Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150

Canon EOS 600D

Tilbage i februar mdr. Annoncerede Canon et par nye digitalte spejlreflekskameraer, deriblandt Canon EOS 600D som er den naturlige afløser for EOS 550D som vi har anmeldt tidligere.

Canon EOS 600D skal vi kigge på denne gang, og den er forbedret på en række punkter i forhold til Canon EOS 550D, bl.a. kan skærmen bagpå vippes og drejes, der er kommet lidt nye kreative filter-effekter, der er indbygget trådløs flashkonsol og digital zoom under videooptagelse, det er vist de mest åbenlyse forbedringer i forhold til Canon EOS 550D’eren.

Lad os få gang i Canon EOS 600D og finde ud af om dette er et lige så godt køb som Canon EOS 550D var…

Hvad er der i kassen?
Canon EOS 600D kommer i den traditionelle, ret store, røde/grå æske fra Canon, som vejer godt til. I Æsken finder du først og fremmest et kamerahus, og muligvis et objektiv, alt efter om du har købt et kit eller kamerahus alene, i vores tilfælde var der et 18-135mm objektiv i æsken. Derudover er der et genopladeligt batter (LP-E8) batterioplader, skulderrem, USB kabel, AV kabel samt CD-ROM med software og med manual, derudover en trykt manual på lokalt sprog.

Der er ikke rigtig nogle overraskelser her, der er det man forventer, og det man plejer at finde i æsken.

Første indtryk
Jeg har efterhånden haft mange Canon DLSR kameraer i hænderne, og når man kommer fra et EOS 7D som jeg bruger til daglig, så virker Canon EOS 600D naturligvis lidt lille. Det er dog bestemt ingen kritik, men kun et spørgsmål om hvad man er vant til at arbejde med. Canon EOS 600D har samme størrelse som de andre ”consumer” DSLR fra Canon, altså bl.a. EOS 500D og 550D, og det er en størrelse som passer rigtig godt til førstegangskøberen og generelt det segment som vælger kameraer i consumer-klassen.

Grebet er glimrende på Canon EOS 600D, og der er gummi-belægning både for og bag, så du har ordentlig fat, selvom dine hænder måske er lidt fugtige. Vægten afhænger meget af hvilket objektiv man vælger at smække på, men kamerahuset i sig selv vejer omkring 570 gram og altså en smule mere end EOS 550D’eren, nok primært pga. skærmen.

Opbygningen mht. Placering af knapper, stik ol., er også som vi kender det, for hvorfor ændre radikalt på noget der har virket siden de første digitale EOS modeller som på markedet?

Design og betjening
Som nævnt så minder Canon EOS 600D utrolig meget om tidligere EOS modeller i både form opbygning og finish, selvom sidstnævnte løbende forbedres og optimeres.

På forsiden af Canon EOS 600D er der bajonet til objektiv, af-hjælpelys, knap til frigørelse af objektiv, knap til manuelt at skyde blitzen op, det er sådan set det. På den ene side er stikket til tråd udløser og ekstern mikrofon placeret bag en plastlåge, ligesom den digitale AV udgang og HDMI udgangen er placeret bag en anden låge. På modsatte side er det SD-hukommelseskort slottet vi finder placeret bag endnu en låge, desværre er der ikke fjeder i denne, så den springer ikke nemt og elegant op som på bl.a. EOS 7D og de fleste Nikon DSLR.

På bagsiden er den justerbare skærmen dominerende, den er på 3” og har en opløsning på 1040000 pixels, hvilket er godkendt!  Derudover de normalt knapper til betjening, inkl. En dedikeret videoknap. På toppen er knappen til valg af tilstand, on/off, ISO knap, kommando-hjul, udløser osv. Placeret, derudover den indbyggede flash tilbehørssko til bl.a. ekstern flash.

I bunden er der plads til batteriet, og gevind til montering på stativ.

Menuen er naturligvis på dansk, og selvom den er imponerende stor, er den rimelig nem at finde rundt i.

Knapperne til betjening sidder godt placeret, og er nemme både at finde og betjene.

Funktionalitet
Canon EOS 600D overtager pladsen fra EOS 550D som var toppen af poppen indenfor consumer DSLR, og den bygger på alle de samme principper, dog naturligvis med lidt forbedringer hist og her.

Canon EOS 600D har bl.a. 18 megapixel opløsning, Digic 4 billedprocessor, 9-punkts autofokus, søger med 95% dækning, Full HD video og kan tage op til 3,7 billeder pr. Sekund. Det er ganske fornuftige specifikationer, og det bør da også være alt rigeligt til de flestes brug.

Nøjagtig som bl.a.. EOS 550D, så er Canon EOS 600D utrolig nemt at betjene, og du bestemmer selv hvor svært det skal være, da der er masser af muligheder for manuel kontrol  – hvis man vel at mærke er til den slags.

Er du til den nemme løsning så har du masser af muligheder med Canon EOS 600D, du har bl.a. følgende: Scenentelligent auto,kreativ auto, portræt, landskab, næroptagelse (Også kaldet makro)sport til hurtige billeder og ikke mindst natportræt (Hvor der anbefales at man benytter et stativ)

Mulighederne er mange, og lig dertil de normale tilstand, nemlig P, Tv, Av M og den særlige A-DEP.

Derudover er der også videotilstanden, og her er DSLR kameraer efterhånden blevet så gode at det bestemt ikke er et uvæsentligt punkt.

Canon EOS 600D kan optage i Full HD, men det kan mange andre kameraer også – så det er ikke her Canon EOS 600D adskiller sig fra mængden. Når filmtilstanden er aktiveret kan du nemt ved et tryk på Q, få adgang til en quick-menu hvor du bl.a. kan justere hvidbalance, opløsning mv. En ting man dog bør være opmærksom på er at man ved optagelse af video på et DSLR kamera, stadigvæk manuelt skal justere fokus, dvs. Du kan ikke antage at motivet altid er i fokus, som du kender det fra lommekameraet. Det har både sine fordele og ulemper, men efter min mening opvejer fordelene ulemperne, når først man lærer at bruge det – da du kan optage langt mere lækker og kreativ video ved at bruge dydeskarpheden iunder optagelse.

Der er alt hvad man kan drømme sig om, og både konen der måske ikke gider rode ved indstillingerne, og manden der gerne vil rode så meget som muligt, har rig mulighed for at få sine behov stillet med Canon EOS 600D.

Som under videotilstanden, så kan Q knappen også bruges i en hvilken som helst still-billede tilstand, og den giver hurtigt adgang til de ting du kan justere, i den pågældende tilstand, hverken mere eller mindre. Det er utrolig brugervenligt, og det er min overbevisning at det gør folk endnu mere trygge ved Canon EOS 600D, da de ikke får kastet 100 forskellige valgmuligheder i hovedet…

En af de særlige ting ved Canon EOS 600D er skærmen, som jeg tidligere har nævnt, denne kan vippes og drejes, og det er nok særligt ved videooptagelse hvor du gerne vil hæve kameraet over en menneskemængde eller lignende at det er interessant, eller måske ved makrooptagelse hvor du er nødt til at bruge live view som søger. Personligt har jeg aldrig savnet denne funktion på noget kamera, men efter at have haft Canon EOS 600D med en tur i skoven, og bl.a. fotograferet svampe, kan jeg pludselig forstå hvorfor folk gerne vil have den vipbare skærm. Skærmen er med samme opløsning som EOS 550D’erens og den står knivskarp, er lysstærk og nem at se fra mange vinkler, det er med andre ord en rigtig dejlig skærm!

Kvalitetsmæssigt og finishmæssigt er der absolut intet at udsætte på Canon EOS 600D, da der er tale om den vanligt høje kvalitet som vi kender fra andre Canon DSLR kameraer.

Søgeren på Canon EOS 600D er magen til den vi også så på Canon EOS 550D, og det betyder 95% dækning og en rimelig lys søger – ligesom selve lysmålingssystenet er det samme, som i øvrigt også findes på den noget større Canon EOS 7D. Vanen tro er der, som på Canon EOS 550D tale om et 9-punkts autofokussystem.

Billedkvalitet
Jeg har benyttet Canon EOS 600D sammen med det medleverede EF-S 18-135mm IS objektiv, samt et Tamron 18-270mm objektiv som vi i øjeblikket også er i gang med en dybdegående anmeldelse af. Det er der bl.a. de billeder ud af, som du kan finde i galleriet nedenfor. Generelt så mener jeg ikke at Canon EOS 600D adskiller sig væsentligt fra ex. Canon EOS 550D‘eren, men det tager stadig nogle rigtig flotte billeder med pæne farver, høj grad af detaljer og et minimum af støj – selv under vanskelige lysforhold, eksempelvis inde i en skov hvor lyset ikke nødvendigvis er det nemmeste at arbejde med.

Nedenfor findes en række billeder taget med Canon EOS 600D. Fælles for dem alle er at de hverken er redigerede eller beskårede.

http://samples.mydigitalphotos.dk/#114

Videokvalitet
Hvis du ikke allerede er klar over det, så er det muligt at optage helt fantastisk video med et DSLR kamera, som eksempelvis Canon EOS 600D, men det kræver man holder tungen lige i munden og enten vælger en stor dybdeskarphed, eller alternativt bruger manuel fokus under optagelse, da motivet ellers hurtigt kan komme ud af fokus. Det kan du også se i videoen nedenfor der er optaget håndholdt med Canon EOS 600D og EF-S 18-135mm objektiv.

Generelt for video optaget med Canon EOS 600D gælder at det er utrolig skarp og klar video der produceres, og med de kreative muligheder som DSLR giver på videosiden, så er man sikret masser af muligheder når man får lyst til en udfordring udi kreativ video.

Nedenfor findes en video optaget med Canon EOS 600D i Full HD opløsning.

Konklusion
Nu kan vi ikke trække den meget længere, den endelig dom skal fældes over Canon EOS 600D.

Lad mig sige det med det samme, har du i forvejen et Canon EOS 500D/550D så behøver du absolut ikke springe ud og købe Canon EOS 600D – for den største forskel på disse er vel ret beset den vipbare skærm, som dog bestemt kan være en fed feature hvis du gerne fotografere “nede på jorden” eller skal optage video over en menneskemængde eksempelvis.

Tager vi udgangspunkt i Canon EOS 600D huset alene, så koster dette i dag fra 5095,- på nettet, mens Canon EOS 550D‘erne fås fra omkring 4495,-. Er det så de 600,- mere værd? Tja, jeg ville, efter at have været i selskab med kameraet, gerne give 600,- mere for Canon EOS 600D’eren fremfor 550D’eren – og du får alt andet lige et nyere kamera med lidt små justeringer hist og her, justeringer som du dog nok ikke ligger mærke til i dagligdagen.

Canon EOS 600D er med andre ord et fremragende køb, og endnu engang et bevis på at Canon altså bare kan det med at have consumer DSLR kameraer som alle og enhver kan betjene og få klasse billeder udaf, men som også appelere til ham eller hende der gerne vil lidt mere, og have mulighed for at vokse med kamera.

+
Lækker udførsel
Brugervenligt
Flotte billeder
Vipbar skærm


Videooptagelse er lidt omstænding på DSLR
Begrænset opgradering i forhold til Canon EOS 550D

Karakter
★★★★½

90 %

Pris og tilgængelighed
Vejledende pris: ?
Set til 5095,-

Find den bedste pris på Canon EOS 600D

Anmeldt af
Noel Christensen

Udlånt af
Canon

About Noel Christensen

Noel er grundlægger og redaktør på MyDigitalPhotos.dk. Benytter Canon EOS 7D samt Panasonic Lumix DMC-G5.

105 comments

 1. Hej Janne,

  Umiddelbart kan jeg ikke se det skulle være et problem at sætte converteren imellem, men jeg vil bestemt ikke anbefale det på et objektiv som det du har, normalt bruger man dem kun ved store/dyre objektiver.

  Du kan læse lidt mere om brugen af teleconvertere her; http://www.click.dk/leksikon/4332/

  Med venlig hilsen,

  Noel Christensen
  MyDigitalPhotos.dk

 2. Hej Noel.

  Jeg har i dag købt dette canon eos 600d, men problemet er, at den ikke vil filme i mere end 5 sekunder. Jeg har nogle veninder, der også har dette kamera, og deres vil godt filme i lang tid. Hvad skyldes dette, og er det en forkert indstilling?

  Mvh. Emily

 3. Hej Emily,

  Bedste bud er at din hukommelseskort simpelthen er for langsomt – det stemmer meget godt overens med at du kan filme meget kort tid. Problemet opstår når kameraet forsøger at overfører data til hukommelseskortet, men det ikke “lagres” hurtigt nok på kortet.

  Et kamera som EOS 600D kræver et “hurtigt” hukommelseskort for at optage video i Full HD, gå evt. efter Sandisk Ultra-serie som min.
  http://www.wupti.com/produkter/foto/hukommelseskort/sd-secure-digital

  Med venlig hilsen,

  Noel Christensen
  MyDigitalPhotos.dk

 4. Hej Noel

  Hvilket kamera ville du mene det er bedst at invistere penge i. Et Canon 600d eller Canon 700d?

  Tak på forhånd 🙂

 5. Hej Josefine,

  EOS 600D er ved at være en ældre sag, 700D’eren er 2 generationer nyere og idag ville man måske nok vælge EOS 750D’ere 🙂

  Med venlig hilsen,

  Noel Christensen
  MyDigitalPhotos.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

[wp_bannerize group="mdp_footer" random="1" limit="1"]
Følg os - og vær' opdateret!

Få seneste nyt fra MyDigitalPhotos.dk direkte i din mailbox