FZ200 – en superzoom ud over det sædvanlige

Når Lumix introducerer sine nye FZ-modeller, sætter de sig solidt på kategorien superzoom. Og selvfølgelig er det den mere avancerede model FZ200, som tegner sig for størstedelen af nyhederne. Hvad med for eksempel en telezoom på 600 mm med en lysstyrke på suveræne F2,8 over hele brændviddeområdet – eller videooptagelser med 120 fps i HD?

Først og fremmest er det altså det kraftfulde zoomobjektiv Leica DC Vario-Elmarit, som imponerer med en lysfølsomhed på F2,8 over hele spektret – fra den fine vidvinkel på 25 mm til den yderste teleposition på 24 x optisk zoom (svarende til 600 mm). Det er et kunststykke, hvor selv professionelle linser ikke kan følge med!

I kraft af Intelligent Zoom og Intelligent Resolution teknologi kan FZ-modellerne præstere 48 x zoom med fortsat meget høj kvalitet. Og til dem, som absolut ikke vil have digital forstærkning, er der en ny telekonverter (DMW-LT55) på faktor 1,7, som giver en optisk zoom på hele 1.020 mm.

Billedsensoren i FZ200 er den nye MOS-type på 12,1 megapixel, som i kombination med den avancerede Venus Engine billedprocessor sørger for hurtige og præcise resultater, selv ved høje ISO-værdier. Billedsekvenser på 12 fps er i en klasse for sig selv, og i kraft af den lynhurtige autofokus fanger kameraet de mest fantastiske action-billeder med sin stærke zoom.

Ny er også den knivskarpe elektroniske søger på hele1,32 MP, som viser 100 % billedfelt og er både hurtig og fleksibel. Også LCD-skærmen lever op til forventningerne med sit drejelige 3” panel med 460.000 pixel opløsning.

De nye FZ-modeller kan ikke alene filme i høj opløsning med progressiv AVCHD op til 1920×1080/50p, men også i MP4 til hurtig og nem uploading til YouTube. Lyden optages i stereo, selvfølgelig, og med effektiv støjreduktion for en klar og tydelig lydgengivelse. Filmskabere med endnu større krav vil helt sikkert sætte pris på indgangen til ekstern mikrofon. Til lækre slowmotion-sekvenser kan FZ200 også skyde 120 fps i HD eller 240 fps i VGA.

Samtidig med FZ200 lanceres det mere økonomiske FZ62, som deler mange af fordelene ved sine dyrere søskende. Optikken har den samme høje zoomkapacitet, og MOS-sensoren på 16 MP sikrer maksimal skarphed og opløsning.

Pris og tilgængelighed
Lumix’ nye FZ-modeller introduceres i butikkerne i august.

Prisen er endnu ikke fastlagt.

Find den bedste pris på Panasonic Lumix DMC-FZ200

Om Noel Christensen

Noel er grundlægger og redaktør på MyDigitalPhotos.dk. Benytter Canon EOS 7D samt Panasonic Lumix DMC-G5.

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort. Required fields are marked *

*

Følg os - og vær' opdateret!

Få seneste nyt fra MyDigitalPhotos.dk direkte i din mailbox