Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150

Anmeldelse: Philips Brilliance 230C1HSB

230C1_ftr

Philips er en virksomhed grundlagt tilbage i 1891 i Holland, og startede oprindeligt med at producere glødelamper. Sidenhen har Philips løbende tilpasset sortimentet, der i dag spænder utrolig bredt, lige fra kaffemaskiner og barbermaskiner over til LCD TV og PC skærme.

Denne gang skal vi kigge nærmere på Philips Brilliance 230C1HSB, en 23” PC skærm med Full HD opløsning (1920×1080), HDMI, VGA, indbyggede stereohøjttalere og et flot design i sort højglans. Men kan billedkvaliteten nu også følge med det flotte ydre? Lad os finde ud af det.

Hvad er der i kassen?
Philips Brilliance 230C1HSB leveres i en hvid kasse, med blå skrift – en emballage som går igen fra deres nuværende line-up af LCD TV’er.

I kassen finder man:
Philips Brilliance 230C1HSB
Fod
DVI Kabel
VGA Kabel
Audio Kabel
220 volt strømkabel
Låsering til fod
Quick start guide
CD-ROM med: Manual, SmartControl II software og drivere.

Her er alt hvad man skal bruge af kabler og stik, og jeg synes det er rigtig fint at den omfattende manual leveres på CD-ROM i stedet for på tryk, da dette er i god tråd med den grønne bølge som Philips naturligvis også ønsker at være en del af. Dog skal man lige være opmærksom på at der ikke medfølger USB A-B kabel, som skal benyttes hvis man ønsker at bruge den indbyggede USB port, den kommer vi tilbage til senere.

Philips Brilliance 230C1HSB leveres med en ”løs” fod, og heldigvis er det en super simpel opgave at sætte denne på, da den ganske enkelt ”klikkes” på, hvorfor både af/påmontering er virkelig let og ubesværet.

230C1_f

Første indtryk
Til daglig benytter jeg en Samsung 22” TFT, og det første jeg lagde mærke til ved Philips Brilliance 230C1HSB var derfor naturligvis at den var en lille smule bredere, dog ikke ret meget.

Når Philips Brilliance 230C1HSB er pakket ud, og står på bordet er det tid til at fjerne det folie der omslutter hele skærmen, og beskytter mod ridser på den sorte højglans plast – som ser forrygende ud, men også tiltrækker fedtfingre!

Justeringsmulighederne er ikke mange, det er dog muligt at vinkle skærmen -5/ 20 °, og det viser at skærmen primært er rettet mod forbrugere, og ikke mod erhvervslivet der stiller langt større krav til justeringsmulighederne.

Som nævnt tidligere, så er Philips Brilliance 230C1HSB udført i sort højglans plast, som går igen både foran og bagpå skærmen. Forsiden rummer dog også stereohøjttalerne som er placeret i bunden af skærmen bag et fint sølvfarvet net. I midten af skærmen sidder en stor hvid diode der indikere om skærmen er tændt eller slukket, og i venstre side, på skærmens nederste ramme, er der stik til hovedtelefoner.

På højre side af skærmen er alle knappere, og der er en af disse der skiller sig lidt ud, nemlig ”format” knappen, der kan bruges til at skifte mellem 4:3 og 16:9 format. Denne funktion kan bruges vis man ex. spiller et spil der kun er beregnet til 4:3 formater, og billedet derfor strækkes for meget i 16:9 format.

På bagsiden af skærmen finder man tilslutninger til DVI, VGA, Audio, USB og strøm, og alle stikkene er placeret således at de monteres vertikalt, så stikkene ikke rager ud bagpå skærmen.

På venstre side bagpå skærmen, når man sidder foran skærmen, finder men et USB stik. Jeg har dog ingen idé om hvorfor Philips har valgt at montere et USB stik på bagsiden af skærmen, og noget der ligner 5 cm. væk fra den USB tilslutning der går mellem Philips Brilliance 230C1HSB og PC’en. Det virker ret tåbeligt, og stikket er ikke særlig anvendeligt når det er placeret bagpå skærmen, og derfor ikke er nemt tilgængeligt.

Installation
Installationen af Philips Brilliance 230C1HSB er hurtig overstået, VGA, DVI eller HDMI kabel forbindes mellem skærm og computer, og du er klar.

Den medfølgende software, SmartControl II, giver mulighed for at styre alle indstillinger direkte fra PC’en, udenom skærmmenuen, og gør det virkelig nemt at lave en simpel kalibrering.

I forbindelse med anmeldelsen af Philips Brilliance 225B har jeg tidligere lavet en video der kort viser hvordan SmartControl II fungere, og denne kan ses nedenfor.

Funktionalitet
Philips Brilliance 230C1HSB er som sådan ikke udstyret med nogen banebrydende funktioner, og denne del er derfor forholdsvis hurtig overstået.

Den medfølgende software gør det nemt at indstille skærmen til husbehov, og den kan nemt erstatte den indbyggede skærmmenu, som ellers er ganske overskuelig hvos man skulle vælge at bruge denne.

Philips Brilliance 230C1HSB understøtter både VGA, DVI og HDMI, så tilslutningsmuligheder mangler man bestemt ikke. Dette betyder også at du nemt kan tilslutte en PS3 eller Xbox 360 via HDMI, og bruge den som ”TV” skærm.

Som en bonus feature er der indbygget USB hub, med kun ét USB stik – og det er placeret bagpå skærmen, det er altså en ommer! Så vil jeg hellere sætte mine USB enheder i PC’en på gulvet.

De indbyggede stereohøjttalere er godkendte til kontorbrug, men til musik, film og spil er lyden alt for tynd og udetaljeret, samtidigt med at volumen kun skal en lille smule over taleniveau før de ikke rigtig kan følge med længere.

230C1_ftr75

Billedkvalitet
Efter at have foretaget en simpel kalibrering med den medfølgende software, SmartControl II, står Philips Brilliance 230C1HSB ganske fint til det jeg vil kalde hjemmebrug.

Der er en fin adskillelse af farver samt nuancer og skarpheden er også udmærket, uden at være fænomenal. Tekst står ikke knivskarpt hos mig, men det skal retfærdigvis vises at det muligvis kan skyldes mit grafikkort, ASUS Geforce 9400GT der halter lidt grundet oplæsningen på 1920×1080. Til hjemmebrug og som en ”all round skærm”, er den overordnede billedkvalitet derfor godkendt.

Betragtningsvinkel er ikke prangende, sidder man meget skrå på skærmen er farverne ikke helt korrekte, men igen skal man huske på det er en skærm til hjemmebrug, og sidder man foran skærmen én eller flere personer vil man formentlig aldrig bemærke dette.

Jeg har testet Philips Brilliance 230C1HSB i en lang række dagligdagssituationer, og samlet set klarer den sig fint. Ved HD video er der ingen tegn på efterslæb i billedet, ligesom opdateringshastigheden også kan følge med når det går stærkt i 3D spil.

Avanceret billedbehandling er ikke skærmens stærkeste side, farvegengivelse, og detaljegraden er simpelthen ikke god nok, men da det er et produkt henvendt til consumer markedet, er dette ikke et punkt der trækker gevaldigt ned i den samlede karakter.

Størrelsen på 23” og den høje opløsning på 1920×1080 gør derfor Philips Brilliance 230C1HSB velegnet som ”all round” skærm på kollegieværelset, teenageværelset eller kontoret hvor man både gerne vil arbejde, se en film og spille 3D spil.

Specifikationer
Størrelse: 23”
Opløsning: 1920×1080
Format: 16:9
Lysstyrke: 300 cd/m²
SmartContrast: 12000:1
SmartResponse: 2 ms (Grå til grå)
Betragtningsvinkel: 170 ° (V) / 160 ° (L)
Indgange: VGA (Analog ), DVI-D, HDMI •USB: USB 2.0 x 1
Andre funktioner: Indbygget 2x 2W højttalere
Produkt med fod (mm): 547 x 433 x 201 mm
Produkt uden fod (mm): 433 x 547 x 20 mm
Vægt: 5,6 / 5,2 kg.

230C1_ftl

Konklusion
Når alt kommer til alt, så er Philips Brilliance 230C1HSB en ganske fornuftig skærm med Full HD opløsning (1920×1080), masser af tilslutningsmuligheder og en fin billedkvalitet. De indbyggede højttalere er godkendt til ”windows brug”, men til film, musik og spil bør man uden tvivl investere i separate højttalere.

Philips Brilliance 230C1HSB har mange anvendelsesmuligheder, og specielt på kollegieværelset eller teenageværelset, kunne Philips Brilliance 230C1HSB sagtens agere både PC skærm og evt. også som ”TV” til brug sammen med konsol, grundet den indbyggede HDMI port.

Samlet set er mulighederne mange, og den fornuftige kvalitet sammenholdt med den flotte finish, gør at skærmen sagtens kan anbefales til alle der ønsker en god størrelse, høj opløsning, fornuftig billedkvalitet og masser af tilslutningsmuligheder.

+
Full HD
Flot design
Tilslutningsmuligheder


Billedkvaliteten
De indbyggede højttalere

Karakter
75 %

Pris og tilgængelighed
Vejledende pris: 1695,- inkl. moms
Klik her for at finde den bedste pris på Philips Brilliance 230C1HSB

EDBpriser_200px

Skrevet af
Noel Christensen

Udlånt af
Philips

About Noel Christensen

Noel er grundlægger og redaktør på MyDigitalPhotos.dk. Benytter Canon EOS 7D samt Panasonic Lumix DMC-G5.

3 comments

  1. I own this model. I was really stunned by the image quality when I bought this model.

    When I was in the shop, so many models were on display and I can really say that the image quality stands out from the rest. Very nice contrast, almost invisible pixels, and so on.

    Great product from Philips. I just think that the marketability/advertisement of Philips is not so good, but actually, many of their products are great.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

[wp_bannerize group="mdp_footer" random="1" limit="1"]
Følg os - og vær' opdateret!

Få seneste nyt fra MyDigitalPhotos.dk direkte i din mailbox