Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150

Anmeldelse: Rollei S-50 Wi-Fi

rollei-s-50-wifi-05Tilbage i maj 2013, anmeldte vi Rollei Bullet 5S 1080p actionkamera, i mellemtiden er Rollei S-50 Wi-Fi blevet lanceret og det har vi haft under kærlig behandling de sidste par måneder.

Det der adskiller Rollei S-50 Wi-Fi fra mængden, er indbygget Wi-Fi så det kan styres fra smartphone eller tablet og det faktum at det, med det medfølgende hus, er vandtæt ned til 60 meter.

Udvalgte specifikationer

 • 14.0 Megapixel
 • 175° vidvimkel
 • Full HD video opløsning(1080p)
 • Kan klare tab fra op til 3 meter’s højde
 • Vandtæt ned til 60 meter
 • Wi-Fi

Hvad er der i kassen?

Rollei S-50 Wi-Fi findes i flere forskellige “Editions” alt efter hvad man skal bruge kameraet til, der er en “Ski” udgave, en “limited editon kaldet “Nitro Circus” og den udgave der bare kaldes “Standard”.

Vi har her taget udgangspunkt i udgaven kaldet “Nitro Circus” og i kassen til denne finder man følgende:

 • Rollei Actioncam S-50 WiFi
 • Standard Mount
 • Undervands hus med 2 udskiftelige bagpaneler, 1 til dykning og et der blot beskytter mod vandstænk – dette giver bedre lydoptagelser end det lukkede hus.
 • Kort Standard Mount Adapter
 • Helmet Mount
 • Forskellige adaptere og selvklæbende holdere
 • Zinc U-Bolt Mount
 • Fjernbetjening
 • Oplader
 • Genopladelig batteri (2 stk.)
 • USB kabel
 • Manuel samt link til download af Corel® VideoStudio® X6

Se vores unboxing af Rollei S-50 Wi-Fi nedenfor.

Design og funktionalitet

Det førte man bemærker ved Rollei S-50 Wi-Fi er at det er enormt kompakt, og ikke vejer ret meget. Det er 58mm bredt, 46mm højt og 25 mm dybt og vejer kun 80 gram! Selve kamerahuset er udført i plast, det virker rimelig robust, men kunne godt være lidt mere lækkert – men kan altså godt se der er tale om et billigere actionkamera.

På fronten er objektivet det fremtrædende element og selvom det er med “extra flad linse” så stikker det stadig frem i landskabet – men giver så til gengæld også 175 graders vidvinkel! Hele forsiden kan lirkes af og herunder er batteriet placeret. Det tog mig lige et par gange at få fronten lirket på plads i alle samlinger, men det er bestemt ikke en umulighed, kræver blot lidt tilvænning. Nederst er 2 LED’er der indikerer aktivitet, eksempelvis om der optages, oplades eller lign.

rollei-s-50-wifi-03

Øverst på Rollei S-50 Wi-Fi er der 4 knapper, 2 der bruges til navigering i menuerne og en dedikeret video og still-billede knap, på den ene side er on/off knappen placeret – denne bruges også til navigation i menuerne og på modsatte side er HDMI, AV-stik og microSD kortlæseren placeret.

rollei-s-50-wifi-02

 

rollei-s-50-wifi-01

Bagpå er LCD skærmen det eneste der optager plads. Den er faktisk udmærket til formålet, altså at tilgå og rode lidt rundt i menuerne, men opløsningen er lavt og kvaliteten ikke helt i top – omvendt er det nok heller ikke lige skærmen man vil kigge mest på – da kameraet som oftest vil være placeret et sted hvor man ikke lige umiddelbart har mulighed for at se den indbyggede skærm.

rollei-s-50-wifi-07

I bunden er gevind til montering direkte på stativ, det er efter min mening en stor fordel at kameraet kan monteres direkte på stativ eller lign., og der ikke er krav om at det først skal monteres i en anden adapter først.

Kameraet’s menu er ikke specielt omfattende, men da der kun er få knapper til navigering kræver det lige lidt tilvænning at bevæge sig rundt i denne – heldigvis er det så nok heller ikke så ofte man har brug for at tilgå menuen – det vil nok primært være når/hvis man vil bruge time lapse, motion detect eller lign. funktioner, i dagligdagen vil man bare trykke “optag/stop optagelse” og evt. tage et still-billede.

Via menuen kan man naturligvis også ændre på opløsning og billedekvalitet, for Rollei S-50 Wi-Fi kan optage op til 60 fps, hvis man ønsker at eksperimentere med slow-motion film ekesempelvis.

Optagelser kan startes og stoppes via kameraet, den medfølgende fjernbetjening – der er enormt praktisk hvis kameraet er monteret på en hjelm eller andre steder hvor man måske ikke lige kan nå det og så kan det også styres via en app til både iOS og Android. Rollei S-50 Wi-Fi har indbygget Wi-Fi “hot-spot”, hvilket i praksis betyder at man;

 1. Downloader Rollei S-50 app’en fra Google Play eller AppStore
 2. Aktivere Wi-Fi via menuen på Rollei S-50 Wi-Fi
 3. Søger efter Wi-Fi på ens smartphone og tilslutter det netværk der hedder “wifi_cam”
 4. Herefter åbnes app’en og kameraet bør nu kunne tilgås og styres herfra, mens man ser et live billede på skærmen.

(Indsæt screenshot fra APP)

Ved at koble direkte op til Rollei S-50 Wi-Fi’s Wi-Fi mister man dog også muligheden for at være tilsluttet et andet Wi-Fi, men der hvor actionkameraet primært bruges, vil man nok alligevel ikke være på et Wi-Fi. Rækkevidden er angivet til ca. 20 meter, hvilket også bør række til de flestes brug.

App’en fungerer ganske udmærket, omend der er en smule “lag” i forbindelsen fra kameraet og til smartphonen, jeg synes dog ikke det er af stor betydning.

Selve betjeningen af Rollei S-50 Wi-Fi kan være ikke være ret meget mere simpel, én knap til at starte optagelser, én knap til at tage still-billeder og holder man dem begge nede samtidigt, stoppes optagelsen, så simpelt kan det gøres. Det virker måske lidt mærkeligt at man skal trykke på to knapper, men således undgår man fejlagtigt at få stoppet en optagelse hvis man skulle ramme én knap undervejs.

Billedkvaliteten har fået et pænt løft ift. tidligere modeller og billedkvaliteten er nu faktisk ganske glimrende, set i forhold til hvad konkurrenterne tilbyder. Det super kompakte kamera-hus sætter naturligvis nogle begrænsninger, men samlet set synes jeg bestemt billedkvaliteten er godkendt, optagelser under normale forhold, altså udendørs og i dagslys, står klart og tydeligt og med en høj detaljegrad. Optagelser i mørke eller under dårlige lysforhold er ikke optimale, men det havde jeg ærligt talt heller ikke forventet – det samme havde været tilfældet hvis man havde benyttet et gængs kompaktkamera. Nu er Rollei S-50 Wi-Fi jo også et action-kamera, så dets primære brug vil også være udendørs i dagslys og det klarer kameraet som nævnt til UG.

Til helt traditionelle videooptagelser er Rollei S-50 Wi-Fi  måske ikke så velegnet, for “fiskeøje-effekten” gør at billedet ser lidt sjovt ud, til gengæld får du et utrolig bredt synsfelt og mulighed for at lave nogle super fede videoer. Hvor “bredt” billedet skal være, kan dog indstilles i menuen, men der vil altid være en vis del af fiskeøje-effekten tilbage.

Den indbyggede mikrofon er udmærket og opfanger lyden fornuftigt – så længe kameraet ikke er lukket inde i undervandshuset, og heldigvis for det da der ikke er mulighed for tilslutning af ekstern mikrofon på denne model.

rollei-s-50-wifi-06

Video og billedkvalitet

Over de seneste uger er Rollei S-50 Wi-Fi blevet brugt til lidt af hvert, alt fra håndholdt kamera, til montering i bilen, på hjelmen og mine børn har muntret sig med kameraet med undervandshuset på, så holder kameraet til lidt af hvert.

Jeg er positivt overrasket over billedkvaliteten på optagelser udendørs og i dagslys og lidt ærgerlig over at optagelser i lav belysning endnu ikke håndteres bedre, men det er bestemt ikke endestående for Rollei’s kameraer, men er et mere generelt “problem”.

Nedenfor er samlet et par videoklip optaget med Rollei S-50 Wi-Fi.

Konklusion

Uanset hvordan man vender og drejer det, så vil et actionkamera altid på et eller andet tidspunkt blive sammenlignet med et GoPro kamera hvilket måske ikke er helt fair, men det samme er tilfældet med tablets der ofte sammenlignes med iPads. I en direkte sammenligning på ren billedkvalitet ville GoPro’en måske nok vinde og det er derfor vigtigt at have in mente at Rollei S-50 Wi-Fi skal ses som et prisbilligt alternativ til eksempelvis GoPro kameraerne, men hvor du er “ready to go” fra start og ikke skal bruge flere tusinde kroner på ekstraudstyr.

Rollei’s pakker fås til forskellige formål og fælles for dem alle er at de giver et utal af monteringsmuligheder, alt fra hjelm, til kurvede flader, plane flader, rør og lign., derudover kan undervandshuset klarer 60 meter som standard, hvilket kun er tilfældet i den største “GoPro Hereo 3” pakke, derudover kan Rollei S-50 Wi-Fi også monteres direkte på stativ, uden brug af adaptere eller lign.

Til en pris lige over 2000,- er Rollei S-50 Wi-Fi et virkelig godt køb og perfekt alle der gerne vil prøve kræfter med actionkameraer eller måske bare ikke har budget til den helt store GoPro pakke.

Karakter

mydigitalphotos-45-stars-print

Pris og tilgængelighed

Set til 2035,-

Find forhandler og den bedste pris på Rollei S-50 Wi-Fi

About Noel Christensen

Noel er grundlægger og redaktør på MyDigitalPhotos.dk. Benytter Canon EOS 7D samt Panasonic Lumix DMC-G5.

5 comments

 1. Rigtig fed anmeldelse! Vil i ikke også lave en anmeldelse af harald nyborgs actioncamera fra Denver til omkring 599 kr. 🙂
  http://www.harald-nyborg.dk/p5693/denver-full-hd-actioncam-5mp

  mvh. Mikkel

 2. Hej Mikkel,

  Det vil jeg undersøge om er muligt.

  Med venlig hilsen,

  Noel Christensen
  MyDigitalPhotos.dk

 3. Lyder godt! Mange tak 🙂

 4. Kan man downloade en app så man kan ligge videoer direkte over på sin Iphone?

  Vh Anders

 5. Hej Anders,

  Ja, du kan godt downloade fra app’en og til din tlf.

  Med venlig hilsen,

  Noel Christensen
  MyDigitalPhotos.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

[wp_bannerize group="mdp_footer" random="1" limit="1"]
Følg os - og vær' opdateret!

Få seneste nyt fra MyDigitalPhotos.dk direkte i din mailbox