Anmeldelse: Rollei DIGI-MP1 monopod stativ

DIGI MP1 er et nyt, kompakt, et-benet stativ fra Rollei. Det findes i friske farver, og vejer ikke meget. Jeg har testet det for at se om det holder hvad det lover, selv til den lave pris.

Hvad er der i kassen?

DIGI MP1 stativet bliver leveret med en lille pose man kan opbevare det i, samt med en påmonteret håndledsstrop

Design og funktionalitet

DIGI MP1 bliver lavet i flere flotte farver, og det er et frisk pust i en verden der ellers er domineret af sorte stativer.

AlleFarver

Selve stativet er kun 47 cm højt når der er foldet sammen, og knap 140 cm i fuld længde. Øverst på stativet er der påsat skum så det er rart at holde om, og det mindsker både risikoen for at man taber det, og for at få kolde fingre hvis man skyder i koldt vejr. Som en ekstra sikkerhed er der en håndledsrem så man er helt sikker på at kamera og stativ ikke smutter fra en. Stativet vejer cirka 220 gram, og er let at slå ud. Der er ikke nogen quick-release plade, man skruer simpelthen stativet direkte op i kameraets stativ-gevind. Toppen af stativet kan justeres 90 grader, det er faktisk et lille kuglehoved der er blevet plads til. Stativet er opgivet til at kunne bære 1,5 kilo, men det ville jeg ikke forsøge mig med i den virkelige verden. Med et en lille spejlreflekskamera med zoom monteret, begynder stativet allerede at bue en smule, og blive ustabilt. Her begynder man at kunne mærke hvorfor det er så let, selve stativet er simpelthen for tyndt til at bære et spejlreflekskamera stabilt. Så hvis man køber DIGI MP1 så skal det være for at bruge det med et kompakt kamera der har brug for støtte til zoom-fotos eller lange eksponeringer.

Rollei Fotopro DIGI-MP1#GrønKlappetSammen

Konklusion

Efter at have forsøgt at bruge DIGI MP1 med mit spejlreflekskamera, må jeg indse at det ikke er bygget til det. Men til lettere kameraer virker det noget bedre, hvis man står og har behov for ekstra støtte til sine fotos. Udover stabilitetsproblemerne når man bruger det med et tungere kamera, så har jeg ikke noget dårligt at sige om DIGI MP1, det er nemt at slå ud, findes i flotte farver, vejer ikke meget, og er nemt at have med. Det er nemt at indstille det lille kuglehoved så man kan tage billeder på højkant, og i det hele taget så virker det fornuftigt, om end lidt spinkelt. Den sidste halve stjerne i karakteren får det fordi det har en yderst rimelig pris.

Conclusion

After having tried to use the DIGI MP1 with my DSLR, I have to admit that it’s not built it. But for lighter cameras it works a lot better, if you need some extra support for making the shot. Besides the stability issues when using it with a heavy camera, I have nothing bad to say about the DIGI MP1, it’s easy to extend, comes in nice colors, doesn’t weigh a lot, and is very easy to bring along. It’s easy to use the small ball-head so you can take great shots, also in portrait-mode. All in all the monopod works very reasonable, albeit a bit flimsy. The last half star in the grade is because it is VERY reasonably priced

Karakter

mydigitalphotos-35-stars-web

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: Ca. 300 kr.

Find forhandler og den bedste pris på Rollei DIGI-MP1

Om Lars Lund Olsen

Lars er skribent på MyDigitalPhotos.dk Benytter Nikon DSLR samt Nikon CoolPix AW120.

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort. Required fields are marked *

*

Følg os - og vær' opdateret!

Få seneste nyt fra MyDigitalPhotos.dk direkte i din mailbox