Pentax Optio WS80 – Nyt lækkert og letvægts undervandskamera

ws80_samlet

Kan medbringes overalt! Et vandtæt digitalt kompakt kamera med letvægts kamerahus og kan bruges til undervandsfotografering .

Hoya CORPORATION PENTAX Imaging System Division har den glæde, at kunne lancere PENTAX Optio WS80 digitale kompakte kamera. Kombinationen af et kompakt, letvægts kamerahus og en udestående vandtæt og støvafvisende ydeevne, gør den nye Optio WS80 til et ideelt valg til casual og daglig anvendelse, herunder en lang række udendørs aktiviteter.
Foruden sit kompakte kamerahus, tilbyder Optio WS80 en lang række avancerede og brugervenlige funktioner. Disse omfatter: billedgengivelse i høj opløsning og god kvalitet takket være 10,0 effektive megapixels; et 5X optisk zoomobjektiv, en stor 2,7″ LCD skærm; HDTV format filmoptagelse og den nyeste ansigtsgenkendelsesfunktion. Det lufttætte kamerahus giver også mulighed for undervandsfotografering på en dybde ned til 1,5 meter i op til to timers kontinuerlig optagelse. Dette betyder at man ikke behøver at bekymre sig for situationer, hvor vand og snavs normalt kan være en hindring, såsom udendørs arrangementer, i haven, køkkenet eller på en regnvejrsdag.

Vigtigste funktioner

1. Ekstraordinær vandtæt ydeevne til undervandsfotografering
Trods sit kompakte kamerahus og i en størrelse som man kan have i sin hule hånd, sikrer Optio WS80 en pålidelig vandtæt ydeevne svarende til IPX 8 (eller JIS Class 8) standarder. Det tillader undervandsfotografering på en dybde ned til 1,5 meter i op til to timers kontinuerlig optagelse. Endvidere indeholder det også PENTAX-eklusive, yderst vandtætte SP (Super Protect) belægning der beskytter det yderste af zoomobjektivet. Som et resultat heraf, kan Optio WS80 derfor skylles ren med frisk vand, hvis det bliver dækket med snavs eller sand. Kombineret med den bemærkelsesværdige støvafvisende evne, svarende til JIS Class 6, kan Optio WS80 anvendes i mange forskellige situationer uden, at skulle bekymre sig og på steder, hvor vand og snavs kan være en stor hindring, herunder vand- og vintersport.

2. High-speed ansigtsgenkendelse med en række brugervenlige funktioner
Optio WS80´s avancerede ansigtsgenkendelse AF & AE funktion er nyttig ved almindelig fotografering af mennesker. Denne brugervenlige funktion registrerer ikke blot op til 32 ansigter i skarp fokus og perfekt eksponering på kun 0,03 sekunder, men kan også præcist afsløre om et motiv står diagonalt til kameraet eller om vedkomne har hovedet på skrå. Optio WS80 tilbyder også andre brugervenlige funktioner, herunder: “Small Face” filter, som bevirker at motivets ansigt synes mindre i forhold til kroppen end det faktisk er uden, at gå på kompromis med den overordnede balance i portrættet; “Smile Capture” funktion, der automatisk tager billedet i det øjeblik kameraet opfanger at motivet smiler; “Blinking Detection” funktion, der advarer fotografen, hvis motivet har lukkede øjne idet billedet tages.

3. 5X optisk zoomobjektiv med høj ydeevne
Trods sine kompakte dimensioner, dækker Optio WS80 en fokallængde fra 35mm til 175mm i 35mm format. Det har også den intelligente zoomfunktion, der udvider zoomrækkevidden på op til cirka 28,5 gange så man kommer endnu tættere på motivet.

4. Trefoldig anti-shake-beskyttelse forhindrer forskellige typer rystelser
1) Pixel Track SR-tilstand

Ved optagelse af stillbilleder kompenserer Optio WS80´s Digitale SR (Shake Reduction) effektivt for rystelser ved, at behandle de berørte billeder.
2) High-Sensitivity SR funktion*

I dårligt lys vil Optio WS80 automatisk forhøje lysfølsomheden til ISO 6400 og opnår derved en hurtigere lukkerhastighed. Denne minimerer uheldige effekter fra kamera- og motivrystelser.
* Når “High-Sensitivity SR” er valgt, er formatet fastsat til 5M (2592 x 1944 pixels)
3) Movie SR funktion**

Ved filmoptagelse forhindrer Optio WS80 uskarpe billeder ved effektivt, at minimere irriterende kamerarystelser ved brug af eksklusivt software.
** Når Movie SR funktion er valg, vil vinklen blive smallere end normalt ved optagelse.

5. Filmoptagelse i højkvalitets HDTV format
Optio WS80 optager smukke og fejlfrie filmklip i 16:9 HD format (1280 x 720 pixels)*** med en billedhastighed på 30 billeder pr. sekund. Kameraet er også udstyret med avanceret og brugervenlige funktioner, der er designet til at lette filmoptagelsen: “Movie SR” (Shake Reduction) funktion, der automatisk kompenserer for kamerarystelser under optagelse; Undervandsfilmoptagelses funktion, som automatisk optimerer alle kameraindstillinger til undervandsoptagelse.
*** Når Optio WS80´s AV output terminal anvendes, vil filmklip blive gemt som almindelig billeddata. Ønsker brugeren at afspille filmklippet i HD format (1280 x 720 pixels), skal data overføres til en computer inden at det kan afspilles.

6. Høj billedkvalitet med hele 10.0 effektive megapixels
En kombination af 10,0 effektive megapixels, PENTAX´s udviklede billedbehandlingsprocesser og et PENTAX zoomobjektiv med god ydeevne betyder, at brugeren kan producere nogle fantastiske prints i høj kvalitet og med skarpe kant-til-kant prints, selv når billederne er forstørret til et større format.

7. Stor 2,7″ LCD skærmT
Trods sit kompakte kamerahus, har Optio WS80 en stor 2,7″ LCD farveskærm, som giver fotografen mulighed for nemmere, at se billeder, menuer og andre kameraindstillinger – både under optagelse og afspilning.

8. Andre funktioner
1) Interval optagelsesfunktion, til observation af en stjerneklar himmel, blomster og planter
2) High-speed AF funktion med auto-tracking funktion til, at opretholde en konstant fokus på et motiv i bevægelse
3) Auto Picture funktion, som automatisk vælger den bedste optagelse ud, af otte optagelser
4) En række digitale filtre, herunder “Toy Camera” og “Retro”, som kan tilføje særprægede effekter på allerede optagne billeder.
5) D-Range indstilling, til forhindring af hvidvaskede- (overeksponerede) og underbelyste områder i billedet
6) Digital Wide funktion, til at skabe et panoramisk, ekstra vidvinkel billede af to billeder (svarende til et billede taget med ca. 20mm objektiv i 35mm format)
7) Digital Panorama funktion, kan skabe et enkelt panoramisk billede fra helt op til 3 billeder
8) Style Watch funktion, viser tiden i det øjeblik der trykkes på udløserknappen. Selv når kameraet er slukket.
9) Image Recovery funktion, for at generhverve billeder der er slettet ved et uheld
10) Frame composite funktion (med 90 dekorative rammer lagret i kameraet) til at optage eller komponere billederne med.

Pris og tilgængelighed
Udsalgspris: Ca. 1799,-
Forventes klar til levering ultimo august
Klik her for at forudbestille Pentax Optio WS80 hos Befro.dk

Kilde: Westheimer A/S

Om Noel Christensen

Noel er grundlægger og redaktør på MyDigitalPhotos.dk. Benytter Canon EOS 7D samt Panasonic Lumix DMC-G5.

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort. Required fields are marked *

*

Følg os - og vær' opdateret!

Få seneste nyt fra MyDigitalPhotos.dk direkte i din mailbox