Anmeldelse: Rollei Compactline 52

rollei_compactline_52Normalt anmelder vi kameraudstyr i den høje ende af prissskalaen, men nu skal vi helt ned i den allerlaveste ende. Rollei Compactline 52 er et digitalkamera til under 350 kroner! Rollei laver en hel del kameraudstyr og så også en stor serie digitalkameraer, alle i den billige ende. Compactline 52 er et simpelt kamera, der er f.eks. hverken rigtig zoom eller autofokus indbygget. Det man får for under 350 kroner, er et fungerende digitalkamera med skærm på bagsiden, og en rigtig flash. Det benytter AAA batterier, og gemmer sine billeder og film på et microSD kort.

Hvad er der i kassen?

I kassen finder man Rollei Compactline 52 kameraet, en trykt manual, en CD med manual og forskellige billedbehandlingsprogrammer, et USB kabel og to AAA batterier

Design og funktionalitet

Designet for den model jeg har modtaget er domineret af sort plastisk, med en sølvfarvet ring om linsen, og med sølvfarvede knapper på bagsiden. Rollei 52 Compactline er utroligt let.
Udover at tage billeder, kan det også optage film i 1280 x 720 (720p). På siden sidder der en mekanisk omskifter til makro-optagelser, så ting tæt på kan komme i fokus.

På trods af den lave pris, så har kameraet faktisk en ret omfattende menu med indstillinger. Der er alle standard funktionerne med at vælge billede (og film) størrelse og kvalitet. Man kan vælge mellem 3 flash indstillinger, man kan indstillehvidbalance,skarphed og vælge ISO. Man kan også vælge mellem 5 forskellige “scene” indstillinger, der så skulle optimere billedet til det motiv man tager billeder af. Der er dog ikke den store forskel på billederne taget med de forskellige scene-indstillinger. Der er en 10 sekunders selvudløser funktion, så man selv kan komme med på billederne. Der er også en “Smile-shutter” funktion, som automatisk tager et billede når den detekterer et ansigt der smiler. Det virker faktisk, selvom man mange gange skal smile ret overdrevet for at den fanger det. Men det giver bare nogle sjovere billeder!

Specifikationer

 • Image Sensor: 5 Megapixels CMOS sensor
 • Colour: Silver, red, pink and black
 • Resolution: Still Image: 2592×1944, 2048 x1536
 • Video: 1280 x 720, 640 x 480 (VGA)
 • Objective: Precision Lens F = 2.8 / f = 8.5 mm | Focal Length: 0.8 meters to infinity
 • Zoom: 8 x Digital Zoom
 • LCD: 2.5“ Colour-TFT-LCD (6.1 cm)
 • Memory: Slot for Micro SD memory cards up to 8 GB
 • Self-Timer: 10 sec.
 • Language: German, English, French, Spanish, Portuguese,
 • Italian, Greek, Turkish, Hungarian, Polish, Russian,
 • Danish, Swedish, Norwegian, Finnish, Dutch
 • Connectors: USB 2.0 High Speed
 • Power: Alkaline batteries, 2 x AAA

 

rollei_compactline_52-back

Billedkvalitet

Mangel på autofokus er nok et af kameraets største mangler, alting er lige skarpt (eller sløret om man vil) Dog er det muligt at vride et rimligt billede ud af det hvis lyset er korrekt, og man har den rigtige afstand til motivet, men i 9 ud af 10 tilfælde ender man med et uskarpt billede, med synligt støj. Billedkvaliteten minder mest af alt om noget taget med en mobiltelefon anno 2007. Der skal masser af lys til at få nogenlunde resultater, men det giver også god mening når man ser nærmere efter på linsen på forsiden, inde bag den store sølvfarvede ring er der et meget lille hul ind til sensoren, så der bliver ikke lukket særligt meget lys ind. Flashen afhjælper det lidt, men den rækker ikke langt, motivet skal maks være 1,5-2 meter væk. Er motivet tæt på, så har flashen en tendens til at overbelyse motivet.

Nedenfor en række billeder taget med Rollei Compactline 52.

http://samples.mydigitalphotos.dk/#139

Videokvalitet

Nedenfor en video optaget med Rollei Compactline 52.

Konklusion

Rollei Compactline 52 er ikke et kamera til den kræsne forbruger, det er billedekvaliteten slet ikke god nok til. Men til 329 kroner så kan man bruge det i situationer hvor man aldrig ville tage sit dyre kamera frem, for lad os se det i øjnene, til under 350 kroner er vi nede i brug-og-smid-væk priser. Det er et udemærket kamera at gi’ til ungerne så de kan tage nogle billeder, med deres kamera, i stedet for at plage om at låne fars og mors!

Alt i alt, så får man overraskende meget funktionalitet for pengene med Rollei Compactline 52, men billedkvaliteten halter, og det jo trods alt den vigtigste parameter jeg bruger til at bedømme et kamera på.

Conclusion

Rollei Compactline 52 is not a camera for the picky consumer, the picture quality is just not good enough. But considering the low price, you can use it in situations where you would never bring your expensive camera. And, let’s face it, in this price range we’re in use-and-discard prices. It’s a excellent camera to give to your kids so they can take some photos with their camera, instead of wanting to use moms and dads camera!

All in all, you get a surprising amount of features for your money in Rollei Compactline 52, but the picture quality is not really up there, and that is of course my primary review parameter for a camera.

Karakter

mydigitalphotos-2-stars-print

Pris og tilgængelighed

Set til 339,- hos MyTrendyPhone.dk

Find forhandler og den bedste pris på Rollei Compactline 52

Om Lars Lund Olsen

Lars er skribent på MyDigitalPhotos.dk Benytter Nikon DSLR samt Nikon CoolPix AW120.

2 comments

 1. jill christensen

  hej jeg har lige købt dette foto apperart af jeres men så så desvære at jeres guide var på en cd
  det blev jeg lidt skuffet over da min pc ikke kan køre cder så jeg kan kun bruge usp nøgle
  jeg har været inde og kigge men kan ikke finde nogle steder jeg kan finde guiden
  kan man få den på usp nøgle
  jill christensen

 2. Lars Lund Olsen

  Hej Jill

  Jeg tror du har fået blandet os sammen med en forhandler. Vi sælger ikke nogle kameraer 🙂 Men, jeg har dog fundet et link til guiden (godt nok på engelsk) her: http://www.rollei.com/download.php?l=548802&p=100123 Hvis det ikke hjælper dig, så vil jeg anbefale dig at kontakte den butik hvor du har købt kameraet.

  Med venlig hilsen
  Lars Lund Olsen
  http://www.MyDigitalPhotos.dk

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort. Required fields are marked *

*

Følg os - og vær' opdateret!

Få seneste nyt fra MyDigitalPhotos.dk direkte i din mailbox