Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150

Printing-1 Fotoservice

Printing-1 er nok forholdsvis ukendt for mange danskere, men der er tale et tysk /britisk samarbejde startet tilbage i 2006.

Printing-1 tilbyder den klassiske online fotoservice, dvs. alm. billeder, fotobøger, plakater, print på lærred, kalendere og som en mere speciel ting, print på aluminiumsplader. Indtil for få uger sider, beskæftigede Printing-1 sig kun med fotobøger og tryk på lærred, så sortimentet er blevet væsentligt udvidet.

Men lad os finde ud af hvordan Printing-1’s service er at bruge.

På Printing-1’s website, der iøvrigt er på dansk, kan du se de forskellige produkter der tilbydes, og vi vælger foto-bogen, der jo har været et af deres kerneområder siden opstarten i 2006.

Først skal man downloade softwaren, da selve arbejdet med fotobogen klares offline på din lokale PC eller Mac (Der er endda også software til Linux) Det betyder også at du ikke er afhængig af en aktiv internetforbindelse, selvom de fleste i dag nok har en bredbåndsforbindelse af en eller anden art.

Når softwaren er installeret på din PC eller Mac, får du nedenstående skærmbillede frem, hvor du kan starte nyt projekt, eller vælge et eksisterende. Det betyder også at du godt kan lave flere fotobøger af gangen, og gemme dem, for at kunne genbestille, ex. til venner eller familie.

Det er også her du kan vælge hvilken form for fotobog du vil lave, og der er en lang række muligheder for at vælge format og type.

Antallet af sider bestemmer du selv, her vil det nok være pengepungen der afgør hvor mange sider du bruger, for jo flere sider, jo flere penge koster det altså, hvilket ikke kommer som en overraskelse.

Der er rig mulighed for personliggørelse af hver enkelt side, bl.a. kan du vælge imellem en række forskellige baggrunde, dog er udvalget ikke helt så stort som eksempelvis Pixum’s. Du kan også vælge opsætning af billederne på de enkelte sider og naturligvis indsætte tekster hvor du finder det relevant, der er ligeledes mulighed for at vælge mellem forskellige rammer på billederne og ændre skrifttyper mv.

Generelt er det hele ret enkelt at gå til, og da man laver det hele offline, skal man sidde og vente på at hvert enkelt billede uploades, det kunne jeg godt forestille mig man hurtigt blev træt af, og ligeledes fik Printing-1 nok hurtigt en server der var fyldt – pga. alle de “tests” man kan forestille sig folk laver.

Skal man lave en god fotobog med nøje udvalgte billeder og gode tekster, skal man afsætte mere tid end man lige tror, det er ikke et projekt man lige ordner en aften, det tager faktisk ret lang tid at lave det hvis man vil lave det ordentligt. Det er dog hverken applikationen eller Printing-1’s skyld, sådan er det nu engang bare.

Imens du laver fotobogen har du hele tiden mulighed for at klikke på “preview” og blade i den for at finde eventuelle fejl og mangler, så de kan blive rettet i tide, og når du er færdig klikker du blot “bestil” – så ryger du direkte til bestillingsprocessen. Et lille “tjek” undersøger om nogle af dine billeder er i en opløsning der ikke egner sig til tryk, det kunne være billeder taget med en mobiltelefon, fra et webcam eller lignende. Skulle der være nogle af disse iblandt, får du lige en advarsel inden selve uploadet starter. Her uploades hele din fotobog til Printing-1’s servere, og har du lavet mange sider kan dette godt tage en rum tid…

Dernæst er det blot at udfylde bestillingsformularen med navn og adresse, samt kortoplysninger, og sætte sig klar foran postkassen, Printing-1 oplyser ikke umiddelbart nogen leveringstid ved afgivelse af bestillingen. En e-mail konfirmere din ordre, men der er stadig ikke mulighed for at få aktuel status på din ordre, et par dage senere kom endnu en e-mail, denne gang med besked om at ordren var afsendt, dog ikke med info om med hvilken transportør eller eventuel tracking nr. Der gik ca. én uge fra bestillingen var afsendt og til fotobogen lå i postkassen – det er faktisk ganske hurtigt!

Printing-1’s fotobøger kommer fra et trykkeri i tyskland, så der går et par dage med forsendelsen herfra.

Kvaliteten af både omslag, siderne og trykket generelt er fint, det hele ser pænt og nydeligt ud og kvaliteten matcher kvaliteten af de billeder er er benyttet.

Konklusion
Printing-1 er en rimelig nem og brugervenlig online foto service, med en nem applikation til produktion af bl.a. fotobøger offline. Processen er rimelig enkel, og når ordren først er sendt afsted går det også ret hurtigt med at modtage ordren. Kvaliteten af produktet man får er glimrende, og det kommer pænt beskyttet i både plast og pap. Trykket er pænt, og omslag og siderne ligeså – der er intet at udsætte på dette.

Prisen var 478,- for en fotobog i panorama format, med 72 sider og hardcover omslag – det synes jeg er yderst rimeligt! En fotobog er et rigtig godt, og sjovt, alternativ til et fotoalbum, og det er lidt sjovere at hive en bog ned fra hylden fra familiens sommerferie, eller en stor begivenhed, i stedet for enten at bladre på computeren eller kigge i kedelige “gammeldags” fotoalbums, på denne måde er man også lidt mere kritisk når man vælger hvilke billeder der skal trykkes…

Karakter
80 %

Anmeldt af
Noel Christensen

Udlånt af
Printing-1

About Noel Christensen

Noel er grundlægger og redaktør på MyDigitalPhotos.dk. Benytter Canon EOS 7D samt Panasonic Lumix DMC-G5.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

[wp_bannerize group="mdp_footer" random="1" limit="1"]
Følg os - og vær' opdateret!

Få seneste nyt fra MyDigitalPhotos.dk direkte i din mailbox