Pro HDR

Testet på iPhone 4 iOS 4.3.5

Pro HDR er en fantastisk app, som lader dig tage HDR billeder med din iPhone eller iPad med et enkelt tryk. Hvis du som jeg er glad for fotografering, synes at HDR billeder er fascinerende og også jævnligt tager billeder med din telefon, er Pro HDR en must have app. Denne app forvandler de kedelige motiver til gode billeder og de gode motiver til fantastiske billeder.

Platform
iPhone og iPad

Beskrivelse
Jeg må indrømme, at jeg er er meget begejstret for denne app. Jeg har tidligere beskrevet, hvordan man laver HDR billeder i Photoshop, se artiklen her, det er ikke svært, men en længere proces, der kræver at du først tager billeder med dit kamera og derefter overfører dem til computer og først her kan du begynde HDR processen. Nu har eyeApps LLC gjort det tilgængeligt, ikke bare for fotonørder, men for alle der,  ejer en smartphone (programmet fås både til iOS og Android), at tage HDR billeder.

Taget med indfødt iphone 4 kamera.

Taget med Pro HDR på iPhone 4

 

Pro HDR er overskueligt bygget op med en intuituv menu. Det er faktisk så enkelt, at du ikke behøver andet end at trykke på skærmen, og så går processen igang.

Hold kameraet stille mens Pro HDR arbejder… wupti, et minuts tid efter har du et HDR billede.

Det er ikke HDR billeder i samme kvalitet, som dem du kan lave i Photoshop, programmet bruger en teknik, hvor to billeder “merges” sammen til et. Programmet forudindstillet til at køre på auto, men du kan faktisk hurtigt og nemt slå over på manual og dermed selv vælge de to eksponeringerne du ønsker at smelte sammen til en.

Når du trykker på skærmen, begynder Pro HDR at analysere lysforholdene i motivet og du skal derfor holde kameraet stille. Herefter tages to billeder med forskellig eksponering og smelter dem sammen til et HDR billede. I manuel mode, vælger du selv de to eksponeringer, ved at flytte to kasser på skærmen til de områder i motivet du vil have eksponeringen skal tage udgangspunkt i.

Når Pro HDR har skabt HDR billedet, får du nu flere redigeringsmuligheder. Du kan ændre følgende; Brightness, Contrast, Saturation, Warmth og Tint. Desuden kan du beskære billedet, dele det via; email, facebook, twitter, flickr og tumblr.

Man man skifte imellem de to kameraer foran og bagpå, man kan vælge at se skærmen med eller uden gitter, med eller uden menu, vælge blitz og zoome.

Settings

Trykker man på “settings” nederst i højre hjørne, kommer en lille og overskuelig menu frem, hvor man bl.a. kan indstille geo-tagging og zoom.

Konklusion
Pro HDR er en must have app for den som elsker at tage billeder med sin iPhone. Selvom kvaliteten ikke kan måle sig med dem jeg laver i Photoshop, så har det bare aldrig været nemmere og hurtigere at tage et HDR billede og dele det med venner på de sociale medier. Det er enkelt, det er nemt og resultatet er fantastisk. Alle kan finde ud af det.

+
HDR billeder med et tryk.


At det ikke er indbygget i det indfødte kamera!

Pris og tilgængelighed
12 kr.

Karakter
★★★★★
95%

Download Pro HDR her

 

Om Sune Dadda Karma Harms

Skribent på MyDigitalPhotos.dk. Benytter Nikon D800 og Canon G7X.

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort. Required fields are marked *

*

Følg os - og vær' opdateret!

Få seneste nyt fra MyDigitalPhotos.dk direkte i din mailbox