Kodak Pulse 10″

Vi har modtaget Kodak Pulse 10″fra Kodak, og der er i al sin enkelthed tale om en 10″ digital fotoramme, men der er tale om en fotoramme lidt udover det sædvanlige.

Kodak Pulse 10″ har for det første en 10″ touch-skærm, indbygget Wi-Fi forbindelse, og mulighed for bl.a. at maile billeder til fotorammen, streame billeder fra facebook og meget andet.

Lad os se hvad der gør at Kodak Pulse 10″ adskiller sig fra mængden.

Hvad er der i kassen?
Kodak Pulse 10″ leveres i en flot stor æske i et lidt futoristisk design, med billede af fotorammen på forsiden, og information omkring de forskellige features.

I pakken finder man selve fotorammen, en strømforsyning og et UK og EU strømstik. Derudover en quickstart guide og information omkring garanti.

Opsætning
Første gang du starter Kodak Pulse 10″, får du en opsætningsguide frem på skærmen. Først skal du vælge sprog, og dansk er en mulighed. Dernæst skal du tilslutte et trådløst netværk, og når du har gjort dette bliver du bedt om at gå ind på Kodakpulse.com fra en PC og oprette en brugerkonto. Til denne brugerkonto kan du sagtens have 4 rammer tilknyttet, da de alle vil have et unikt ID, du kan navngive dem, hvis du eksempelvis har en i stuen, en i køkkenet og måske en hos dine svigerforældre.

Via Kodakpulse.com kan du;

 • Administrere dine fotorammer
 • Uploade billeder fra lokal computer
 • Tilknytte Facebook eller KodakGallery konto og vise billederne herfra
 • Se aktuelle billeder på fotorammen og oprette afspilningslister
 • Rette indstillinger, eksempelvis hvordan billederne vises, hvorfor fotorammen skal aktiveres (Ex. ved aktivitet i rummet) og meget andet

Det er værd at bemærke at Kodakpulse.com også har dansk sprog (Blandt andet) så både unge og ældre har en chance.

Design og funktionalitet
Selve rammen er i blank sort, med en forholdsvis bred ramme der omkranser skærmen på 10″. Skærmen er i øvrigt en LED skærm, og det betyder at den er både strømbesparende, og har en god kontrast i forhold til en alm. LCD skærm. Yderst omkring rammen er en smal sølv/chrom kant, som gør den lidt mere eksklusiv at se på.

Der er ingen dioder, knapper eller lignende på fronten, og på bagsiden er kun 2 knapper, en on/off knap og en knap sp du kan se aktuel status for rammen, hente eventuelle opdateringer, se netværksstatus og aktuel lagerkapacitet for rammen.

Der er også en kortlæser og et USB stik gemt bag en låge, bagpå Kodak Pulse 10″. Kortlæseren læser SD, SDHC, MMC, Memory Stick Pro, Memory Stick Pro Duo og xD picture card. USB porten kan bruges til en ekstern harddisk, eller en USB stick. Så bør man være ret godt dækket ind, hvis den indbyggede hukommelse på 512MB ikke er nok.

Nederst er en lille fod, så Kodak Pulse 10″ kan stå oprejst, den kan dog ikke fjernes hvis man skulle have lyst til at montere den på væggen.

Det er et krav at man har en Wi-Fi forbindelse, for at få udnytte af alle funktioner som Kodak Pulse 10″ tilbyder, og det meste omkring opsætningen klares også online, så der er ikke meget man kan pille ved på selve rammen, andet end at ændre hastighed på slideshows, lidt effekter, slette billeder ol.

Logger du derimod ind på din Kodak Pulse konto, kan du uploade billeder, tilføje Facebook og KodakGallery konto og ændre indstilinger for rammen. Det betyder så også at det er ligemeget hvor i verdenen rammen fysisk befinder sig, i teorien kan du have en fotoramme derhjemme, i sommerhuset i nordjylland og en i feriehuset i spanien – og styrer dem alle fra din arbejdsplads. Det giver også helt nye muligheder, bl.a. kan du give et ældre familiemedlem en sådan fotoramme, forudsat at der er trådløs netværk tilgængelig, og så kan du uploade billeder af børnebørnene eller lignende, så der altid er nye, opdaterede billeder på rammen, det er altså virkelig smart!

Via administrationspanelet kan du bl.a. også invitere andre til at uploade billeder til rammer du administerer, og du kan vælge om den skal tænde/slukke på bestemte tidspunkter eller bare når der er aktivitet i rummet. Det er virkelig gennemført. En anden rigtig fed feature er muligheden for at oprette en mailadresse til den aktuelle billedramme. Når dette er gjort, vil du kunne sende en e-mail til minbilledramme@kodakpulse.com og billedet vil så tone frem på skærmen i løbet af kort tid – genialt!

Konklusion
Kodak Pulse 10″ er ikke den billigste fotoramme på markedet, den koster omkring 1500,- – til gengæld må det være en af de mest gennemførte og avancerede fotorammer som jeg er stødt på.

Jeg synes idéen rigtig godt om idéen om at du kan placere Kodak Pulse 10″ hvor du ønsker det, hos familie, venner, på arbejdet eller andre steder, og stadig have fuld kontrol over billederne der ligger derpå, samt en række andre indstillinger.

Skulle de 512MB intern hukommelse ikke række, kan den udvides med både SD, Memory Stick, MMC, xD og USB stick/ekstern harddisk.

Skærmen på de 10″ er en LED skærm, og selvom det måske ikke er verdens klareste skærm – gør den det faktisk ganske glimrende og har en god betragtningsvinkel til siderne, op og ned er dog knap så godt.

Kodak Pulse 10″ er en fed gadget, og jeg håber vi i fremtiden kommer til at se meget mere af denne slags, for nu giver den digitale fotoramme pludselig mening for en gadget-nørd som jeg selv.

Karakter
★★★★½

Pris og tilgængelighed
Vejledende pris: ?
Set til 1378,-

Find den bedste pris på Kodak Pulse 10″

Anmeldt af
Noel Christensen

Udlånt af
Tura Scandinavia

Om Noel Christensen

Noel er grundlægger og redaktør på MyDigitalPhotos.dk. Benytter Canon EOS 7D samt Panasonic Lumix DMC-G5.

4 comments

 1. Hej mydigitalphotos.dk
  Det er jo en flot anmeldelse som Kodak Pulse 10 får. Det er dog noget sværere at finde et sted hvor den kan købes. Jeres eget link til den bedste pris ender hos pricerunner, men uden nogen forhandlere.
  Vh
  Jan

 2. Hej Jan,

  Det er desværre en ældre anmeldelse helt tilbage fra 11 mdr. i 2011, hvilket nok desværre er forklaringen på den ikke længere kan findes i butikkerne 🙁

  Med venlig hilsen,

  Noel Christensen
  MyDigitalPhotos.dk

 3. Hej Noel

  Hvilken en kan du så anbefale nu, hvor vi skriver 2013? Har Kodak ikke lavet en ny model der kan erstatte ovenstående?

  Bh
  Trine

 4. Hej Trine,

  Der er sket en del for markedet af fotorammer efter at tabletten er entreret med priser på samme niveau, personligt ville jeg nok derfor kigge efter en tablet istedet.

  Med venlig hilsen,

  Noel Christensen
  MyDigitalPhotos.dk

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort. Required fields are marked *

*

Følg os - og vær' opdateret!

Få seneste nyt fra MyDigitalPhotos.dk direkte i din mailbox