Anmeldelse: Strobist Kit 2

FlashPåStativMedParaply2Den indbyggede flash på kameraet giver lys til dine fotos, men det er ikke lys der får dine motiver til at fremstå særligt indbydende. Trinnet op er en flash man monterer på kameraet, og som kan drejes og vippes, så har man i det mindste mulighed for at bruge loft eller væg som reflektor og få et lidt bedre lys på billederne. Men skal man helt slippe for begrænsningerne, så skal man have en lyskilde der ikke sidder fast på kameraet. I det øjeblik man bruger flashen uden den sidder på kameraet, så er man det der bliver kaldt Strobist! En strobist benytter ofte flere flashenheder. For at forsøge sig med denne kreative lyssætning, så skal man have sig noget udstyr. Photogadget.dk har strikket et Strobist kit sammen så man for en overskuelig investering kan lege med en ekstra lyskilde i sine fotos. Det kit har vi kigget nærmere på kalder de Strobist Kit 2.

Hvad er der i kassen?

Kittet består en et lampestativ, en gennemlysningsparaply, en paraplyholder, og en kraftig manuel flash.

Design og funktionalitet – Stativ

Stativet er et Walimex FT-8051 Lampestativ 260cm. Stativet er stabilt, og kan nemt indstilles i højden. Det har fjederdæmpning, så det “lander blødt” når man løsner en højdejusteringsskrue. Det opfylder opgaven, med at holde en paraply og en flash. Den eneste anke jeg har, er at benene er noget stramme at slå ud, det kræver at man lige vender det på hovedet og lirker hvert ben ned. Det kan være det løsner sig når det bliver lidt slidt, men lige nu er det lidt bøvlet. Men når det står der, så står det fint og stabilt. Der medfølger en transporttaske til stativet (hvor det meste at Strobist Kit 2 faktisk kan være i) 

StativFoldetSammen

 

StativTop

 

StativHøjdeJustering

 

 

Design og funktionalitet – Paraply

Paraplyen er en gennemlysningsparaply. Det vil sige at den sidder i mellem flashen, og motivet, og gør lyset fra flashen blødt og naturligt. Paraplyen har en diameter på 84 cm når den er slået ud. Den er nemt at slå ud, og er lavet i hvidt semi-gennemsigtigt stof der opbløder lyset helt fint.

FlashPåStativMedParaplyTotal

Design og funktionalitet – Paraplyholder

Paraply holderen er det beslag man skruer fast på lampestativet, og så sætter paraply og flash på. Den holder der følger med Strobist Kit 2 er lavet i solidt metal, og har et drejeled så man kan vinkle flash og paraply op og ned, og så kan den også drejes rundt. Det virker solidt, og holder godt fast på på både flash og paraply.

Paraplyholder2

 

Paraplyholder1

Design og funktionalitet – Flash

Flashen er en Walimex pro Speedlite manual II, og er en kraftig manuel flash. At den er manuel betyder at den ikke er egnet til at montere på kameraet, for den kan ikke modtage de indstillinger man laver på kameraet. Den kan enten udløses som slave-flash, hvilket betyder at den udløser så snart at den “ser” en anden flash gå af. Eller så kan man udløse den med et kabel, enten til skoen i bunden af flashen, eller med et sync kabel. Den kan indstilles til 7 flash-styrker, og har en indbygget diffusor der spreder lyset ud i et større område hvis man ønsker det. Den bliver drevet af 4 AA batterier, og har masser af power til de fleste opgaver.

FlashFront

 

FlashDiffusor

 

FlashIndstillinger

Kvalitet

Strobist Kit 2 er et robust kit, de forskellige dele virker fornuftige og med mindre man skal ud og bruge kittet professionelt, så tror jeg nok det skal holde. Stativet står stabilt, og er lavet i metal og kraftig plastik, paraplyen virker som den skal, paraply holderen er solid og kan indstilles stort set som man ønsker. Flashen virker lidt plastik-agtig, men den virker fint, og har masser af power. Jeg har testet med flashen som slave, og den blev udløst hver gang, så lys-sensoren er rigeligt følsom.

FlashPåStativMedParaply1

Konklusion

Til prisen er det et super sæt hvis man vil lege lidt med lyssætningen på sine fotos. Det er nemt at pakke væk når det ikke er i brug, og det giver dine billeder et helt andet liv når man aktivt beslutter hvordan lyset skal falde. Super godt kit til begynderen der vil eksperimentere lidt. Selvfølgelig findes der lækrere stativer og bedre flash-enheder, men som sagt til prisen er det rigtigt godt!

Karakter

mydigitalphotos-4-stars-print

Pris og tilgængelighed

Set til 1099,- hos Photogadget.dk

Om Lars Lund Olsen

Lars er skribent på MyDigitalPhotos.dk Benytter Nikon DSLR samt Nikon CoolPix AW120.

One comment

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort. Required fields are marked *

*

Følg os - og vær' opdateret!

Få seneste nyt fra MyDigitalPhotos.dk direkte i din mailbox