Anmeldelse: Rollei Bullet 5S 1080p

Rollei Bullet 5S_auf HalterDe seneste år er der dukket et helt nyt kamera-segment op, nemlig actionkameraer (Eller Actioncams, kært barn har rigtig mange navne!) Det er med andre ord ikke helt nyt, men først indenfor det seneste års tid har det vundet udbredelse blandt “almindelige mennesker”.

Actionkameraer har indtil nu primært været anvendt indenfor “ekstremsport” og lignende, ex. hos skatere, snowboardere, MTB’er, motorcyklister og meget andet – men efterhånden som markedet har udviklet sig, er der kommet udgaver og modeller til enhver pengepung og ethvert behov.

GoPro er uden tvivl dem der har allerbedst fat i markedet, da de laver nogle rigtig gode produkter som har høstet mange professionelle roser, men i kølvandet af Deres succes er naturligvis en masse der ønsker at gøre dem kunsten efter, med et billigere og måske bedre, alternativ. Én af dem er Rollei, en tysk virksomhed der i øjeblikket gør i foto-grej, actionkamera, iPod/iPhone tilbehør og et par lydprodukter.

Rollei Bullet 5S 1080p koster nogenlunde det samme som GoPro HD Hero3 Silver Edition, omkring 2600-2700,- Modellen fra GoPro har så indbygget Wi-Fi, men til gengæld får du tonsvis af tilbehør med i denne udgave fra Rollei – noget som man betaler dyrt for hos GoPro.

Rollei Bullet 5S 1080p fås i 3 udgaver, og forskellen ligger i det medfølgende tilbehør. I denne anmeldelse tager vi udgangspunkt i den udgave der hedder “Outdoor”, men der findes også en “Motorcycle” og en “Ski” Edition.

Men lad os se hvad man får for en 2500,- når der står Rollei på kassen!

Hvad er der i kassen?

Rollei Bullet 5S 1080p i “Outdoor” Edition kommer i en flot emballage der ligner den som GoPro’en kommer i. En æske med en hård, gennemsigtig plastskal øverst så selve kameraet er synligt og al tilbehøret gemt nedenunder.

Kassen indeholder Rollei Bullet 5S 1080p og et hav af tilbehør, faktisk alt det der er listet nedenfor:

 • Removable Display
 • Underwater Protective Case
 • Wireless Remote Control (10 m Range)
 • Rechargeable Lithium-Ion Battery
 • Camcorder
 • Bracket
 • Screw and Clip Fastening
 • 2 Flat Adhesive Pads
 • 2 Curved Adhesive Pads
 • Head Strap, Camera Holder
 • Self-Portrait Mount
 • EU Charger
 • AV Cable
 • large and small Bag
 • Safety Strap
 • 4 GB microSD Card
 • CD
 • Manual

Se vores unboxing af Rollei Bullet 5S 1080p nedenfor og få et indtryk af hvor meget tilbehør der egentlig er med fra starten – derudover kan der tilkøbes et hav af andre tilbehørsprodukter.

Specifikationer

 • 14 megapixel CMOS
 • Full HD video (1920 × 1080p (25fps) / 1920 × 1080i (50fps))
 • 10x digital zoom
 • LCD & 1,4″ TFT
 • MicroSD op til 32GB
 • Ind/udgange: HDMI, USB, AV og 2,5mm minijack til ekstern mikrofon
 • Fil-formater: Stillbilleder: JPEG, Video: MOV (H.264)
 • Batteritid: Op til 2,5 timer
 • Dimensioner: 60 x 51 x 42 mm
 • Vægt: 80 /105 gram (Med/uden TFT)

Design og funktionalitet

De fleste actionkameraer er enten aflange (Projektilformet) eller små og firkantede ligesom kameraerne fra GoPro – Rollei Bullet 5S 1080p hører til de små, firkantede og “klodsede” af slagsen. Klodset forstået på den måde at det er kubisk i formen.

Rollei Bullet 5S 1080p måler kun 60 x 51 x 42 mm, overfladen er sort og en smule “rubberized” for et bedre greb. Actionkameraet virker ret solidt og det samme gør sig gældende for de få knapper Rollei Bullet 5S 1080p er udstyret med.

På forsiden af Rollei Bullet 5S 1080p er det selve objektivet der dominerer  dette er et “fisheye” objektiv, dvs. du kan få virkelig meget med i billedet, dog med de “krumme kanter” med som man kender det fra skater-videoer og lignende – det kommer vi tilbage til. Derudover er der en lille rød “laser” foran.

I bunden af Rollei Bullet 5S 1080p er gevind til montering på traditionelt stativ eller et af de mange medfølgende tilbehørsprodukter. På toppen er on/off knap, en “optag” knap til videodelen, knap til optagelse af stillbillede og en knap der stopper videooptagelse. Derudover er der et lille display der viser aktuel batteristand, om der er kort i osv., derudover viser displayet også om der optages – hvilket er ret praktisk hvis man kører uden skærmen bagpå.

På den ene side er USB og mini HDMI stikkene placeret, mens der på modsatte side er stik til ekstern mikrofon og indgang til microSD kort.

Bagpå kan man vælge enten at placerer en LCD skærm, eller det ekstra batteri. Som udgangspunkt vil man dog nok vælge skærmen så man kan følge lidt med i hvad der optages, eller i hvert fald få indstillet kameraet i den holder eller det stativ man vælger at placerer det i.

Den lille LCD skærm bagpå er ikke specielt klar eller tydelig, ligesom opløsningen heller ikke er fantastisk, men den gør jobbet udmærket, for ret beset er det jo bare for at kunne danne sig et indtryk af hvor kameraet peger hen og evt. lave små-justeringer i menuen. Skærmen klikkes nem af af og på – hvis man ønsker at udskifte denne med det ekstra batteri, for længere batteritid. Med skærmen skal man regne med ca. 2,5 timers batteritid på én opladning.

Via LCD skærmen tilgår man menuen, der er ret begrænset og kun indholder det allermest nødvendige. Det er bl.a. her man justerer opløsning og FPS på video, størrelse på stillbillederne, aktiverer “laseren” og vælger hvor “bredt” et billede man ønsker at optage. Man kan vælge imellem “Narrow”, “Middel” og “Wide” alt efter situationen, det kan godt anbefales at man eksperimentere lidt med dette efter situationen, for det er ikke nødvendigvis altid lykken at have det brede “runde” billede, nogle gange giver et mere smalt og fokuseret view en bedre effekt.

Rollei Bullet 5S 1080p er virkelig nemt at betjene, nok fordi der er meget få knapper og en menu der er til at overse – ikke noget med tonsvis af settings og lignende man skal tage stilling til, og dette på trods af at menuen måske hverken er den mest pædagogiske eller smarteste at navigerer rundt i. Man har én knap til video, én knap til stillbilleder og ønsker man at bruge den digitale zoom-funktion gøres dette via “piletasterne” bagpå ved LCD skærmen. Billeder og video der allerede er optaget og lagret, kan naturligvis også vises på skærmen – men den begrænsede størrelse gør det til noget man benytter i nødstilfælde og det er helt fint.

Rollei Bullet 5S 1080p kommer, som tidligere nævnt, med et hav af tilbehør – hvad der præcist medfølger afhænger af hvilken edition man vælger. Et af de mest interessante tilbehørsprodukter er det vandtætte hus, her smider man ganske enkelt bare Rollei Bullet 5S 1080p i, lukker til og så har man et actionkamera der kan bruges under vand, eller bare udendørs i regn, blæst og hvad man ellers kan komme ud for. Når actionkameraet er monteret i det vandtætte hus, er det stadig muligt at betjene de 3 knapper øverst, altså starte og stoppe videooptagelse og tage stillbilleder, dog kan “on/off” knappen ikke betjenes.

Derudover leveres Rollei Bullet 5S 1080p også med en trådløs fjernbetjening, i kraftig udførsel med en clips så den kan sættes fast på tøjet eller lign. Ved hjælp af denne kan man starte, stoppe videooptagelser og tage billeder på afstand, perfekt hvis man har kameraet siddende på en hjelm, er ude at surfe eller noget helt tredje hvor man ikke har umiddelbar adgang til kameraet.

Det omfattende tilbehørsprogram gør det nemt at finde en holder der passer til ens behov, næsten uanset hvor man gerne vil have kameraet monteret. Outdoor Edition indholder både grej til montering på alverdens flader via små dobbeltklæbende puder og et hav af forskellige holdere, en rem/holder til hjelm og diverse andre fittings. Én ting jeg dog savner, var en holder, eller adapter der på en eller anden måde kunne bruges og monteres på et cykelstel. Dette fås dog som ekstraudstyr til omkring 300,- I forhold til konkurrenterne er det medfølgende tilbehør imponerende og har en stor værdi, i forhold til hvad man skulle have betalt for det i løsvægt, derfor kan det godt betale sig at tjekke en ekstra gang om man vælger den rigtige  Edition så man i bedste fald undgår at skulle investere i yderligere tilbehør.

Video og billedkvalitet

Jeg har testet Rollei Bullet 5S 1080p i flere forskellige situationer, bl.a. i bilen, monteret på en fjernstyret bil, håndholdt som “actionkamera”, håndholdt som alm. videokamera og som hjelmkamera.

Helt generelt synes jeg videokvaliteten er udmærket, set i forhold til både pris og den fysiske størrelse, men her tænker jeg samtidigt at man vægter actionskameraets fordele højest og går en smule på kompromis med videokvaliteten. For der er ingen tvivl om man kan finde et kompaktkamera til omkring 2500,- der leverer bedre videooptagelser end Rollei Bullet 5S 1080p, men det mangler så bare alt det som Rollei Bullet 5S 1080p “kan”.

Optagelserne bliver bedst i dagslys og gerne med en smule sol fra oven, optagelser i tusmørke eller lign. har en tendens til at blive en smule mørke og grynede, men det er jo også et actionkamera som er beregnet til brug udendørs, hvor der jo typisk vil være optimale lysforhold… Rollei Bullet 5S 1080p optager ganske flydende video, selv når det går stærkt og jeg synes faktisk den indbyggede mikrofon er bedre end jeg umiddelbart havde forventet, selvom det nok kan anbefales med en ekstern mikrofon hvis man ønsker lyden skal være i top.

Stillbilleder taget med Rollei Bullet 5S 1080p er ikke specielt interessante og det skal ikk være pga. denne mulighed at man vælger Rollei Bullet 5S 1080p, det er en ekstra feature man formentlig sjældent vil bruge, men som heller ikke rigtig koster noget for producenten at tilbyde – formoder jeg.

DCIM100MEDIA

Nedenfor findes en række videoklip optaget med Rollei Bullet 5S 1080p i forskellige situationer, fælles for dem alle er at de er optaget i Full HD (1080p) og ikke er redigerede inden upload til Youtube.com

Konklusion

Rollei Bullet 5S 1080p virker til at være et rigtig godt bud på et action-kamera til begynderen der måske er i tvivl om det er noget man vil få brugt, og/eller personen der bare ikke ønsker at betale for et GoPro og en stor tilbehørspakke. Med Rollei Bullet 5S 1080p får man et komplet kit, med masser af tilbehør i start-pakken og mulighed for at supplere op alt efter behov – men grundlæggende set kan man få igang med det samme – dog vil man som minimum skulle anskaffe sig et microSD kort med lidt mee hukommelse, hvis man ikke er nær en computer, for det medfølgende er kun på 4GB.

Kvaliteten og finishen på produktet fejler intet og det er ret smart at man selv vælger om man ønsker ekstra batteritid, eller LCD skærm bagpå – ligesom man kan vælge om man vil bruge det vand og støvtætte hus eller ej. Den generelle kvalitet af det optagede materiale er glimrende, særligt set i forhold til størrelse og prisen – til en der vil prøve kræfter med “action-video” eller lign. er det perfekt!

En stærk pakke-løsning til den prisbevidste eller dem gerne vil prøve det af, uden den helt store investering – men stadig uden at føle man mangler nogle funktioner og/eller tilbehørs-dele.

+
Stærk pris
Stor medfølgende tilbehørspakke
Nem betjening
Fornuftig finish og kvalitet
Glimrende videokvalitet


2,5mm minijack stik til mikrofon
Linsen/objektivet sidder lidt udsat
LCD skærmens opløsning

Conclusion

Rollei Bullet 5S 1080p seems to be a very good actioncam, especially for the beginner and others with a limited budget, as the price is much lower than a GoPro with a bunch of accessories. Rollei Bullet 5S 1080 comes with alot of great accessories in the package and if you have any speciael needs, extra accesories can be purchased afterwards. The “kit” includes all that you need for getting started with Rollei Bullet 5S 1080, all you need is a larger microSD card, as the one supplied with the kit is only a 4GB microSD card.

Both quaility and finish on the Rollei Bullet 5S 1080 is quite nice and is a great feature that you’re able to chooese from LCD or extra batterypack on the back, like you’re able to remove the waterproof housing. The quaility of recoreded material is also nice, especially compared to both the physical dimensions and the price of the product, for a starter-kit is seems like the perfect buy!

A very strong “package” for all those who wants to try out the world of actionscam, without have so make a huge investment, but still with all the features and acccesories that you’ll need.

Karakter

mydigitalphotos-45-stars-print

Pris og tilgængelighed

Set til 2395,-
Find forhandler og den bedste pris på Rollei Bullet 5S 1080p

Om Noel Christensen

Noel er grundlægger og redaktør på MyDigitalPhotos.dk. Benytter Canon EOS 7D samt Panasonic Lumix DMC-G5.

One comment

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort. Required fields are marked *

*

Følg os - og vær' opdateret!

Få seneste nyt fra MyDigitalPhotos.dk direkte i din mailbox