Lensbaby Edge 80 Optic

Det er ikke længe siden, at vi anmeldte Lensbaby Composer Pro og nu er det nyeste optik fra Lensbaby Edge 80 Optic landet på skrivebordet.

Igen må jeg udtrykke min begejstring for indpakningen. Lensbaby formår, at pakke sine produkter ind på lækker og indbydende vis – der er ganske enkelt stil over indpakningen og det giver ekstra point til førstehåndsindtrykket. Min nysgerrighed bliver pirret og jeg glæder mig til at åbne æsken.

Hvad er der i kassen
Lensbaby Edge 80 Optic kommer i en lille fin æske med billede af optikken samt billeder taget med Lensbaby objektiver.

Inde i æsken befinder sig en lille glasbeholder af plastik  med skruelåg, og i denne ligge selve optikken. Desuden ligger der i bunden af æsken en vejledning til optikken.

Beskrivelse
Hvis du aldrig, har prøvet at skifte optik i et Lensbabyobjektiv, anbefaler jeg at læse vejledningen, som følger med. Jeg havde selv problemer første gang og måtte ty til vejledningen. Egentlig er det både smart og enkelt, bunden af glasbeholderen, er samtidig værktøjet, man bruger til at tage optikken ud af optikhuset. Når du skal skifte fra Edge 80 Optic til en anden, fungerer det derimod anderledes. Nu skal man blot trykker ned på Edge 80 Optic og dreje så optikken løsnes. Det er enkelt og nemt og på en eller anden måde lidt fascinerende, at sidde og skifte optik så let.

Edge 80 Optic skiller sig ud fra tidligere Lensbaby optiker ved måden, hvorpå blænden skiftes. Hvor man tidligere skulle udskifte blændering vha af en blændetang, Har Lensbaby monteret optikken med 12 lamelblade, som justerer blænden via en drejering, som sidder yderst på optikken.

Denne lettere justering af blænden giver langt større frihed. Med dobbeltglas optikken, hvor blænden justers med udskiftelige blænderinge, tog det tid, at skifte blænde og derfor var lukketiden den primære justering man operarede  med. Har du, som jeg normalt, har dit kamera indstillet på manuel eller er til aperture-mode vil du være begejstret for denne opdatering på Lensbaby optikken. Det giver et langt bedre værktøj til at arbejde med lyset end tidligere Lensbaby optikker.

Yderligere, har Lensbaby tilføjet en makrofunktion til optikken. Man kan ved at trække den yderste del af optikken lidt ud, gøre optikken lidt længere og derved slå optikken til makro. Selvom nærgrænsen på ca. 43 cm, efter min mening, er lidt for stor, glædes jeg ved denne funktion i et og samme objektiv.

Specifikationer

  • Brændvidde: 80mm
  • 12-bladet justerbar blænde
  • Max. blænde f/2.8
  • Min. blænde f/22
  • Nærgrænse: Cirka 22cm, når optikken er helt ude i nærfokus og fuldt tiltet
  • Flat field fokusoptik (skaber et segment i skarpt fokus omgivet af uskarphed, når den tiltes)
  • Fem multi-overfladebehandlede glaselementer i fire grupper

Konklusion
Lensbaby Edge 80 Optic løfter mit Lensbaby objektiv en klasse op. Det bliver simpelthen bare nemmere og sjovere med Edge 80 Optic. Nu er det ikke kun lukketiden, men også blændeskiftet, ligesom Sweet 35,  der påvirker billedet – Fedt! Min absolutte favorit funktion ved Edge 80 Optic er makrofunktionen. Hvis du allerede har Lensbaby Composer Pro, så er Edge 80 Optic et must-have .

Karakter
★★★★☆
80 %

Pris og tilgængelighed
Set til 2599,-

Find den bedste pris på Lensbaby Edge 80 Optic

Anmeldt af
Sune Dadda Karma Harms

Udlånt af
Focus Nordic

Om Sune Dadda Karma Harms

Skribent på MyDigitalPhotos.dk. Benytter Nikon D800 og Canon G7X.

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort. Required fields are marked *

*

Følg os - og vær' opdateret!

Få seneste nyt fra MyDigitalPhotos.dk direkte i din mailbox