Nikon lancerer AF-S NIKKOR 70-200MM F/2.8G ED VR II

afs_70_200_ed_vr

Professionel telezoom i nye klæder – brancheførende kvalitet under alle lysforhold.

Nikon løfter i dag sløret for AF-S NIKKOR 70-200MM F/2.8G ED VR II, som har fået et helt nyt optisk design, der giver en fremragende billedkvalitet og øget vibrationsreduktion.

“Det optiske design er blevet ændret fuldstændigt, så det opfylder kravene til de moderne billedsensorer. Det fungerer også bedre ved lange lukkertider og er tilpasset, så det passer til den nyeste autofokusteknologi,” fortæller Thomas Lorenzen, Product Specialist hos Nikon i Danmark.

Bedre fotografering i svagt lys
AF-S NIKKOR 70-200MM F/2.8G ED VR II-objektivet er det første 16 mm-vidvinkelobjektiv, der er udstyret med Nikons eksklusive VR II-vibrationsreduktionsteknologi, hvilket gør det muligt at tage billeder med lukkertider, der er op til fire gange længere* end ellers muligt. Der findes to indstillinger: Normal til almindelig fotografering og Aktiv til reduktion af de vibrationer, der opstår ved fotografering fra eksempelvis motorcykler eller fly. Begge indstillinger giver et stabilt søgerbillede, hvilket i sidste instans gør det meget nemmere at finde fokuspunktet og komponere billederne.

Fremragende billedkvalitet
Det nye objektiv er designet til at levere branchens bedste billedkvalitet med en maksimal udnyttelse af moderne kameraer i FX-format. Nikons eksklusive antireflekterende nanokrystalbelægning og hele syv ED-glaselementer minimerer de indvendige refleksioner og forvrængning. Resultatet er flotte billeder med høj kontrast – selv under de mest krævende lysforhold.

Det nye objektiv har tre fokusindstillinger: A/M, M/A og M. Den nye A/M-indstilling gør det muligt at bruge autofokus med prioritering, selv hvis fokusringen drejes under fotograferingen.

Det nye optiske design har desuden den fordel, at objektivet er mindre end den tidligere version uden at gå på kompromis med den holdbarhed, som professionelle fotografer har behov for. Det robuste kamerahus i magnesium er forseglet, så det er modstandsdygtigt over for både støv og fugt, og det betyder, at du kan blive ved med at optage uanset forholdene.

* Fastslået i Nikons test.

Specifikationer

Brændvidde 70-200 mm
Maks./min. blændeåbning F/2.8G
Objektivkonstruktion 7 ED-glaselementer
Billedvinkel 34°20′ – 12°20′ (22°50′ – 8° med Nikon DX-format) 
Mindste fokuseringsafstand 1,4 m (i hele zoomområdet)
Antal blænderblade 9 (afrundede)
Filter-/gevindstørrelse 77 mm
Diameter x længde Ca. 87 x 209 mm 
Vægt Ca. 1.540 g

 

 

 

 

 

 

AF-S NIKKOR 70-200MM F/2.8G ED VR II kommer i handlen ultimo november med en vejledende udsalgspris på 19.495 kr.

Kilde: Nikon

Om Noel Christensen

Noel er grundlægger og redaktør på MyDigitalPhotos.dk. Benytter Canon EOS 7D samt Panasonic Lumix DMC-G5.

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort. Required fields are marked *

*

Følg os - og vær' opdateret!

Få seneste nyt fra MyDigitalPhotos.dk direkte i din mailbox