LX7 tryller med lyset

Lumix DMC-LX7 er noget så usædvanligt som et kompaktkamera, der behersker lyset på professionelt niveau. Det avancerede Leica Summilux objektiv med en lysstyrke på hele F1,4 og en ny MOS-sensor er fintrimmet til maksimal billedkvalitet, og resultatet er nærmest magisk.

En spændende trend er udviklingen af de virkeligt eksklusive kompaktkameraer – den kategori, som selv professionelle fotografer gerne vil have med i kameratasken. Det er en trend, som Panasonic med sin LX-serie har været med til at skabe, og som nu krones med det nye DMC-LX7 – en model til sande kendere.

Optikken er et Leica DC Vario-Summilux objektiv på F1,4 – 2,3 med 3,8 x optisk zoom (svarende til 24 – 90 mm). Egentlig er der så meget spændende at sige om dette objektiv, at det rækker til en særskilt artikel. Et objektiv med F2,8 anses normalt for at være meget lysstærkt, men faktum er, at et F1,4-objektiv er hele 400 % stærkere. Det gør en klar forskel ved fotografering i svagt lys indendørs eller i skumringen – LX7 er en rigtig natugle.

Også F2,3 i telepositionen er meget usædvanligt. Den store lysmængde gør det bl.a. muligt at vælge en hurtigere lukkertid, så billederne også bliver skarpere i svagt lys. Lysstyrken gør det også nemmere at arbejde kreativt med dybdeskarphed og bløde, nuancerede skygger. LX7 har desuden et indbygget ND-filter, som giver frihed til at fotografere med længere lukkertider, f.eks. ved fossende vand. Til kreative fotografer er der en lang række spændende nye filtre – alt fra et stjernefilter til Smooth Defocus.

LX7 har fået en ny 1/1,7″ højfølsom 10,1 MP MOS-sensor, som øger følsomheden med 1,5 dB i forhold til forgængeren LX5. Resultatet kan bl.a. ses i form af billeder i høj opløsning med en fantastisk skarphed og fin nuancering – også ved lave ISO-værdier. Den opdaterede optiske billedstabilisator POWER O.I.S. bidrager yderligere til den fine skarphed.

For at kameraet kan være interessant for de fotokyndige, skal det selvfølgelig have fuld manuel kontrol. LX7 tilbyder manuel blænde direkte på objektivet, mens fokus og lukkertid ligger bekvemt placeret på tommelfingergreb. Den lysstærke 3” skærm på 920.000 pixel giver hurtig kontrol af billedkvaliteten og kan suppleres med en ekstern søger til dem, der ønsker en sådan.

LX7 filmer nu ikke alene i høj opløsning med progressiv AVCHD op til 1920×1080/50p, men også i MP4 til hurtig og nem uploading til YouTube. Lyden optages i stereo, selvfølgelig, og med effektiv støjreduktion for en klar og tydelig lydgengivelse.

Pris og tilgængelighed
DMC-LX7 introduceres i butikkerne i august.

Prisen er endnu ikke fastlagt.

Find den bedste pris på Panasonic Lumix DMC-LX7

Om Noel Christensen

Noel er grundlægger og redaktør på MyDigitalPhotos.dk. Benytter Canon EOS 7D samt Panasonic Lumix DMC-G5.

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort. Required fields are marked *

*

Følg os - og vær' opdateret!

Få seneste nyt fra MyDigitalPhotos.dk direkte i din mailbox