Nyt kompakt højkvalitetskamera med imponerende ydeevne

CX63720_lifestyle_DSC00262-1200-2235Pressemeddelse 

Nyt kompakt højkvalitetskamera med imponerende ydeevne 

Sony Cyber-shot™ RX10 giver dig kreative kræfter, som i et DSLR-kamera, uden du skal slæbe rundt på ekstra objektiver. Kameraet leverer billeder fra vidvinkel til telefoto. 

  • Carl Zeiss Vario-Sonnar T* 24-200mm (svarende til 35mm) zoom-objektiv med blænde  F2,8 ved alle brændvidder
  • Fremragende billedkvalitet med mange detaljer fra den baggrundsbelyste  1” Exmor R™ CMOS-sensor på 20,2 megapixel
  • Ny BIONZ X™-billedprocessor med ca. tre gange så hurtig behandlingstid og  forbedret områdespecifik støjreducering
  • Hurtig, lydløs og præcis kontrastdetekterende autofokus med Direct Drive SSMii
  • Fuld HD (1920×1080 – 50p/25piii) videooptagelse med PASM-indstillinger og XLR-tilslutningsmulighed til ekstern mikrofon som i professionelle kameraer
  • Ny OLED Tru-Finder™ (1440k dot) og vipbar LCD-skærm (3”) med WhiteMagic-teknologi
  • 4Kfoto-udgang og understøttelse af TRILUMINOS Display
  • NFC og WiFi-tilslutning, der gør det let at forbinde kameraet med smartphones og tablets

Bare fordi et kamera er let at have med på farten, er det ikke ensbetydende med, at du skal gå på kompromis med billedkvaliteten, de kreative funktioner og ydeevnen, som man forventer af de større og mere voluminøse kameraer. Det nye Cyber-shot RX10, til DSLR-entusiaster, er en tilføjelse til serien af “bridge-style”-kameraer fra Sony og leverer fremragende billedkvalitet uden, at du skal have et kamerahus og adskillige objektiver med i tasken.

Det fastmonterede Carl Zeiss Vario-Sonnar T* 24-200mm (svarende til 35mm) F2,8-objektivv leverer stor skarphed og en opløsningsevne, som du forventer af udskiftelige objektiver. Den alsidige zoom rækker fra vidvinkel til telefoto, og den er derved perfekt til stemningsfyldte portrætter, dramatiske landskaber, dyreliv samt gade- og indendørsbilleder med naturligt lys. Kameraet kan desuden fokusere på objekter helt ned til tre centimeters afstand.  Det er derfor også ideelt til detaljespækkede macro-billeder af eksempelvis insekter og blomster.

En lys maksimumblænde på F2,8 ved alle brændvidder giver dig den samme lysstyrke, som man forventer af lysstærke udskiftelige objektiver. Du kan trygt tage billeder ved lav belysning – også uden at hæve ISO-indstillingen. Takket være en cirkulær blænde med syv blade, kan du opnå billeder med flotte “bokeh”-effekter. Det indbyggede optiske SteadyShot-billedstabilisering giver skarpere og klarere håndholdte optagelser ved alle zoomindstillinger – selv ved høj zoom, hvor håndrystelser kan være en udfordring.

Cyber-shot RX10 er nemt at holde og betjene. Kameraet er udstyret med en lang række manuelle indstillingsmuligheder, og du vil med det samme opleve følelsen af at stå med et DSLR-kamera. Bag det flotte ydre sørger det faste objektiv for god ydeevne, som er i harmoni med den store og følsomme billedsensor og den forbedrede BIONZ X-billedprocessor, som nu er ca. tre gange hurtigere end sine forgængere.

Cyber-shot RX10 har, som i det anmelderroste Sony DSC-RX100II, den baggrundsbelyste 1” Exmor R™ CMOS-sensor på 20,2 megapixel, der er ca. fire gange større end dem, der sidder i almindelige kompaktkameraer. Den imponerende opløsning og teksturgengivelse er yderligere forbedret med den nye BIONZ X-billedprocessor, der anvender ny detaljegengivelse, områdespecifik støjreduktion og diffraktionsreducerende teknologier. Alt sammen medvirkende til flottere og mere detaljerede billeder uden støj.

Takket være samspillet mellem den nye Direct Drive SSM-mekanisme og Exmor R CMOS-sensoren samt den kraftfulde BIONZ X-billedprocessor er autofokus lynhurtig og responsiv. “Lock-on AF”-funktionen finder automatisk objekter i bevægelse, så dit fokus altid er korrekt – selv hvis objektet pludselig forsvinder fra billedet og kommer til syne igen. Den nyudviklede “Eye AF”-funktion sikrer knivskarpe portrætter, hvor motivets øjne altid er i fokus, selvom personen ikke kigger direkte ind i kameraet. Ydermere kan du vælge mellem tre forskellige størrelser på spotfokus, hvilket mindsker risikoen for forkert fokus ved små motiver som eksempelvis ved nærbilleder af insekter.

Den gode kvalitet ved stillbilleder suppleres af imponerende muligheder for filmentusiaster. Den nye og kraftfulde BIONZ X-billedprocessor er ca. tre gange så hurtig som den tidligere BIONZ-generation. Den udnytter til fulde den brede blændeåbning og læser data fra hver enkelt pixel fra den store sensor, hvilket resulterer i jævne videooptagelser spækket med detaljer i fuld HD. Du kan optage video i både 50p (AVCHD progressive) og 25p med fuld kontrol over P/A/S/M-eksponeringsindstillinger. En ren HDMI-udgang giver adgang til at forbinde en ekstern skærm for bedre overblik af videooptagelsen eller overføre optagelsen til en ekstern harddisk.

En lydniveaumåler og justerbare lydniveauer sikrer, at dine film lyder ligeså godt, som de ser ud. Du finder mikrofon- og hovedtelefonudgange, så du kan indstille det helt rigtige niveau. Derudover tager det valgfrie XLR-K1M-adaptorkit dig ind i en verden af professionel lydkvalitet med en ekstern mikrofon via XLR-porte.

Den nye høj-kontrast-søger, OLED Tru-Finder™ (1440k dot) giver dig et bredt og knivskarpt synsfelt af dit objekt og en betragtningsvinkel på ca. 33°. Og den vipbare LCD-skærm (3,0-type) med WhiteMagic-teknologi giver dig frihed til at tage billeder eller skyde video fra kreative vinkler.

Kameraets lette og robuste magnesiumlegerede hus sætter en tyk streg under, at det appellerer til dedikerede fotoentusiaster. Kamerahuset er støv- og fugtavisende og således også ekstra slidstærk, så du ikke skal bekymre dig, når du står midt i en spændende scene.

Den intuitive og ergonomiske betjening er blevet forbedret med en lang række indstillingsmuligheder, der tilbyder samme fleksibilitet som i et DSLR-kamera. Du kan frit skifte mellem to forskellige blænderingindstillinger. Kameraet giver et lille klik, når blænderingen indstilles manuelt. Du kan også skifte mellem forskellige tilstande for jævne og kontinuerlige indstillinger uden klik. Det er ideelt, når du optager film eller ikke vil forstyrre dine omgivelser. Hertil kommer hele syv brugerdefinerbare knapper og en LCD-skærm, der er monteret på toppen af kameraet og sikrer øjeblikkelig eksponering og andre vigtige indstillinger.

Højopløste stillbilleder kan vises direkte på et 4K-tv, der gengiver fire gange så mange detaljer som et almindeligt tv i fuld HD. Kameraet understøtter også TRILUMINOS Colour, som leverer en imponerende pallette af rige og naturlige farver, når videoerne og billederne ses på et kompatibelt BRAVIA-tv med TRILUMINOS Display.

Med det indbyggede WiFi har du mulighed for let at oprette one-touch-forbindelse til din Xperia™ eller NFC-kompatible Android-smartphones eller -tablets. Du kan nu dele billeder  trådløst på din mobile enhed eller se dem på dit HD-tv. Og med PlayMemories Mobile Version 3.0 kan du endda bruge din smartphone som fjernbetjening til kameraet.

Der er en række kompatibelt tilbehør fra Sony, som giver dig mulighed for yderligere at udvide dine kreative udfoldelsesmuligheder. LCJ-RXE er en kamerataske i høj kvalitet, som beskytter dit kamera mod støv og slag. Du kan også sætte stereomikrofonen ECM-XYST1M på kameraets Multi Interface Shoe™ for klar dialogoptagelse og god baggrundslyd til dine HD-videoer. Den kraftfulde HVL-F43M-blitz eller den batteridrevne HVL-LEIR1 Video IR-lys sørger for at oplyse dit motiv.

Pris og tilgængelighed

Det kompakte alt-i-et Sony Cyber-shot RX10 er tilgængelig fra medio november 2013. Vejledende udsalgspriser er 9.500,- kroner.

Find forhandler og den bedste pris på Sony Cyber-shot RX10

Om Noel Christensen

Noel er grundlægger og redaktør på MyDigitalPhotos.dk. Benytter Canon EOS 7D samt Panasonic Lumix DMC-G5.

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort. Required fields are marked *

*

Følg os - og vær' opdateret!

Få seneste nyt fra MyDigitalPhotos.dk direkte i din mailbox