Fotografering – Sådan tager du det perfekte dråbefoto

Det behøves ikke være specielt kompliceret at tage flotte dråbe fotografier. Køkkenet er et oplagt sted, da det ikke kræver den store opstilling. Der er som regel god belysning over køkkenvasken, så det eneste det kræver, er at sætte proppen i, og fylde vasken med vand. Lad hanen stå og dryppe, imens du skyder løs.

Udstyr
Objektiv gerne zoom eller macro
Blitz (jeg brugte den indbyggede)
Evt. stativ
Evt. Uv-filter til beskyttelse af objektivet

Indstillinger
Iso: 200
Lukkertid: 1/320 sek
Blænde: f/8
Blitz: Indbyggede på svageste niveau

Stil dit kamera på stativet, og sæt det til manuel fokus. Lad vandhanen løbe, imens du indstiller fokus, lige hvor strålen rammer vandoverfladen. Skru så ned for vandet, så hanen drypper. Du kan med fordel bruge en trådudløser, da du så får mulighed for at se lige når dråben forlader hanen. Det gør det væsentligt nemmere at eksponere, i det helt rigtige øjeblik.

Bruger du ikke blitz, kan du med fordel indstille dit kamera til kontinuerlig eksponering, og holde udløserknappen nede.

Eksperimenter, og prøv dig frem med forskellige indstillinger. Vil du f.eks gøre vandet blødere, så prøv en længere lukkertid. Vil du fastfryse motivet fuldstændig, brug en hurtigere lukkertid. Vær opmærksom på at mange kameraer ikke kan synkronisere blitz ved lukkertider over 1/320s.

Eksempler fra guiden

Skrevet af
Michel Christensen (01-02-09)

Om Noel Christensen

Noel er grundlægger og redaktør på MyDigitalPhotos.dk. Benytter Canon EOS 7D samt Panasonic Lumix DMC-G5.

2 comments

  1. Kanon artikel! Har lige selv prøvet og lege lidt med det med mit 550d med en 18-135mm. Man kan faktisk få nogle rigtige fede billeder. 🙂

  2. Hej Mikkel,

    Er glad for at du har kunnet bruge guiden, du er velkommen til at sende det mest vellykkede skud på noel@mydigitalphotos.dk, så kan jeg tilføje det i guiden 🙂

    Med Venlig Hilsen,

    Noel Christensen
    MyDigitalPhotos.dk

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort. Required fields are marked *

*

Følg os - og vær' opdateret!

Få seneste nyt fra MyDigitalPhotos.dk direkte i din mailbox