Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150

Panasonic lancerer verdens letteste systemkameraer

Panasonic lancerer i dag verdens letteste og mindste systemkameraer med indbygget viewfinder: DMC-G2 og DMC-G10.  Begge kameraer er tilføjelser til den populære og innovative Lumix G-serie og er fyldt med nye features og kvalitetskomponenter.

Lumix G
Lumix G-serien er Panasonics succesfulde linje af kameraer, der giver forbrugerne alle fordelene fra både spejlrefleks-kameraet og kompaktkameraet. Lumix G giver ufatteligt høj billedkvalitet, mulighed for at skifte objektiver og en masse manuelle indstillinger som med et spejrefleks-kamera. Men kameraerne er stadigvæk kompakte, og G-serien er rig på features og smarte automatiske indstillinger som i det traditionelle kompaktkamera.

G2 er verdens første systemkamera med udskifteligt objektivt udstyret med den nyudviklede touch-screen control shooting, der revolutionerer den måde, auto-fokus bruges på. Det store LCD-display med bred betragtningsvinkel kan rotere 180° fra side til side og tilte 270° op og ned. Det giver en bevægelighed på LCD-displayets touch-screen til både at betragte og styre i stort set alle positioner. Derudover er G2 udstyret med det nye videoindspilningsformat AVCHD Lite (720p), billedstabilisatoren MEGA O.I.S., HDMI-udgang til eksempelvis TV’et, G-seriens Micro Four Third-teknologi og den roste iA (intelligent auto). Lyd i høj kvalitet kan optages med Dolby Digital Creator og en stereomikrofon kan kobles til G2 (DMW-MS1). Funktionen Wind Cut gør, at vindstøj vil blive minimeret. 

G10 er søstermodellen til G2, og er også det hidtil letteste og mindste systemkamera på markedet med indbygget viewfinder – også med mulighed for at udskifte objektiv. G10 skyder videofilm i Motion JPEG (720p), og er udstyret med MEGA O.I.S., HDMI-udgang, Micro Four Third og iA.

Touch-screen control shooting
G2s touch-screen control shooting lader dig bruge AF-tracking (auto-fokus) på en helt ny måde. Tryk på touch-screen displayet med fingrene og AF aktiveres. Dermed kan du pege på, hvor kameraet skal fokusere på et motiv. Vælger du at fokusere på et ansigt, har du nu mulighed for at finjustere, så fokus eksempelvis er på øjet tættest på, hvis en person sidder med siden lidt til. Det kan skabe endnu mere fokuserede billeder, hvor dybden i billedet bliver endnu bedre. Alt sammen foregår på selve touch-screen displayet, hvilket gør det enormt intuitivt. Du kan endda aktivere lukkeren og tage et billede ved at trykke på displayet.

Selv objekter i bevægelse kan den nye AF-tracking fange, da det er muligt at låse autofokus til selve objektet. Det er nyttigt, hvis ens børn eksempelvis spiller fodbold, og man ønsker at fokusere på dem, mens de er i løb med bolden. Derudover hjælper iA dig med at skyde endnu bedre billeder ved eksempelvis at skifte til portræt-mode, når du trykker på et ansigt, eller til makro-mode, når du trykker på en genstand tæt på.

G10 er udstyret er også udstyret med viewfinder, men fungerer ikke via touch-screen panelet, men via knapper på kameraet.

Snapshots af videofilm i AVCHD Lite
G2 skyder videofilm i det nye format AVCHD Lite, der giver længere indspilningstid på mindre plads i forhold til Motion JPEG. Derudover kan du nu skyde billeder, imens du videofilmer. Tryk på udløserknappen og G2 tager et billede af videofilmen. Funktionen virker naturligvis også, når du afspiller indspillet materiale, så du kan fange netop det øjeblik fra filmen, du ønsker som fotografi. Det kan være smart, hvis du eksempelvis ser potentialet til et godt still billede i en videofilm.

Andre features
G2 giver rige muligheder for, at forbrugeren kan udfolde sig kreativt både med videofilm og med fotografi. G2 er nemlig udstyret med funktionerne My Color mode, Film mode og forskellige scene modes som virker under videoindspilning. Mens der videofilmes kan man endda lege med blænden og forme videofilm på den måde, man ønsker det.

For entutiasten, der ønsker at lege med manuelle indstillinger, giver både G2 og G10 rige muligheder for det, mens entutiasten, der foretrækker automatiske indstillinger, kan glæde sig over den roste iA. Eksempelvis kan man tage billeder med forskellige udtryk med den intelligente scene selector (eksempelvis natte-portræt, landskab etc.), hvor indstillingerne afgør billedets udtryk.

Pris og tilgængelighed
Priserne er endnu ikke fastlagt. G2 vil være på markedet i slutningen af maj og G10 i begyndelsen af juni.

DMC-G2 kommer i farverne blå, sort og rød
DMC-G10 kommer i sort

Sammen med kameraerne lanceres også et nyt kompakt og let zoom-objektiv: LUMIX G VARIO 14-42mm ( F3.5-5.6 ASPH. / MEGA O.I.S.)

Kilde: Panasonic

About Noel Christensen

Noel er grundlægger og redaktør på MyDigitalPhotos.dk. Benytter Canon EOS 7D samt Panasonic Lumix DMC-G5.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

[wp_bannerize group="mdp_footer" random="1" limit="1"]
Følg os - og vær' opdateret!

Få seneste nyt fra MyDigitalPhotos.dk direkte i din mailbox