Guide: Husk ekstra strøm til kameraet

LLO_2194_Lars

Det værste der kan ske når man er ude og tage billeder er at kameraet pludselig advarer om lavt batteri. Så skal man til at vurdere om man skal spare på strømmen og evt. gå glip af et godt motiv fordi man håber der dukker et bedre motiv op senere, eller man skyder løs og når det mest fantastiske motiv dukker op, så er kameraet dødt.

Det kan afværges ved at man altid har et ekstra, opladet, batteri i fototasken. Et originalt ekstra batteri koster en del penge, men der er heldigvis alternativer. Jeg har den seneste tid brugt et uoriginalt batteri i mit Nikon D7000, fra www.batteries-online.dk

Det ligner til forveksling et originalt Nikon batteri, og det lades fint op i den originale lader.

LLO_2191_Lars

Jeg har ikke kunne lave en “videnskabelig” test på om jeg fik taget lige mange billeder med det uoriginale, som med det originale. Men det uoriginale holdt fint på opladningen når det ikke var i brug. Og jeg synes ikke umiddelbart at jeg lagde mærke til en kortere brugstid. Det koster godt 100 kr mindre end et originalt batteri. Det er altså oplagt at købe et ekstra (uorignalt) batteri, og sørge for at have det med i kameratasken når man tager på en længere fototur. Man skal selvfølgelig også sørge for lade begge sine batterier op, hvis man har haft behov for at skifte til ekstra batteriet. Evt lave et system hvor man placerer det brugte batteri synligt i en netlomme på kameratasken, så man hurtigt kan se at det er brugt og skal lades op når man kommer hjem igen.

Om Lars Lund Olsen

Lars er skribent på MyDigitalPhotos.dk Benytter Nikon DSLR samt Nikon CoolPix AW120.

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort. Required fields are marked *

*

Følg os - og vær' opdateret!

Få seneste nyt fra MyDigitalPhotos.dk direkte i din mailbox