Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150

Huaweis mobilkameraer er helt i top

Hvilken mobiltelefon er den bedste lige nu? Ja, det er jo et spørgsmål på linie med hvilke kager, der smager bedst – det er nemlig et spørgsmål om smag, forventninger og ikke mindst behov. Er det vigtigste at telefonen har et flot design, at skærmen er helt i top eller noget helt tredje? For mange af os vil det være en kombination af ting, der definerer den bedste telefon. Men vi kan vist godt slå fast, at kameraet er en vigtig del af en god telefon.

De senere år er mobiltelefonens kamera for mange af os blevet det primære kamera – i hvert fald til hverdag. Det betyder, at alle de vigtige øjeblikke i livet bliver dokumenteret med vores mobilkamera. Derfor skal det være så godt som muligt, så vi ikke sidder om et par år og undrer os over de grynede over- eller underbelyste foto, vi har taget.

Derfor var der godt nyt til alle fotoentusiaster, da Huawei i slutningen af 2018 lancerede deres nyeste toptelefoner Huawei Mate 20 Pro, P20 og P20 Pro. Alle de tre nye modeller er blevet testet af det uafhængige DxOMark, som tester kameraer i alle nye mobiltelefoner. Og resultatet af testen er overvældende.

Faktisk skriver testpanelet, at Huawei P20 Pro sætter en ny standard for mobilkameraer, som de øvrige producenter nu må til at oppe sig, for overhovedet at komme i nærheden af. P20 Pro scorede helt utrolige 109 point i testen, hvilket skal sammenlignes med, at det hidtil bedste mobilkamera fik en score på 99.

Årsagen til at P20 Pro så overlegen er, Huawei, som den første producent nogensinde, har udstyret kameraet med hele tre linser – en på 40 MP, en på 20 MP og endelig en linse på 8 MP. Det giver mulighed for en dybdeskarphed og lysfølsomhed, der er langt større end på noget andet kamera. Det skulle da lige være Mate 20 Pro, som har samme kamera-setup som P20 Pro, og derfor får samme score som denne.

Udover at performe fantastisk i dårlige lysforhold og har en farvegengivelse, der er bedre end alle andre, lagde testpanelet vægt på, at P20 Pro og Mate 20 Pro har bedre zoom end man tidligere har set i en mobiltelefon. Telekameraet, som er linsen på 8 MP, har således en zoom, der tilsvarer 80 mm med optisk stabilisering.

Huawei P20 er en lidt billigere telefon end de to topmodeller, og den lavere pris afspejler sig i specifikationerne. Men ikke mere, end at P20 indtager den imponerende plads lige under Mate P20 og P20 Pro med ikke mindre end 102 point fra testpanelet hos DxOMark. Den store forskel på P20 og de to andre er, at P20 har dual-kamera i stedet for et tripel-kamera.

Der er altså ingen tvivl om, at man med en af Huaweis nye modeller får et mobilkamera, der er i en klasse for sig. Spørgsmålet er så, om vi nu er kommet dertil, hvor mobilen helt kan erstatte et “rigtigt” kamera? Både ja og nej. TIl langt de fleste opgaver vil et kamera, som man finder i Mate 20 Pro, P20 eller P20 Pro være rigeligt for alle os almindelige mennesker. Men skal man fotografere i ekstreme forhold, som kræver lange eksponeringstider eller arbejde meget med dybdeskarphed, vil det i de fleste tilfælde kræve et “gammeldags” spejlreflekskamera.

About Noel Christensen

Noel er grundlægger og redaktør på MyDigitalPhotos.dk. Benytter Canon EOS 7D samt Panasonic Lumix DMC-G5.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

[wp_bannerize group="mdp_footer" random="1" limit="1"]
Følg os - og vær' opdateret!

Få seneste nyt fra MyDigitalPhotos.dk direkte i din mailbox