Anmeldelse: SIRUI Tripod T-2205X

T-2205X(B)01Tilbage i November 2012, annoncerede den danske distributør Focus Nordic at de fik endnu et mærke i sortimentet. Navnet var og er stadig SIRUI. Navnet vil formentlig være ukendt for de fleste, inkl. undertegnede og det er da heller ikke et mærke der tidligere har været distribueret i Norden.

Focus Nordic distribuerer i forvejen en række forskellige stativer, bl.a. fra Velbon som de fleste nok allerede kender eller i hvert fald er stødt på tidligere, men de mener at SIRUI skiller sig så meget ud, at der er plads til dem også på det danske/nordiske marked.

Hvem er SIRUI?

Virksomheden er grundlagt tilbage i 2001 og virksomheden håndterer selv hele processen, altså fra design, til produkt, bearbejdning og samling. De producerer båder stativer, stativhoveder ol.

Sortimentet er ganske stort, bl.a. er der hele 12 forskellige kulfiber stativer at vælge imellem!

T-2205X(B)08

Hvad er der i kasssen?

SIRUI Tripod T-2205X kommer i rimelig neutral pap-æske, i denne finder man stativet, pakket i en nydelig sort nylon-taske. Tasken er fornuftigt polstret og er udstyret med både bærehåndtag og skulderrem. Derudover er der en brugsvejledning på engelsk, diverse umbrako nøgler og en forlænger til midterkonsollen.

Normalt medfølger der ikke rigtig noget tilbehør til et stativ, så det giver indtrykket af et gennemført produkt hvor der ikke kan eller må mangle noget.

T-2205X(B)07

Design og funktionalitet

Når man pakker SIRUI Tripod T-2205X ud af kassen, er det første man bemærker vægten og dimensionerne Stativet er nemlig kun 34 cm. i sammenslået tilstand og vejer kun 0,8 kg! Det er altså et stativ som er utrolig velegnet til rejsebrug, hvor man hverken vil slæbe på mere end højst nødvendigt, eller i flyveren hvor hvert et ekstra kilo på bagagebåndet koster penge…

Generelt set er SIRUI Tripod T-2205X et helt almindeligt 3 benet stativ, men naturligvis med en række mere eller mindre specielle features. SIRUI Tripod T-2205X er et kulfiber-stativ, og det er udført i 8 lag kulfiber. Dette skulle give et stærkere og mere stabilt stativ, og er med til at holde vægten nede.

Stativets 3 ben kan sættes i 3 positioner og foldes 180 grader – sidstnævnte bevirker at det kun er de føromtalte 34 cm i sammenslået tilstand. Stativet går derfor fra en højde på 13,5 cm til 124,5 cm, benene kan justeres uafhængigt af hinanden og “trinløs” ved simpelthen af skrue for at løsne og stramme. For fotografering tæt ved jorden, kan midterkonsollen udskiftes med en mindre model, der er inkl. i kassen.

Selvom der ikke medfølger noget kuglehoved eller andet ved køb, så kan man stadig bruge stativet, da der er mulighed for montering af kameraer og stativhoveder med både lille og stort gevind øverst, jeg har i forbindelse med testen primært brugt SIRUI Tripod T-2205X sammen med et Manfrotto videohoved.

2 af de 3 ben er beklædt med skumgummi, en stor fordel om vinteren når stativet står ude i naturen og man skal transportere det videre eller bare gribe fat i da, da skumgummien gør at stativet ikke er nær så koldt at røre ved. I alle 3 ben er der indbygget spikes, så stativet kan sættes ekstra godt fast når man er ude i naturen, eksempelvis på glat underlag såsom is eller lignende.

Stativet er generelt utrolig nemt at justere og let og hurtigt at slå sammen igen efter brug. Som en lille ekstra-feature, kan den skulderrem der medfølger til tasken, også sættes direkte på stativet, så man kan være dette over skulderen, uden at skulle pakke det ned i tasken.

T-2205X(B)06

Specifikationer

  • Materiale: Kulfiber
  • Sektioner: 5
  • Min. højde: 13,5 cm
  • Max højde: 124,5 cm / 144,5 med midterkonsol
  • Fylder kun 34 cm i sammenfoldet tilstand
  • Maks 12 kg. vægt

Konklusion

Der findes i forvejen ret mange lækre stativer på markedet, så jeg var nok en smule skeptisk da jeg modtog SIRUI Tripod T-2205X og må derfor også straks erkende at min skepsis var uberettiget.

SIRUI Tripod T-2205X er et utrolig lækkert kulfiber-stativ med en lang række fede features, men vigtigst er den enormt lave vægt og det faktum at det næsten intet fylder når det er slået sammen. Dette gør stativet meget velegnet til rejsebrug, eller til alle dem der ellers ville lade stativet blive hjemme fordi det er for besværligt at slæbe med og fylder for meget. SIRUI Tripod T-2205X kan være i en rygsæk, så her er det slut med dårlige undskyldninger for at lade stativet blive hjemme.

At stativet så derudover kan tage helt op til 12 kg. udstyr og justeres til noget der ligner “jordniveau”, gør SIRUI Tripod T-2205X til et all-round stativ der kan bruges til mange forskellige formål.

Isoleret set er omkring 3000,- som SIRUI Tripod T-2205X koster, mange penge for et stativ – men det er ikke ublu for et kulfiberstativ med disse “features”, uagtet at det stadig er en sjat penge at ligge på disken for et stativ, her får man så bare et utrolig lækkert stativ der vel nærmest kan holde evigt.

Karakter

mydigitalphotos-4-stars-web

Pris og tilgængelighed

Set til 2800,-

Find den bedste pris på SIRUI Tripod T-2205X

Udlånt af

Focus Nordic

 

Om Noel Christensen

Noel er grundlægger og redaktør på MyDigitalPhotos.dk. Benytter Canon EOS 7D samt Panasonic Lumix DMC-G5.

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort. Required fields are marked *

*

Følg os - og vær' opdateret!

Få seneste nyt fra MyDigitalPhotos.dk direkte i din mailbox