Panasonic Lumix GX1 – Et elegant systemkamera i miniformat

Lumix GX1, Panasonics seneste tilføjelse til G-serien, er et systemkamera, som kan hæve din fotografering til et nyt niveau, samtidig med at det er kompakt nok til at være i din jakkelomme. Det er lækkert at se og holde på, det tager billeder i enestående høj kvalitet, og desuden er det udrustet med funktioner, der hjælper dig til at tage perfekte billeder hver eneste gang. GX1 er kort sagt et kamera, du kan have med over alt, hvor der sker noget.

Elegant og i ægte lommeformat
Det elegante kamerahus i aluminium kommer i to diskrete farver – stålgrå (Gunmetal Grey) og sort (Raven Black) – og leder tankerne hen på en klassisk kameramodel. Huset er meget kompakt og vejer kun 413 gram, men det er alligevel robust, hvad der giver tryghed, når du har kameraet med i krævende situationer.

Kreativ fotografering på den nemmeste måde
Panasonics G-serie er den rigtige løsning til dig, hvis du vil tage skridtet frem mod mere udfordrende fotografering – uden at skulle bære et stort og tungt spejlreflekskamera. Billedsensoren på 16 megapixel er langt større end dem, som sidder i traditionelle kompaktkameraer, samtidig med at den hurtige og alsidige automatik, bl.a. med touch-autofokus (AF), gør det nemt at fange motivet, præcis som du oplever det.

Følger med når du øger tempoet
Hastighed er afgørende for vellykkede snapshots. AF-funktionen er yderst hurtig og præcis, så du aldrig oplever kameraet som en begrænsende faktor. En reaktionstid på 0,09 sekunder gør GX1 uovertruffet blandt kompakte systemkameraer1, og burst‑optagelser med op til 20 billeder i sekundet betyder, at du kan være sikker på at få en perfekt eksponering – også af et motiv i hurtig bevægelse.

1 Pr. 7.november 2011, med H-VS014140 objektivet.

Konstrueret til at udfordre
Mac Berggren, produktchef for Lumix hos Panasonic Nordic, er glad for den nye model. “Med GX1 viser vi, at billedkvalitet i topklasse ikke længere er forbeholdt professionelle fotografer. Dengang vi lancerede G-modellerne, vendte de op og ned på alle traditionelle forestillinger om systemkameraers størrelse, vægt og design. Med GX1 viser vi, hvor langt man kan komme ad den vej. Formatet giver også frihed til at vælge objektiver til alle tænkelige udfordringer, samtidig med at GX1 er et elegant og fleksibelt kamera, som du kan have med over alt.”

Ligger perfekt i hånden
Med et kamera fra G-serien får du adgang til verdens bredeste sortiment af udskiftelige objektiver til denne bajonetfatning. 14 forskellige objektiver sikrer, at du altid er klædt på til enhver fotosituation. Udvalget omfatter bl.a. Panasonics nye pancake-objektiv 14 – 42 mm X-zoom, som indgår i en helt ny serie af super‑kompakte, elektroniske motor-zoom objektiver. X-objektiverne er konstrueret specielt til, at du kan have et systemkamera med i jakkelommen.

Pris og tilgængelighed
Lumix GX1 lanceres i december 2011 i de følgende versioner:

GX1: Sort kamerahus GX1
GX1K: Sort kamerahus med standardobjektiv H‑FS014042
GX1X: Sort eller stålgråt kamerahus med X‑serie motor-zoom objektiv H‑PS14042

Find den bedste pris på Panasonic GX1

Om Noel Christensen

Noel er grundlægger og redaktør på MyDigitalPhotos.dk. Benytter Canon EOS 7D samt Panasonic Lumix DMC-G5.

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort. Required fields are marked *

*

Følg os - og vær' opdateret!

Få seneste nyt fra MyDigitalPhotos.dk direkte i din mailbox