Rollei 8x tele til iPhone4

Lørdag d. 12. November 2011 var mydigitalphotos.dk på fotomesse i City 2, og i min søgen efter nye og spændende produkter, kommer jeg forbi A-S Finn Jensens stand, hvor der på et bord står et lille kamera på stativ med en forholdsmæssigt stor linse på. Da jeg kigger nærmere, ser jeg, at det kun er et cover, og at det har samme størrelse, som min iPhone. Jeg måtte prøve og præcis som Askepots fod gled ned i glasskoen, passede min iPhone4 ind i coveret og var nu forvandlet, ikke til en prinsesse, men til et lille kamera med 8x tele. Fantastisk!  Ja, en af sjoveste ting vi faldt over, var denne kameragadget; 8x tele til iPhone4 fra Rollei, og den fortjener opmærksomhed her på mydigitalphotos.dk.

Hvad er der i kassen?
Rollei 8x tele for iPhone4 kommer i en flot blank papæske i sort og hvid med print og transparent  rude, så man kan se en del af produktet. I æsken finder man garantibevis, manual, mini tripod, sort iphone4 cover, holder til coveret, 8x tele linse, en lille stofpose til linsen, renseklud samt en ekstra ”dims” til coverholderen.

Funktionalitet, kvalitet og design
Som beskrevet ovenfor, klikker man coveret på sin iPhone, ved kameraet bagpå, er der et gevind i coveret, hvor man skruer telelinsen på. Man har nu fået 8x tele på sit iPhone kamera og man kan anvende det i hånden eller på det medfølgende stativ påsat coverholder. Med iPhonen’s blænde på f/2.8 og med en smart lille app, der giver dig kontrol over lukkeren, kan man faktisk få et helt avanceret  kamera ud af sin iPhone med Rollei 8x tele til iPhone4.

Linsen er primært udført i hvad der mest minder om billigt kineser plastik, det ser godt ud, men det føles også billigt. Billedekvaliteten er som man kender den fra iPhone.

Designet på iPhone, som ikke er beregnet til en stor (relativt stor) linse, gør det medfølgende stativ rart at have med hvis man vil undgå rystelser. Det et er svært at anvende den manuelle fokus, særligt fordi, at autofokus ikke samtidig blive slået fra på iPhone.

De fire billeder i galleriet herunder viser billed taget med  hhv. iphone standard zoom, iphone fuld zoom, Rollei 8x tele standard zoom og Rollei 8x tele fuld zoom. Fælles for billederne gælder, at de hverken er redigerede eller beskårede.

http://samples.mydigitalphotos.dk/#120

Specifikationer
Forstørrelsesforhold 1:8
Brændvidde (mm) 18
Blænde F/1,1
Nærgrænse (m) 3
Billedvinkel: 16°
Manuelt fokus

Konklusion
Rollei 8x tele til iPhone4 er en gadget, man må ikke forveksle den med et kompakt kamera, men det er bestemt en af de federe gadgets på markedet.

Lige siden at det første kamera blev bygget en i en mobiltelefon, har der været kamp om at fremstille det bedste mobilkamera. Mobilkameraet er fantastisk fordi at man altid har det med sig og i dag, kan mange mobiltelefoner faktisk tage billeder af rimelig kvalitet heriblandt iPhone4. Alligevel har kameraet sine begrænsninger, det er ikke muligt at tage et skarpt billede af objekter på aftstand. Og netop derfor har Rollei 8x tele til iPhone4 sin berettigelse, som en af de federe gadgets, og udover at være en anvendelig gadget, giver jeg  Rollei 8x tele en ekstra stjerne i ren blærerøvsværdi.

Julen nærmer sig og Rollei 8x tele er en oplagt kalendergave til manden, der elsker gadgets.

Karakter
★★★½☆

Pris og tilgængelighed
Vejledende pris 395,-
Set til 259,-

Find den bedste pris på Rollei 8x tele til iPhone4

Udlånt af
A-S Finn Jensen

Om Sune Dadda Karma Harms

Skribent på MyDigitalPhotos.dk. Benytter Nikon D800 og Canon G7X.

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort. Required fields are marked *

*

Følg os - og vær' opdateret!

Få seneste nyt fra MyDigitalPhotos.dk direkte i din mailbox