Pentax – nyt digital SLR-kamera til outdoor-brug

Vejrbestandigt og smudsafvisende kamerahus, lav vægt og høj ydeevne

Pentax K-30 er et nyt digital SLR-kamera i mellemklassen. Det er kompakt og let, vejrbestandigt, smudsafvisende og meget enkelt at anvende selv for nybegyndere. Samtidig lancerer Pentax et nyt objektiv: SMC PENTAX-DA 50mm f/1.8.

Kameraet tager billeder af meget høj kvalitet takket være den nye sensor med 16 megapixel opløsning og en avanceret teknologi til billedstabilisering. Kameraet har mange avancerede funktioner som typisk forbindes med betydeligt dyrere kameraer, og er således vand- og smudsafvisende og tåler afkøling til -10°C. Det har en optisk søger som viser 100 procent af billedet og LCD-skærmen er på hele tre tommer, og med 920 000 pixels.

Pentax K-30 indeholder desuden en række spændende features, såsom serieoptagelse på seks billeder i sekundet, lukkertider ned til 1/6000 sekund, og fuld HD-videooptagelse (1920×1080 pixels, 30 frames per sekund). Følsomheden kan indstilles mellem ISO 100 og 12.800. Dette, kombineret med et stabilt, komfortabelt greb og et sportsligt og funktionelt design sikrer en problemfri anvendelse i alle situationer.

Pentax SAFOX IX + AF måling giver en meget hurtig og præcis autofokus-sensor med elleve point og minimal kromatisk afvigelse, takket være en diffraktionslinse. Selv motivets lysstyrke er indeholdt i de underliggende algoritmer.

Auto Picture-funktionen vælger automatisk fra portræt, landskab og makro. Derudover har kameraet 19 forudindstillede motivprogrammer f.eks., nattescene, portræt, kæledyr, og en baggrundsbelyst silhuet, som forenkler denne øvelse for fotografen.
“Pentax K-30 kommer i tre farver: krystal hvid, krystal-blå med en blank finish og klassisk sort for et mere traditionelt look,” siger Karsten Rath Nordic Marketing Director fra Focus Nordic, Pentax`s nordiske distributør.

Det nye objektiv, SMC PENTAX-DA 50mm f/1.8 er til Pentax kameraer med K-mount, og er en kort tele med fast brændvidde og høj lysstyrke. Blænderen er perfekt rund og giver en naturlig og tilstræbt-bokeh effekt. Objektivet er yderligere kendetegnet ved et kompakt design og konstruktion (38,5 mm lange) og sine kun 122 gram.

Pris og tilgængelighed
Pentax K-30 og objektivet SMC PENTAX-DA 50mm f/1.8 vil blive tilgængelig i detailhandlen fra ultimo juli. Prisen på K-30 vil være omkring 6499,- Dkk inklusive moms. Det er endnu ikke muligt at oplyse prisen på objektivet.

Kilde: Pentax

Om Noel Christensen

Noel er grundlægger og redaktør på MyDigitalPhotos.dk. Benytter Canon EOS 7D samt Panasonic Lumix DMC-G5.

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort. Required fields are marked *

*

Følg os - og vær' opdateret!

Få seneste nyt fra MyDigitalPhotos.dk direkte i din mailbox