Anmeldelse: Rollei Arm Extension L 950 mm

Rollei Arm Extension L Actioncam_gelbRollei har for nylig sendt et par nye stativer på markedet, primært rettet mod brug sammen med actionkameraer, men i realiteten kan de bruges med ethvert kamera med standard-gevind i bunden. Rollei Arm Extension fås i 2 udgaver/længder, 505 og 950mm, vi har fornøjelse af den største model denne gang.

Rollei Arm Extension er ganske enkelt et stativ der kan bæres i hånden og som navnet antyder er det en forlængelse af ens arm, således man ex. kan bruge Rollei Arm Extension sammen med sit actionkamera og filme sig selv mens man hoppe ud fra et klippe, svømmer under vandet eller lign.

Design og funktionalitet

Rollei Arm Extension fås i flere farver, fælles for dem alle er at farverne er ret friske – hvilket passer fint med det publikum man umiddelbart forbinder med actionkameraer. Selve stativet er udført i metal og kuglehovedet der kan justeres frit, er i aluminium. Det vejer 125 gram i alt og fylder kun 30 cm. når det er foldet sammen.

Nederst er et blødt skum-håndtag med håndledsrem og karbinhage så det kan hægtes fast under brug. Øverst et lille kuglehoved hvor kameraet monteres med standard 1/4″ gevind. Kuglehovedet kan maksimalt klare en belastning på 500 gram, dvs. det er forbeholdt actionkameraer, mindre kompaktkameraer og ikke store DSLR kameraer ol.

Selve stativet er i 4 led, hvert led kan foldes ind/ud ved at drejes, det fungerer rigtig fint og jeg har ikke oplevet at denne “skruemekanisme” har svigtet. Den generelle kvalitet/finish er udmærket, omend materialerne måske vejer en smule “klejne”, omvendt er det kun godkendt til 500 gram’s belastning, hvilket jeg slet ikke er i tvivl om det nok skal holde til, kuglehovedet kan dog, kvalitetsmæssigt, ikke rigtig måle sig med resten der virker ganske OK – det virker til at være en tand dårligere kvalitet end resten og det er trods alt her selve kameraet monteres. Nu skal det naturligvis ikke forstås som om at jeg tvivler på om det holder, det er udelukkende et spørgsmål og finish og “lækkerheds-faktor”.

Se vores korte video-gennemgang af Rollei Arm Extension L 950 mm nedenfor.

Stativet er tilpas lille og let til at man gider have det med rundt, hvad enten det er spændt på rygsækken, hægtet i bæltet, eller noget helt tredje og samtidig kan det udvides til næsten 1 meter og er derfor super funktionelt.

Fordelen ved at have kameraet monteret på Rollei Arm Extension er at man får en langt mere rolig og flydende panorering og generelt er det noget nemmere at styre det, ligesom man eksempelvis vil kunne hæve det over en folkemasse, eller bare optage video med sig selv i hovedrollen, mulighederne er mange!

Nedenfor er et klip optaget med et Isaw EXtreme Actioncam monteret på Rollei Rollei Arm Extension.

Konklusion

Til den aktive bruger er Rollei Arm Extension vel næsten uundværligt, det giver mulighed for at optage sig selv og muligheder for at få kameraet op i højden eller væk fra kroppen,  men mens man stadig selv har styr på hvor kameraet peger hen.

Stativet er let, nemt at bruge og i en udmærket kvalitet, kuglehovedet er måske en smule klejnt, men omvendt er stativet heller ikke beregnet til store spejlreflekskameraer. Til formålet virker det ganske solidt.

Prisen på omkring 400,- er efter min mening en tand for høj, selvom produktet i sig selv er ganske glimrende, føler jeg ikke helt kvaliteten følger med den forholdvis høje pris.

Conclusion

For the active user, Rollei Arm Extension might actually seem indispensable, because it makes it possible to record yourself. Futhermore it’s possible to get the camera up in the air or just away from your body, while you’re still in total total of the angel of the camera.

It’s lightweight, easy to use and the build-quality is okay. The ball-head might seem a bit small but it’s build for compact -and actioncameraes, not larger DSLR cameraes so it fits the purpose of this monopod.

It’s priced around DKK 400,- and that’s a bit expensive, even though the functionality of the product is great – the quality does not completly matched the price.

Rollei Arm Extension L lang_gelb

Karakter

mydigitalphotos_35stars

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 399,-

Find forhandler og den bedste pris på Rollei Arm Extension L 950 mm

Om Noel Christensen

Noel er grundlægger og redaktør på MyDigitalPhotos.dk. Benytter Canon EOS 7D samt Panasonic Lumix DMC-G5.

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort. Required fields are marked *

*

Følg os - og vær' opdateret!

Få seneste nyt fra MyDigitalPhotos.dk direkte i din mailbox