm vidvinkel objektiv, Sweep Panorama funktion, billedstabilisering og så kan det optage video i HD kvalitet, også kaldet 720p.

Specifikationerne er noget ud over det sædvanlige, men med en vejledende pris på 1999,- virker Sony Cyber-shot DSC-H70 som et godt køb, la’ os finde ud af om det også er tilfældet.

Hvad er der i kassen?
Det eksemplar af Sony Cyber-shot DSC-H70 som jeg har modtaget er et ”review sample” dvs., så den rigtige emballage har jeg ikke haft fingrene i , jeg ved dog at den vil indeholde følgende: Genopladeligt batteri (NP-BN1), batterioplader, multikabel, netledning, håndledsrem, CD-ROM.

Tilbehøret er standard, heller ikke noget ud over det sædvanlige.

Første indtryk
Det første der slog mig da jeg pakkede Sony Cyber-shot DSC-H70 op, var at det mindede mig en del om TZ-serien fra Panasonic, nærmere betegnet TZ6/8 som har oplevet enorm succes. I forhold til de dyrere Sony kameraer kan man godt mærke at Sony Cyber-shot DSC-H70 er i den billigere ende med sin vejledede pris på 1999,- men den generelle finish og kvalitet er stadig god.

Design
Sony Cyber-shot DSC-H70 er et traditionelt kamera, med et enkelt og meget clean udseeende uden for mange knapper.

Foran på Sony Cyber-shot DSC-H70 er der et 25mm vidvinkel objektiv med 10x optisk zoom og billedstabilisering, AF-hjælpelys og den indbyggede blitz. På toppen er den indbyggede mikrofon, on/off knap, kombineret zoom-kontrol og udløser samt et hjul til valg af tilstand. Udløser og tilstandshjul sidder dog, i min verden, forkert. Jeg havde foretrukket af udløseren var placeret yderst til højre, og ikke omvendt. Det er dog en vanesag, og man vænner sig hurtigt til knappernes placering.

Bagpå er der kun få knapper, en dedikeret ”playback” knap til visning af billeder og video, de sædvanlige til navigering, en menu og en ”delete” knap – mere behøver man jo heller ikke.

Skærmen er naturligvis det der optager mest plads bagpå, og denne er da også på hele 3” og med en opløsning på 230.400 pixels. Det er vel det man i dag vil kalde middelmådigt men en fin opløsning for et kamera i dette prisleje.

I bunden finder vi en klap der gemmer på enten Memory Stick eller Secure Digital hukommelseskort, det genopladelige batteri og så er der naturligvis også gevind til montering på stativ.

Funktionalitet
Sony Cyber-shot DSC-H70 er først og fremmest et ”point and shoot” kamera, dvs. man ikke må forvente et hav af manuelle muligheder, tilstande og programmer, for det er først og fremmest lavet for at være nemt at bruge, og klar med det samme.

Sony Cyber-shot DSC-H70 er dog ikke helt uden evner, for udover den forventelige iA tilstand er der også en scene-tilstand der giver adgang til 12 forskellige præ-definerede scene-tilstande, deriblandt kæledyr, mad fyrværkeri og meget andet. Derudover er der også blevet plads til P og M tilstandene som vi kender fra digital spejlrefleks.

Slutteligt er er en ”sweep panorama” funktion som vi har set i andre Cyber-Shot kameraer, hvilket gør det muligt at tage 5 billeder horisontalt hvorefter Sony Cyber-shot DSC-H70 selv sammensætter disse til ét panorama billede, og ikke mindst en 720p HD videofunktion.

Sony Cyber-shot DSC-H70 har en del ekstra features, bl.a smile detection som kan indstilles i 3 niveauer, lille, normal og stort smil. Slår du dette til vil kameraet automatisk tage et billede når personen smiler, det vil nok typisk være til mindre børn – hvor man ikke lige kan bede dem smile. Jeg har testet denne features, og den fungere overraskende godt og gør det væsentligt nemmere at fange lige netop det øjeblik hvor der er smil på læberne.

Sony Cyber-shot DSC-H70 har også en ret avanceret Face detection, med flere valgmulgheder, bl.a. kan du vælge om enten voksne eller børn skal have første prioritet,

I videotilstand kan du optage i enten 720p Fine, 720p Standard eller VGA kvalitet – men jeg formoder at 720p Fine vil være den mest oplagte, for uanset om du skal gemme eller uploade videoen til eksempelvis Youtube, så betyder det mindre om den fylder 100 eller 200MB med de internetforbindelser vi har i Danmark.

En sidste, ret fed feature, er den indbyggede ”guide” i kameraet, som faktisk gør det ud for en manual. Der kan du slå op på forskellige emner, og læse mere om dem, direkte på kameraet! Det er en super god idé, og så kan man pludselig have manualen på sig hele tiden, også når man er landet på ferieøen og pludselig bliver i tvivl om hvordan Sony Cyber-shot DSC-H70 lige skulle indstilles for at optage HD video. Det er nemt og utrolig brugervenligt, specielt rettet mod nybegynderen.

Menuen er naturligvis på dansk, og uanset hvilken tilstand kameraet er i, er det hele overskueligt og nemt at gå til.

Billedkvalitet
Sony Cyber-shot DSC-H70 er et kamera i en fornuftig prisklasse, og billedkvaliteten følger kameraet rigtig fint. Sony Cyber-shot DSC-H70 giver dig flotte farverige billeder med en god skarphed, så længe vi holder os udenfor. Rykker vi indenfor, med svage lysforhold, så kommer Sony Cyber-shot DSC-H70 lidt til kort, selvom den håndtere lav belysning udmærket i forhold til konkurrenterne, men lidt mere ”korn” må altså påregnes – dog intet der adskiller Sony Cyber-shot DSC-H70 fra mængden.

Takket være de mange automatiske og semi-automatiske tilstande, vil man ofte få et bedre slutresultat ved at vælge en scene-tilstand, fremfor bare at bruge fuld automatik.

Nedenfor findes en række billeder taget med Sony Cyber-shot DSC-H70, fælles for dem alle er at de hverken er redigerede eller beskårede.

http://samples.mydigitalphotos.dk/#102

Videokvalitet
Sony Cyber-shot DSC-H70 optager video i 720p, også kaldet HD kvalitet. Den generelle kvalitet og detaljegrad vil jeg nok betegne som middel, det er set bedre men så absolut også værre. Set i forhold til prisen er kvaliteten dog afgjort acceptabel.

Nedenfor findes et videoklip optaget med Sony Cyber-shot DSC-H70.

Konklusion
Sony Cyber-shot DSC-H70 er et ret fint lommekamera i solid udførsel med rigtig gode funktioner, og er især henvendt på 1. Gangskøberen eller personer der ikke ønsker at pille og rode med indstillinger hver gang der skal fotograferes. Sony Cyber-shot DSC-H70 er et  rendyrket point-and-shoot kamera, hvor man dog ikke får på kompromis med kvaliteten.

Kvinder vil formentlig elske Sony Cyber-shot DSC-H70, men mændene, eller i hvert fald mig selv, måske synes Sony Cyber-shot DSC-H70 er en tand for enkelt…

Karakter
★★★★☆

80 %

Pris og tilgængelighed
Vejledende pris: 1999,-

Find den bedste pris på Sony Cyber-shot DSC-H70.

Anmeldt af
Noel Christensen

Udlånt af
Sony

Om Noel Christensen

Noel er grundlægger og redaktør på MyDigitalPhotos.dk. Benytter Canon EOS 7D samt Panasonic Lumix DMC-G5.

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort. Required fields are marked *

*

Følg os - og vær' opdateret!

Få seneste nyt fra MyDigitalPhotos.dk direkte i din mailbox