Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150

Anmeldelse: Phottix Strato II Multi 5-in-1 wireless flash trigger

ReceiverMedFlash

Når man gerne vil arbejde med flashen væk fra kameraet, så vil et sæt radio-triggere fjerne de begrænsninger man vil løbe ind i når man ellers benytter den indbyggede flash til at trigge de eksterne enheder. Phottix Strato II Multi 5-in-1 triggeren, er et fornuftigt og prisbilligt alternativ til de mere etablerede mærker på markedet.

Hvad er der i kassen?

Jeg har prøvet Nikon versionen af sættet, så udover en sender og en modtager, er der tre forskellige versioner af udløserkabler til forskellige Nikon kameramodeller, standard sync kabel, kabler til at trigge studioflash med, samt en håndledsstrop til senderen.

 

Kasse

Specifikationer

 • 4 groups: A,B,C,D
 • 4 Channels
 • 150+ m range
 • 1/250 sec. sync speed*
 • Flash wake-up functions*
 • Hot shoe / PC Flash triggering
 • Studio strobe triggering
 • Wired and wireless shutter release functions
 • Pass-through hot shoe on transmitter allows on camera flash to use TTL functions
 • 2.4 GHz. Frequency
 • Uses AAA batteries
 • Compatible with Phottix Strato™ 4-in-1 Wireless Triggers

Canon Version includes shutter cables for:

 • C6: EOS 30/33/50/60D/300/300D/350D/400D/450D/500D/550D/600D/1000D/1100D/60D
 • C8: EOS 10D/20D/30D/40D/50D/5D/5D Mark II/7D/1D Mark I-IV/1Ds Mark I-III

Nikon Version includes shutter cables for:

 • N6: D70s/D80
 • N8:N90s/F5/F6/F100/F90/F90X/D1/D1H/D1X/D2/D3/D2H/D2Hs/D2X/D2Xs/D200/D300/D300s/D700
 • N10: D90/ D3100/D5000/D7000

* On compatible flashes and cameras

Design og funktionalitet

Både senderen og modtageren er lavet i sort plastik, virker solide og robuste og benytter AAA batterier. Sættet har 4 kanaler man kan vælge i mellem, så hvis man er flere der benytter Phottix Strato II triggere i samme område kan man på den måde sørge for at andre fotografer ikke udløser ens egne flash. Har man flere modtagere (man kan købe modtagere enkeltvis) så kan man også sætte dem op i grupper, så man på den måde kan vælge hvilke flash der skal udløses, uden at man skal rende hen og slukke og tænde for dem. Man monterer senderen i kameraets hotshoe, hvor man normalt ville montere en flash. Man sætter så flashen i modtagerens hotshoe, tænder begge enheder, sørger for at de er på samme kanal, og så er man sådan set kørende. Der er én begænsning ved Phottix Strato II, og det er at de kun understøtter manuel flashindstilling. Man kan altså ikke benytte den indbyggede automatik (TTL) der er i de fleste kameraer, som måler lyset og indstiller flashen til optimal eksponering. Her må man selv indstille sine flash. I praksis er det ikke et kæmpe problem, men man skal lige have det i baghovedet. Dog undstøtter senderen TTL pass-through, som bare betyder at hvis man sætter en flash oven på senderen, så kan den godt snakke med kameraet og indstille flashen automatisk, men de fjernstyrede enheder er altså kun manuelle.

Man kan også bruge Phottix Strato II som trådløs udløser til kameraet. Man sætter et kabel i modtageren, og sætter det til kameraets tilbehørsstik, og så tager man senderen i hånden. Der sidder nemlig en stor udløserknap på senderen, som virker fuldstændigt som udløserknappen på kameraet, man trykker halvt ned for at fokusere, og helt ned for at tage billedet. Med Phottix Strato II har man så en trådløs udløser der virker på over 100 meteres afstand, og fordi at den bemytter radiosignaler, så behøver man ikke pege den mod kameraet. Det synes jeg er en rigtig lækker feature, specielt når man laver lange eksponeringer og et tryk på udløserknappen ellers ville kunne give rystede billeder.

Lad os kigge lidt på enhederne, og lad os starte med senderen.

TransmitterUnderside

Her ser vi undersiden af senderen, med batteridækslet øverst, og forbindelsen til kameraets hotshoe nederst i billedet.

TransmitterOverside

På oversiden sidder den store udløserknap og en hotshoe til en TTL flash.

TransmitterBagside

På bagsiden ser vi knapper til at vælge hvilke af de 4 grupper der skal udløses.

TransmitterHøjre

På højre side ser vi et stik til sync udgang, og tænd/sluk kontakten

TransmitterVenstre

På venstre side sidder kontakten til at vælge kanal, samt en testknap der udløser de valgte flashgrupper uden man behøver at tage et billede.

Modtageren har lidt færre knapper, lad os kigge nærmere på den

ReceiverUnderside

På undersiden ser vi en plastikfod der passer ind i flashholdere, og et gevind der passer til et standard kamerastativ, samt dækslet til batterierne.

ReceiverOverside

På oversiden finder vi en udløserknappen der virker som testknap for den tilkoblede flash, samt hotshoe til en flash.

ReceiverBagside

På bagsiden finder vi nogle stik. Et stik til permanent strømforsyning, så man slipper for batterier hvis man f.eks. bruger Phottix Strato II i et studie setup. Et stik til Shutter Release, altså til at udløse kameraet med ved hjælp af de medfølgende kabler. Og et stik til at udløse en ekstern flash via kabel.

ReceiverHøjre

På højre side sidder gruppevælgeren og tænd/sluk knappen.

ReceiverVenstre

På venstre side sidder kanalvælgeren og en testknap der udløser den tilkoblede flash.

Kvalitet

Jeg har brugt Phottix Strato II i nogle uger, og de virker rigtigt godt. Plastkvaliteten er god, der er ikke noget der knirker eller rasler. Rækkevidden er rigeligt lang, så lang at man ikke vil være begrænset af den i praksis. Jeg har ikke oplevet at flashen ikke er blevet udløst, eller er blevet udløst uden det var meningen.

Konklusion

Phottix Strato II 5-in-1 Multi triggersættet virker rigtigt godt, er nemt at bruge og har en fin kompakt størrelse. At de benytter almindelige AAA batterier er et plus, det er nemt at købe et sæt genopladelige AAA’ere og så er driftsomkostningerne minimale. At man kan bruge det som trådløs udløser til kameraet er også en meget brugbar funktion. De koster lidt mindre end de store spillere på markedet, og det gør absolut heller ikke noget, specielt ikke når de virker så driftsikre som de gør.

Karakter

mydigitalphotos-45-stars-print

Pris og tilgængelighed

Set til ca 700,- på www.amazon.co.uk

Find forhandler og den bedste pris på Phottix Strato II

About Lars Lund Olsen

Lars er skribent på MyDigitalPhotos.dk Benytter Nikon DSLR samt Nikon CoolPix AW120.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

[wp_bannerize group="mdp_footer" random="1" limit="1"]
Følg os - og vær' opdateret!

Få seneste nyt fra MyDigitalPhotos.dk direkte i din mailbox