Nordjyske Medier skifter til Nikon

0a7cmmmvfc1r2rzg2jywu

Når der scores på stadion, har Nordjyske Medier billedet omgående på nettet med Nikons trådløse overførsel.
Billeder i høj opløsning kan findes her.Øjeblikkelig overførsel af billede fra kamera til internettet eller avisredaktionen samt høj servicegrad er baggrunden for, at Nordjyske Medier i Aalborg nu foretager en kraftig satsning på fremtidens fotoudstyr.

“Vi har besluttet at indkøbe nyt udstyr til alle vore 26 fotografer, og efter at have vurderet markedet grundigt, har vi fundet, at Nikon opfylder vore behov bedst,” siger fotochef Henrik Bo fra Nordjyske Medier. Han oplyser, at ordren, som er i millionklassen, leveres af fotogrossisten Goecker i Risskov.

Nordjyske Medier forsyner nu hver fotograf med to Nikon D3 kamerahuse med tilhørende GPS-enhed, 14-24, 24-70 og 70-200 mm objektiver plus en telekonverter samt to flash med trådløs fjernbetjening. Desuden er der indkøbt en række faste superteleobjektiver, samt enheder til trådløs billedoverførsel.

“Det sidste forventer vi os meget af. Når AaB for eksempel spiller i Champions League, er vi ofte tæt på yderste deadline. Med trådløs billedoverførsel fra fotografen på stadion kan vi have billedet på redaktionen eller på netavisen inden for et minut, og lige der er tidsfaktoren kritisk,” siger Henrik Bo.

Goecker har sikret, at alle Nordjyske Mediers fotografer uddannes i brugen af deres nye udstyr, og desuden er der takket være Nikons NPS Service for professionelle fotografer skabt adgang til hurtig service og gratis låneudstyr, hvis noget grej beskadiges.

Ordren til Nordjyske Medier leveres hen over sommeren. Nordjyske Medier i Aalborg omfatter Nordjyske Stiftstidende, en bred vifte af lokalaviser i hele Nordjylland samt webavisen nordjyske.dk.

Nikon D3
Nordjyske Medier har valgt verdens hurtigste digitalkamera med op til 9 billeder i sekundet i FX-format og 11 billeder i sekundet i DX-format. D3 er specielt rettet mod professionelle reportage- og actionfotografer med fremragende billedkvalitet selv under ekstremt dårlige lysforhold. Nordjyske Medier har købt 43 D3-kamerahuse.

Objektiver
Nordjyske Medier har valgt at forsyne hver fotograf med Nikons tre mest solgte til professionelle reportage- og actionfotografer: 14-24 mm f/2.8, 24-70 mm f/2.8 og 70-200 mm f/2.8. Til sidstnævnte leveres også telekonverter TC-14E II. Desuden er der indkøbt et antal 300 mm f/2.8, 400 mm f/2.8, 500 mm f/4 og 600 mm f/4.

Udstyr
Hver fotograf forsynes med to stk. Speedlight SB-900 samt en trådløs Speedlight Commander SU-800. Hvert kamera er forsynet med GPS-enhed GP-1, som forsyner hvert billedes exif-data med præcis angivelse af længde- og breddegrad samt højde over havet. Det kan f.eks. bruges til at fastlægge den præcise lokation for optagelsen på landkort eller via Google Earth.

Trådløse sendere
Nordjyske Medier har også anskaffet et antal trådløse sendere af typen WT-4, som sender billeder trådløst fra kameraet til en computer i nærheden eller fra kameraet til fotografens mobiltelefon, som kan videresende til hele verden – øjeblikkeligt. En centralt placeret billedredaktør, for eksempel på et sportsstadion, kan modtage billeder simultant fra fem kameraer og inden for sekunder udvælge og videresende de bedste til en redaktion eller til upload på internettet. Hermed er det slut med de såkaldte “runnere”, der løber rundt på et sportsstadion og indsamler CF-hukommelseskort hos fotograferne.

Service og Nikon School
Alle fotografer er medlemmer af NPS Service, som sikrer professionelle fotografer hurtigere reparation og service samt gratis låneudstyr og fortrinslevering ved køb af nyt udstyr. Alle fotografer hos Nordjyske Medier vil blive undervist af Nikon-medarbejdere i den optimale udnyttelse af deres nye udstyr.

Om Nordjyske Medier
NORDJYSKE Medier i Aalborg omfatter NORDJYSKE Stiftstidende med lokal sektioner fra Thisted, Aalborg, Jammerbugt, Himmerland, Vendsyssel, Hjørring og Frederikshavn, 24 timers tv nyhedskanalen 24NORDJYSKE, Radio Aura og ANR og en lang række ugeaviser i Nordjylland.

Kilde: Nikon / Nordkyske Medier

Om Noel Christensen

Noel er grundlægger og redaktør på MyDigitalPhotos.dk. Benytter Canon EOS 7D samt Panasonic Lumix DMC-G5.

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort. Required fields are marked *

*

Følg os - og vær' opdateret!

Få seneste nyt fra MyDigitalPhotos.dk direkte i din mailbox