Nyt supervidvinkelobjektiv fra Zeiss

Carl Zeiss lancerer et nyt supervidvinkelobjektiv med to forskellige fatninger – Distagon T* 2,8/15 ZE og ZF.2 (hhv. EF- og F-bajonetfatning). Objektivet er baseret på en nyudviklet optisk konstruktion og udvider virksomhedens udbud af SLR-objektiver.

Vidvinkel i kombination med høj lysstyrke er egenskaber som er meget efterspurgt af ambitiøse landskabs- og arkitekturfotografer på jagt efter dramatiske perspektiver. Med en unik evne til at fange begivenheder på en naturlig måde, er objektivet også den perfekte følgesvend inden reklame-, journalistisk og kommerciel fotografering.

Distagon T* 2,8/15mm benytter sig af to asfæriske linser og specielle glas med delvis spredning, hvilket giver en ekstremt god korrektion af kromatisk aberration. Et design med flydende elementer garanterer en høj billedkvalitet fra nærbillede til uendeligt.

“Dette er formodentligt markedets bedste 15mm supervidvinkelobjektiv til SLR-fotografering”, siger Lasse Ericson hos Focus Nordic, Carl Zeiss’ nordiske distributør.

Vigtige egenskaber sammenlignet med andre objektiver på markedet
Forvrængning er et hyppigt forekommende problem ved supervidvinkelobjektiver. Distagon T* 2,8/15 har en ekstremt lav forvrængning, hvilket giver billeder med naturlige proportioner. Objektivets rør er udformet helt i metal, hvilket gør objektivet pålideligt i brug i flere årtier.

Lang fokussnegl og super fleksibel brug er perfekt til fotografer, som vil have fuld kontrol over deres billeder, ligesom for fotografer der optager video, og som kræver enestående fokuskontrol. Modlysblænden er integreret i konstruktionen, hvilket er med til at beskytte mod ridser og andre skader. Objektivet har 95 mm filtergevind, hvilket passer til alle de sædvanlige filtre, herunder også de nyligt lancerede Carl Zeiss T * UV og POL.

Tekniske data
Brændvidde: 15 mm
Blændeomfang: F/2.8- F/22
Antal linser / grupper: 11/10
Fokusområde: 0,25 – uendelig
Synsfelt (diagonalt/horisontalt/vertikalt): 110° / 100° / 76°
Nærbilleddækning: 340 x 221 mm
Maks. forstørrelsesforhold: 1: 9
Filtergevind: M95 x 1
Længde med dæksel: 132 mm (ZF.2), 135 mm (ZE)
Vægt: 730 gram (ZF.2), 820 gram (ZE)

Pris og tilgængelighed
Carl Zeiss Distagon T* 2,8/15 ZE og ZF.2 kommer i butikkerne i løbet af maj 2012 til ven vejl. Udsalgspris på DKK 20.285,-

De nye objektiver vises for første gang frem d. 16 marts 2012 på Hong Kong Flower Show, en af de vigtigste fotomesser i Asien.

Kilde: Focus Nordic

Om Noel Christensen

Noel er grundlægger og redaktør på MyDigitalPhotos.dk. Benytter Canon EOS 7D samt Panasonic Lumix DMC-G5.

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort. Required fields are marked *

*

Følg os - og vær' opdateret!

Få seneste nyt fra MyDigitalPhotos.dk direkte i din mailbox