Pentax lancerer topmoderne hybridkamera designet af Marc Newson

Pentax K-01 er et nyt digitalt hybridkamera designet af Marc Newson, en af verdens mest roste designere. Time Magazine har kåret ham som blandt verdens hundrede mest indflydelsesrige personer. Hans kunstværker er udstillede på museer verden over, heriblandt Museum of Modern Art i New York, Londons designmuseum og V & A, Centre Georges Pompidou og Vitra Design Museum.

“Jeg ønskede at skabe et billede af kvalitet og kompetence. Nogle af mine yndlingskameraer gennem tiden har været Pentax. Jeg ville knytte bånd til varemærkets rødder og forsøge at skabe noget, som virkelig var unikt og ikonisk “, siger Marc Newson.

“Pentax K-01 er et perfekt valg til den, som skal til at købe sit første kamera med udskifteligt objektiv, i kraft af sin brugervenlighed, ikke mindst for den som er ude efter et kamera med originalitet og stil. Det passer lige så godt til mere avancerede brugere og særlig godt til den som har Pentax-objektiver fra tidligere, og bare ønsker et moderne kompakt systemkamera “, siger Helge Rose hos Focus Nordic, Pentax nordiske distributør.

Pentax K-01 har en imponerende samling af funktioner, APS-C CMOS-sensor med 16,28 megapixels som giver særdeles skarpe billeder, serieoptagelse med seks billeder per sekund, følsomhed helt op til ISO 25.600 og videooptagelse i fuld HD (1920×1080) med stereolyd, er blot nogle af dem.

H.264 optagelsesformatet byder på flere billedhastigheder (30, 25 eller 24 billeder per sekund) til brugerens forskellige anvendelsesmuligheder. Optagelsen startes med en speciel (rød) knap, og en stereomikrofon giver en mere realistisk lyd. Der er også indgang til ekstern mikrofon og en spændende funktion til intervaloptagelse (timelapse movie).

Endvidere har det nye kamera Pentax K objektivfatning, hvilket gør det til det eneste hybridkamera på markedet, som er kompatibelt med tidligere objektiver. Totalt set har Pentax lanceret 214 forskellige objektiver siden starten, og til dags dato har firmaet solgt mere end 20 mio. objektiver.

Kameraet har 19 automatiske motivprogrammer og lige så mange digitale filtre, samt en række efterbehandlings­funktioner for kreative billeder. Blandt andet kan man skabe en serie med miniaturer i et billede.

I Auto Picture-funktionen optimeres alle kameraindstillinger som blænder, lukkertid, hvidbalance, farvemætning, kontrast og skarphed. Det indebærer, at fotografen kan rette al sin opmærksomhed mod billedets komposition.

Det avancerede autofokussystem omfatter kontrastdetektering og 81 valgbare fokus­punkter.

Det nye design gennemsyrer også det nye objektiv smc PENTAX-DA 40mm F2.8 XS, verdens tyndeste (9,2 mm) udskiftelige objektiv som lanceres samtidig med kameraet. Det byder på en brændvidde modsvarende 61 mm i 35 mm formatet.

Pris og tilgængelighed
Pentax K-01 og objektivet SMC 40mm XS bliver leveret i slutningen af marts 2012. Prisen for kamerahuset alene bliver DKK 5.199,- og for kamera 18-55mm DKK 5.799,-. Samme kitpris hvis man i stedet køber kameraet med det nye DA 40mm. Kameraet kommer i tre farver: Sort, sort/sølv & sort/gul.

Find den bedste pris på Pentax K-01

Kilde: Pentax

Om Noel Christensen

Noel er grundlægger og redaktør på MyDigitalPhotos.dk. Benytter Canon EOS 7D samt Panasonic Lumix DMC-G5.

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort. Required fields are marked *

*

Følg os - og vær' opdateret!

Få seneste nyt fra MyDigitalPhotos.dk direkte i din mailbox