Parrot DIA by Nodesign

Vi skal kigge på et nyt produkt, fra en, indtil nu, ukendt producent her på MyDigitalPhotos.dk. Jeg kender personligt godt Parrot navnet før, men jeg var faktisk ikke klar over hvor mange forskellige ting de producerede.

Parrot er en innovativ virksomhed med hovedsæde i Paris, hvorfra de udvikler en masse innovative og spændende “gadgets”, bl.a. har de en wi-fi styret helikopter, håndfri-sæt til bilen og en række andre produkter.

Parrot DIA by Nodesign som vi skal kigge på denne gang, er en 10″ billedramme der først og fremmest har et ret unikt design, og derudover en række ret unikke features, som vi kommer til at kigge nærmere på.

Hvad er der i kassen?
Har du ikke allerede luret den, så er Parrot DIA by Nodesign altså et forholdsvis dyrt produkt, så emballagen er også derefter. Parrot DIA by Nodesign kommer i en rigtig flot sort gaveæske, og i denne finder man Parrot DIA by Nodesign, en strømforsyning i hvid højglans og forskellige stik, renseklud og forskellige manualer og guides.

Design og funktionalitet
Designet er nok det område hvor Parrot DIA by Nodesign adskiller sig mest fra andre digitale billedrammer, for designet er ret unikt og passer perfekt ind i et moderne hjem, gerne med lidt kant. Selve rammen er hvis og forholdsvis tyk, men kun fordi selve skærmen er placeret yderst, og baggrundsbelysningen er placeret bagved denne. Siderne og toppen er åbne, så det betyder at der strømer lys ud derfra også. Selve rammen har ingen fod eller mulighed for ophæng, den er beregnet til at stå som den er, på et bord eller lignende.Med denne opbygning har designerne forsøgt at genskabe stilen/følelsen af lysbilleder og det er faktisk lykkedes ret godt efter min mening.

På forsiden har vi selve skærmen på 10″ i 4:3 format med en opløsning på 800×600, øverst er der 4 touchknapper og en trackball. Touchknapperne skal blot berører ganske let for at aktiveres, og de dækker over tænd/sluk, menu, tilbage og “hjem”. Trackballen i midten bruges til at navigerer rundt i menuerne, noget jeg fandt ud af efter at have sidde og trykket på skærmen i 5 minutter… Rigtige mænd læser først manualen når alt andet kikser, og her måtte jeg altså overgive mig. På venstre side af Parrot DIA by Nodesign er en SD kortlæser, og på højre side 2 USB porte, til ekstern harddisk, USB Stick eller lignende ekstern lagermedie.

Selve menuen på Parrot DIA by Nodesign er super enkel og klassisk, med mulighed for følgende:

Diasshow: Vis et diasshow med dine billeder

Holidays 2.0: Er dine billeder geotagget kan der genskabes en rejse, hvor du via Google Earth bringes til stederne hvor billeder er taget – det er altså ret fedt! Har man ikke selv været på den store ekspedition, så man kan nyde en af de mange ture der ligger der i forvejen, bl.a. “New York” discovery. På den måde kan du komme på en virtuel rejse, hjemme fra stuen.

Cabinet Des Curiosités: Pausefisk der kører hen over skærmen, sjovt og anderledes!

Internetbrowser: Giver mulighed for at surfe på alverdens hjemmesider, dog er det både besværligt og langsomt når man ikke har et tastatur, men skal bruge en trackball til at vælge ét bogstav af gangen, så jeg tror ikke mange vil benytte denne feature. Når browseren startes kan man også se at det er et Android styresystem der ligger bag, så i teorien kan du faktisk tjekke Facebook og spille poker på Parrot DIA by Nodesign.

Gennemse:Du kan gennemse alle kilder, både den interne hukommelse, RSS feeds, e-mails, deling fra PC, bluetooth og en applikation ved navn Mover. Med andre ord: Du kan få indhold fra virkelig mange kilder.

Indstillinger: Det er der du opsætter bl.a. Wi-Fi, men også Picasa, Flicksr og andre kontier, hvor du kan “streame” billeder fra. Set i lyset af at der er tale om et “design” produkt, så er der utrolig mange avancerede indstillinger og features, hvor jeg havde forventet langt færre funktioner og features.

Der er mange muligheder for at få billeder frem på Parrot DIA by Nodesign, uanset om du er til USB flash løsningen, online streaming fra et RSS feed, en Flickr konto eller ved ganske enkelt at smide billederne over på den interne hukommelse på 200MB. Er det ikke nok kan du gøre det via Wi-Fi eller Bluetooth!

Når Parrot DIA by Nodesign er slukket fungere den som udgangspunkt som et ur med visning af klokkeslæt, og stadig med baggrundsbelysningen tændt. Det ser ganske godt ud, men om natten er det ikke sagen, så heldigvis kan dette aktiveres eller deaktiveres som man lyster.

Konklusion
Parrot DIA by Nodesign er en meget unik digital billedramme, og den er fyldt med en masse, ret avancerede, funktioner, som  jeg ikke lige havde set komme i et “designer produkt”, som normalt er så simpelt som overhovedet muligt. Du kan vise/dele billeder fra en lang række medier, både online og offline, og idéen med at vise billederne på google maps er rigtig cool, og især velegnet til feriebillederne. Alternativt kan man jo tage en af de mange prædefinerede ture rundt om i verdenen.

Parrot DIA by Nodesign er dyr, rigtig dyr, med en vejledende udsalgspris på 4469,- vil prisen nok afskrække de fleste, og indrømmet – jeg synes også prisen er meget høj. Omvendt får du et produkt i et helt unikt design, hvor der er kælet for både design og detaljer, og som uden videre kan placeret i et hjem med kunst på væggene, uden at skæmme. Billedekvaliteten er udemærket, men opløsningen er ikke specielt høj – så den skal ikke købes på features og billedkvalitet. men derimod på design og stil…

Den forholdsvis lave karakter må derfor ses som et kompromis mellem at tage hensyn til designet og “value for money”.

+
Billeder via Wi-Fi, USB, SD, Bluetooth og online…
Unikt design
Masser af features


Pris!
Opløsning

[50/100]

Pris og tilgængelighed
Vejledende pris: 4469,-

Find den bedste pris på Parrot DIA by Nodesign

Anmeldt af
Noel Christensen

Udlånt af
Parrot

Om Noel Christensen

Noel er grundlægger og redaktør på MyDigitalPhotos.dk. Benytter Canon EOS 7D samt Panasonic Lumix DMC-G5.

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort. Required fields are marked *

*

Følg os - og vær' opdateret!

Få seneste nyt fra MyDigitalPhotos.dk direkte i din mailbox