Anmeldelse: Sandisk ImageMate All In One

Sandisk er en af markedets absolut førende producenter af flash-hukommelse, og er de fleste fotografers valg. Udvalget spænder bredt, og generelt går man aldrig galt i byen med Sandisk’s produkter. Sandisk producere også nogle af markedets bedste kortlæsere, og efter en periode uden nye produkter er der nu lanceret 2 helt nye kortlæsere, SanDisk ImageMate® All-in-One USB 2.0 Reader samt SanDisk ImageMate® Multi-Card USB 2.0 Reader.

SanDisk ImageMate® All-in-One USB 2.0 Reader er produktet vi har fornøjelsen af at teste denne gang.

Specifikationer
Taget fra Sandisk.com
– Transfer, print, email, and display images with the touch of a button
– Hi-Speed USB 2.0 certified for superior data transfer
– Backwards compatible with all USB 1.1 ports
– No additional card adapters needed
– Easy to install and use; no additional driver installation required for Windows ME, 2000, XP and OS X
– v10.1.2 plus. Driver included for Windows 98SE and Mac OS 9.2.x plus
– Separate reader and docking station for easy desktop/laptop connectivity
– Certified Windows XP and Mac OS X

Hvad er der i kassen?
SanDisk ImageMate® All-in-One USB 2.0 Reader leveres I en flot sort/rød papemballage, og denne indeholder, udover kortlæseren, et USB kabel og en lille quickguide. Denne ”bundle” er rimelig standard, og mere forventer man vel egentlig ikke når man investere i en kortlæser.

Design & funktionalitet
En af de ting der får Sandisk ImageMate All In One til at skille sig ud fra mængden er designet – jeg har aldrig før set en kortlæser hvor der er kræset så meget for design og finish. Selve kortlæseren er udført i den velkendte sorte pianolak og har en flot blank overflade, foden den står på er i metal. Både kortlæser og fod er udstyret med en magnet, således at disse nemt kan skilles fra hinanden. På toppen af kortlæseren finder man ”transfer” knappen, som automatisk starter indlæsningen på PC’en.

Fronten har 4 indgange til de supportere korttyper, og man skal lede længe for at finde en korttype der ikke er supporteret.

Understøttede kort formater
MicroSD, MicroSDHC, SD, SDHC, MiniSD, MiniSDHC, MMC, MMCplus, MMCmobile, RS-MMC, RS-MMC DV
Memory Stick, Memory Stick PRO, Memory Stick Duo, Memory Stick PRO Duo, Memory Stick PRO-HG Duo, xD, xD Type M, xD Type m+, xD Type H, Compact Flash

Ydeevne
Sandisk skriver på forsiden af emballagen at SanDisk ImageMate® All-in-One USB 2.0 Reader supportere op til 34MB/s læse/skrive hastighed, så dette skal naturligvis testes. Der er brugt et Kingston Secure Digital 2GB SD kort til testen, det betyder at vi i praksis ikke vil komme op i nærheden af max grænsen på 34MB/s, men det interessante for de fleste, vil også være at se hvor meget hurtigere den er i forhold til en standard USB 2.0 kortlæser, som de fleste med et digitalkamera, er i besiddelse af. Som ”standard USB 2.0 kortlæser” er brugt en Trust 61-in-1 USB2 Card Reader CR-1610p.

(Klik på billederne for fuld størrelse)

Resultatet taler sit tydelige sprog, Sandisk ImageMate All In One er langt hurtigere end en standard kortlæser. Om dette så har nogen betydning for den enkelte, kommer meget an på ens behov. Personligt overfører jeg ofte 200-300 billeder i RAW der fylder ca. 7 mb pr. stk., og har man lignende behov, så kan man pludselig spare en masse tid ved overførsel. Det skal naturligvis også nævnes at jo hurtigere hukommelseskort der benyttes, jo højere vil overførselshastigheden også blive. Det Kingston SD kort der er brugt til testen er et standard kort, og benytter man ex. Ultra II eller Extreme III/IV kort fra Sandisk – så vil man kunne opnå endnu hurtigere overførselshastighed.

Konklusion
Sandisk ImageMate All In One er et overraskende godt produkt, jeg må blankt erkende at jeg ikke have forestillet mig at overførselshastigheden kunne forøges så drastisk. Sandisk ImageMate All In One vil derfor egne sig perfekt til alle der ønsker en hurtig kortlæser, men som samtidigt sætter pris på godt design på skrivebordet – og her findes der pt. Ingen alternativer til Sandisk ImageMate All In One. Ydermere læser Sandisk ImageMate All In One alle gængse kortformater, og man kan nøjes med én kortlæser, der samtidigt tager microSD/HC kort – direkte fra mobiltelefonen, uden adapter!

Karakter
90 %

Pris & tilgængelighed
Vejledende pris: 249,-
Fås bl.a. online hos Befro.dk

Skrevet af
Noel Christensen

Sponseret af
Befro ApS

Om Noel Christensen

Noel er grundlægger og redaktør på MyDigitalPhotos.dk. Benytter Canon EOS 7D samt Panasonic Lumix DMC-G5.

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort. Required fields are marked *

*

Følg os - og vær' opdateret!

Få seneste nyt fra MyDigitalPhotos.dk direkte i din mailbox