Anmeldelse: Wacom Bamboo Fun Pen & Touch Small

Det er ikke længe siden vi sidst havde et produkt fra Wacom på testbænken, og sidst var det Wacom Intuos4.

Intuos4-serien som vi kiggede på sidst, var et produkt rettet mod den avancerede amatør og profesionelle brugere, mens Bamboo-serien er til den gængse forbruger, hvilket både afspejles i features, præcision og pris, alt dette kommer vi naturligvis tilbage til.

Bamboo-serien består i dag af 5 modeller, i følgende rækkefølge:
– Wacom Bamboo Pen (Kun pen)
– Wacom Bamboo Touch (Kun touch)
– Bamboo Pen & Touch
– Bamboo Fun Pen & Touch Small
– Bamboo Fun Pen & Touch Medium

Prismæssigt ligger de fra ca. 500,- og op til 1500,- for den største model. Modellerne med navnet tilnavnet ”Fun” er til kreative sjæle, og disse pakker er derfor spækket med software så man får mest mulig glæde af sin nye digitizer.

Hvad er en digitizer?
Der er sikkert mange der stødt på ordet før, men måske aldrig har fundet ud af hvad det egentlig dækker over, derfor denne lille introduktion.

En digitizer har mange navne, pen tablet, tablet, tegneplade osv., men kort fortalt så er det egentlig bare en plade af en given størrelse der i formatet svarer til din skærms areal. Denne plade fungere som din musemåtte, og pennen fungere som mus, men i stedet for at klikke kan man mange gange nøjes med at ”tappe” med pennen på pladen. Fordelen ved denne løsning, frem for en traditionel mus er mange. For private vil det være en fordel at udskifte musen med en digitizer alene fordi den er mere ergonomisk korrekt, og for professionelle designere og lignende er den et uundværligt værktøj når der skal laves billedbehandling, tegninger mv., da det er meget nemmere at ”tegne” med en pen, frem for en mus.

Med dette in mente, så har en digitizer pludselig en rigtig stor målgruppe, og specielt fotografer, designere ol., kan få rigtig stort udnytte af at udskifte eller supplere musen med en digitizer, både for præcisionen og for ergonomiens skyld.

Hvad er der i kassen?
Wacom Bamboo Fun Pen & Touch Small leveres i en forholdsvis lille og pæn æske, med stort billede foran, og specifikationer bagpå.

I æsken finder man, foruden Wacom Bamboo Fun Pen & Touch Small, følgende:
3 ekstra stifter, stiftudtager og denne softwarepakke: Bamboo Dock, Bamboo Minis, Bamboo space + ekstra. Vælg mellem Adope PSE, ArtRage og Corel Painter Essentials..

Der er fyldt godt op med software, så man virkelig kan komme i gang med både at tegne, redigere og lege med billeder.

Først e indtryk
Jeg kommer direkte fra en af de større Wacom digitizere, nemlig Intuos4 som jeg har anmeldt tidligere, så det første jeg bemærkede var størrelsen.

Wacom Bamboo Fun Pen & Touch Small måler 248 x 176 x 8,5 mm, så den fylder ikke mere på skrivebordet end en gængs musemåtte. Netop derfor egner den sig også rigtig godt til alle dem der egentlig bare søger en ergonomisk korrekt erstatning for musen. Ulempen er naturligvis at præcisionen er mindre, da det aktive areal er mindre.

Som jeg også nævnte i min anmeldelsen af Wacom Intous4, så vænner man sig lynhurtigt til at bruge digitizer i stedet for mus i det daglige, og Wacom har heldigvis gjort betjeningen så nem og intuitiv at man næsten ikke kan gøre noget galt.

Installation
Installationen er en leg, smid USB Stikket i en ledig port, installer den medfølgende software og vent et øjeblik – og så er man klar!

Når software mv. er installeret, kan du åbne en lille applikation kaldet ”Bamboo Properties” hvor du bl.a. kan indstille følsomhed, knappernes funktioner og meget andet.

Design og funktionalitet
Wacom Bamboo Fun Pen & Touch Small er udført i sølv, med hvide/gennemsigtige knapper og en hvid/gennemsigtig kant rundt om det aktive areal. Selvom Wacom Bamboo Fun Pen & Touch Small ikke vejer specielt meget, så virker materialerne gode, og en fed lille feature er ”penneholderen” i den ene side der er lavet som et tøjmærke.

USB kablet sidder venstre side, og eftersom de fleste er højrehånden er dette måske ikke helt gennemtænkt, i hvert fald ikke hvis man som mig også gerne vil have et tastatur lige ved hånden. Bortset fra det, så er Wacom Bamboo Fun Pen & Touch Small pænt designet og finishen er i orden. Jeg kunne dog godt have tænkt mig nogle gummifødder med lidt mere ”greb”, da der ikke skulle ret meget til at skubbe Wacom Bamboo Fun Pen & Touch Small rundt på mit skrivebord, formentlig pga. den begrænsede vægt.

 Wacom Bamboo Fun Pen & Touch Small måler 248 x 176 x 8,5 mm og har kun 4 knapper, der alle kan konfigureres via den lille applikation der medfølger. Som udgangspunkt har man højre/venstre musetast samt mulighed for at tænde/slukke for touch funktionen – dette kan være en fordel hvis man udelukkende bruger pennen, så den ikke forstyrres af eventuelle ”touch” på pladen.

At Wacom Bamboo Fun Pen & Touch Small også har touch-funktion vil måske være et plus for nogle, men som udgangspunkt finder jeg funktionen lidt overflødig. Nuvel, man kan bruge en finger i stedet for den medfølgende pen, men jeg kan ikke umiddelbart finde ret mange situationer hvor man vil have brug for dette. En situation jeg kan forestille mig, er hvis man bruger Wacom Bamboo Fun Pen & Touch Small som eneste ”input” på en mediecenter PC i stuen eller lignende, hvor man så styrer muse-markøren med fingeren på Wacom Bamboo Fun Pen & Touch Small i stedet for at have både tastatur og mus tilsluttet.

Det aktive areal på Wacom Bamboo Fun Pen & Touch Small er 125 mm x 85 mm, og det er meget passende hvis man ønsker at benytte enheden dagligt i stedet for en traditionel mus, da man ikke skal bevæge pennen i samme grad som på eksempelvis Wacom Intuos4 Medium som vi tidligere har anmeldt.

Når det aktive areal formindskes, mister man dog også en smule af præcisionen, da et kort strøg pludselig bevæger markøren på skærmen forholdsvis meget. Ved billedbehandling kan man også godt fornemme at arealet er forholdsvis lille, specielt ved præcisionsarbejde hvor man skal zoome forholdsvis meget ind for at kunne arbejde præcist.

Nu er det ikke fair at sammenligne med Wacom Intuos4 Medium som vi tidligere har anmeldt, men gør man det alligevel så kan man godt fornemme hvor den store forskel ligger, og det er i størrelsen og præcisionen som er noget ved Wacom Intuos4 Medium, der så til gengæld også koster omkring 2999,- modsat Wacom Bamboo Fun Pen & Touch Small der fås til omkring 700,-

Features
– Including digital imaging and painting software – Adobe Photoshop Elements, Corel Painter Essentials (Bamboo Fun M only) and ArtRage via software download
– Two sensors for pen and multi-touch input
– Support of multi-touch gestures to scroll, zoom, rotate and more
– Pressure-sensitive pen tip and eraser for natural feel
– Improved resolution for high accuracy
– Battery-free and ergonomic pen with two buttons
– Paper-like tablet surface with 16:10 aspect ratio
– Reversible tablet design for left- or right-handed use
– Four customisable ExpressKeys for quick function access
– Attached pen holder for convenient storage
– Easy USB connection
– Interactive tutorial to make the most of Bamboo

Konklusion
Samlet set har Wacom Bamboo Fun Pen & Touch Small været et fint bekendtskab, selvom man sammenlignet med den langt dyrere Wacom Intuos4 Medium mangler lidt præcision og ikke mindst et større aktivt areal. Man skal dog have in mente at Wacom Intuos4 Medium koster 2999,- mod omkring 700,- for Wacom Bamboo Fun Pen & Touch Small.

Når det så er sagt, så har Wacom Bamboo Fun Pen & Touch Small rigtig mange gode kvaliteter, bl.a. gør de forholdsvis små dimensioner den optimalt til dem der ønsker at udskifte musen med en digitizer, og ikke blot supplere. Ydermere er trykfølsomhed og præcisionen ganske udmærket til billedredigering, tegning mv. til almindeligt brug, så længe man ikke forventer samme præcision og følsomhed som et produkt i den mere professionelle ende.

Samlet set, så kan jeg sagtens anbefale Wacom Bamboo Fun Pen & Touch Small, selvom touch-funktionen måske er mere ”lir” end den er anvendelig. Har man et ønske om et udskifte musen med en digitizer af ergonomiske årsager har Wacom Bamboo Fun Pen & Touch Small de rigtige dimensioner, så den sagtens kan bruges sammen med tastatur, og præcisionen er fin til billedredigering, tegning og andre kreative ting der kræver en præcision der er svær at opnå med en mus. Er man ligeglad med touchfunktionen, og vil spare lidt penge kan man passende kigge på Wacom Bamboo Pen Only, selvom den er knap så trykfølsom.

+
Pænt design
God størrelse
Pris!


Touch-funktion, måske overflødig?

Karakter
70 %

Pris og tilgængelighed
Set til 690,-
Klik her for at finde den bedste pris på Wacom Bamboo Fun Pen & Touch Small

Anmeldt af
Noel Christensen

Udlånt af
Fineman A/S

Om Noel Christensen

Noel er grundlægger og redaktør på MyDigitalPhotos.dk. Benytter Canon EOS 7D samt Panasonic Lumix DMC-G5.

8 comments

 1. Synd og skam du ikke generelt selv tager dine billeder på nogle af dine sites. Det trækket meget ned og virker dårligt

 2. Hej “Undte”,

  Tak for din kommentar.

  Din påstand holder ikke helt, da jeg også selv tager produktfotos, se evt.: https://www.mydigitalphotos.dk/anmeldelse-sigma-18-250mm-f3-5-6-3-dc-os-hsm/

  Jeg er ked af du mener det “virker dårligt”, synes ofte ikke det er relevant selv at tage billeder af produkterne, når/hvis der i forvejen findes flotte produktfotos. Ofte er der også en video tilknyttet, hvis det er fordi du savner at se produktet “live”.

  Med Venlig Hilsen,

  Noel Christensen
  MyDigitalPhotos.dk

 3. Hej Undte

  Jeg leder efter et produkt til min mac, hvor jeg kan skrive og tegne mine matematik noter direkte ind på computeren så det fungere som blyant og papir? Kan jeg evt bruge sådan en wacon bamboo til dette?

  Hilsen Ditte

 4. Hej Ditte,

  Det kan du sagtens, det fungere lige netop som papir og blyant 🙂

  Med Venlig Hilsen,

  Noel Christensen
  MyDigitalPhotos.dk

 5. Hej,
  Jeg har problemer med tennisalbue/musearm. Arbejder i dag med en ældre Mouse Trapper, men søger erstatning. Arbejder mest i regneark og tekst.
  Vil Bamboo være et godt alternativ, eller hellere en ergonomisk mus?
  Hilsen Line

 6. Hej Line,

  Jeg har selv brugt en pentablet som erstatning for en mus, og kender flere der gør dette, omvendt kender jeg også en del der benytter en Mouse Trapper. Det er svært at sige om det ene eller andet er bedst, jeg ville nok selv foretrække en digitizer/pen tablet, mens andre ville tage en ny mouse trapper.

  Med Venlig Hilsen,

  Noel Christensen
  MyDigitalPhotos.dk

 7. Hvad er forskælden på “Bamboo Pen & Touch” & “Bamboo Fun Pen & Touch Small” ?

  Farven & at man får ekstra software med til FUN ???

  / lars

 8. Hej Lars,

  Yep, i FUN versionen, der kan du vælge mellem følgende software (Downloades)
  Adope PSE, ArtRage og Corel Painter Essentials.

  Med Venlig Hilsen,

  Noel Christensen
  MyDigitalPhotos.dk

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort. Required fields are marked *

*

Følg os - og vær' opdateret!

Få seneste nyt fra MyDigitalPhotos.dk direkte i din mailbox