Lumix G5 – med fokus på klarhed og hurtighed

I løbet af sommeren frigiver Panasonic et helt nyt systemkamera. Billedprocessor, autofokus, zoomfunktion, skærm – alt er blevet fintrimmet til at præstere den højeste billedkvalitet i et hæsblæsende tempo. Funktionaliteten matches med ny ergonomi og nye materialevalg. DMC-G5 er Panasonic’s klart skarpeste systemkamera til dato.

Den nye billedprocessor udnytter den store 16 MP Digital Live MOS-sensor maksimalt. Den er hurtig, præcis og arbejder med en ny type intelligent støjreduktion, som sammen med en lysfølsomhed på ISO 12800 gør underværker for fotografering i svagt lys. Processoren gør det også muligt for kameraet at tage op til 6 billeder i sekundet med fuld opløsning.

Kamerahuset er omarbejdet i alle detaljer. Grebet har fået ny form, og udløseren er rykket frem på grebet af hensyn til en mere naturlig ergonomi. En zoomknap ved siden af eksponeringsknappen gør adgangen til zoomfunktionen lige så hurtig og enkel som på et kompaktkamera*. Følelsen i materialerne er et klart skridt opad fra tidligere versioner, f.eks. med front i aluminium og funktionsknapper i elegant metal.

Den superskarpe søger på 1,44 MP har en praktisk sensor, som registrerer, når kameraet føres op til øjet, og derefter dæmper LCD-skærmen for at spare på batteriet. Samtidig hermed begynder kameraet at fokusere, så motivet er i fokus, allerede inden fotografen kan trykke på knappen. Parallelt med øjensensoren kan fokus også flyttes, ved at brugeren berører og trækker med fingeren direkte på LCD-skærmen, mens han/hun ser gennem søgeren!

Søgeren suppleres af Panasonic’s nye lysstærke 3” LCD touch-skærm på 920.000 pixel. Denne høje opløsning letter en hurtig vurdering af billedets kvalitet, og skærmen er endnu hurtigere end før, så det bliver nemmere at følge og fange motiver i bevægelse. Muligheden for at rotere skærmen på næsten enhver måde bidrager til en mere fleksibel optagelse.

Den nye elektroniske lukker byder på flere spændende funktioner. For det første er den helt lydløs, så G5 kan bruges til foredrag, fugleture eller i andre situationer, hvor andre kameraer kan virke forstyrrende. Dernæst bidrager den til, at G5 kan tage virkeligt hurtige billedserier på helt op til 20 fps. Som videoinstrument er G5 videreudviklet på flere måder. Opløsningen er nu ægte progressiv Full HD 1920×1080/50p i AVCHD, og med muligheden for at optage i MP4 bliver det nemt at uploade film direkte til YouTube.

* Sammen med Lumix motorzoom-objektiver.

 

Let og kompakt telezoom til G-serien
Parallelt med lanceringen af G5 introducerer Panasonic et nyt, kompakt telezoom-objektiv LUMIX G VARIO 45 – 150 mm/F40,0 – 5,6 ASPH. / MEGA O.I.S. Med en vægt på kun 200 g tilhører det toppen blandt lette og ultrakompakte telezoom-objektiver. Brændvidden på 45 – 150 mm (svarende til 90-300 mm) tager over, hvor normale zoomobjektiver slutter og er perfekt til alt fra portrætter til sport. Nano Surface coatingen eliminerer effektivt reflekser og genskin.

Optikken er konstrueret med 12 elementer i 9 grupper og har asfæriske linseelementer for at sikre naturlige og skarpe billeder fra centrum og helt ud i hjørnerne. Den indbyggede autofokus kommer især til sin ret med netop G5, da systemet med Contrast AF så kan udnyttes fuldt ud.

DMC-G5 og objektivet introduceres i butikkerne i august.

Pris og tilgængelighed
Prisen er endnu ikke fastlagt.

Find den bedste pris på Panasonic Lumix DMC-G5

Kilde: Panasonic

Om Noel Christensen

Noel er grundlægger og redaktør på MyDigitalPhotos.dk. Benytter Canon EOS 7D samt Panasonic Lumix DMC-G5.

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort. Required fields are marked *

*

Følg os - og vær' opdateret!

Få seneste nyt fra MyDigitalPhotos.dk direkte i din mailbox