Datacolor Spyder4Elite

Viser din skærm farverne korrekt? Er dine udprint, som du ser dem på skærmen? Hvis du svarer nej eller måske slet ikke har tænkt over det, er denne test interessant for dig.

Vi har nemlig testet Datacolor Spyder4Elite skærmkalibreringsværktøj.

Platform
Datacolor Spyder4Elite er testet på MacBook Pro OS 10.7.4.

Hvad er i kassen?
Datacolor Spyder4 kommer i en papæske og er pakket ind i klar, hård plastik. Der medfølger, instruktionsvejledning, cd med software til både pc og Mac, kalibreringssensor, holder til sensoren samt en lille klud til skærmen.

Kalibrering
Programmet er nemt og hurtigt installeret på computeren. Herefter, er det bare at åbne programmet. Du kan vælge trin for trin guiden – det er ganske enkelt nemt!

Du bliver bedt om at koble din sensor til computeren og ligge din sensor på skærmen. Sensoren kobles til computeren vha USB og der er markeret på skærmen, hvor sensoren skal sidde.

På ledningen mellem sensor og usb-stik, er der monteret en lille klods, som fungerer som modvægt og gør at sensoren hænge i ledningen henover skærmen.

Det er vigtigt, at din skærm er rengjort, og at der ikke er andre lyskilder, der direkte lyser på din skærm. Jeg foretrækker, at kalibere skærmen, under de lysforhold, jeg normalt arbejder under, andre kalibrerer i totalt mørke og jeg skal ikke kunne sige hvad der er bedst.

Når du har placeret sensoren korrekt, går kalibreringen i gang. Farverne måles og kalibreres. Første kalibrering tager omkring 5 minutter, så er din skærm kalibreret. Har du aldrig kalibreret din skærm før, får du givetvis et chok. Forskellen er enorm. Det var for mig en tydelig forbedring. Man kan skifte preview mellem kalibreret og ikke kalibreret skærm og jeg kan slet ikke forstå, at jeg ikke kunne se hvor galt det var før kalibreringen. En rekalibrering tager 2-3 min og man kan sætter en reminder i programmet, så man bliver husket på jævnligt, at kalibrere skærmen.

Med Spyder4, har Datacolor tilføjet en ekstra feature, så du med din spydersensor, kan kalibrere billedvisningen på din, ipod, iphone og ipad med din computerskærm kalibrering. Alle Spyder4 brugere kan gratis benytte app’en SpyderGallery, som kan downloades via iTunes.

Konklusion
Nemt! Det er utrolig nemt, alle kan være med her, og oven i hatten, går det hurtigt. Min skærm, har aldrig været kalibreret før og jeg må sige, at jeg var overrasket over den kæmpe forskel det gjorde. Jeg kan anbefale alle, der arbejder med billeder, at få kalibreret sin skærm. Datacolor Spyder4Elite er enkelt, nemt, hurtigt – et fantastisk stykke værktøj.

Karakter

Pris og tilgængelighed
Vejledende pris 1699,-

Find den bedste pris på Datacolor Spyder4Elite

Anmeldt af
Sune Dadda Karma Harms

Om Sune Dadda Karma Harms

Skribent på MyDigitalPhotos.dk. Benytter Nikon D800 og Canon G7X.

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort. Required fields are marked *

*

Følg os - og vær' opdateret!

Få seneste nyt fra MyDigitalPhotos.dk direkte i din mailbox