Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150

Anmeldelse: Philips Brilliance 225B

225B1CS_f sc

Philips er en virksomhed grundlagt tilbage i 1891 i Holland, og startede oprindeligt med at producere glødelamper. Sidenhen har Philips løbende tilpasset sortimentet, der i dag spænder utrolig bredt, lige fra kaffemaskiner og barbermaskiner over til LCD TV og PC skærme.

Denne gang skal vi kigge på Philips Brilliance 225B, en 22” Widescreen TFT skærm, beregnet til kontorer. Opløsningen er på 1680×1050, der er mulighed for både DVI og VGA tilslutning og det der adskiller Philips Brilliance 225B fra mængden, er den funktion som Philips kalder ”PowerSensor”. I praksis er dette en lille føler der registrere om der sidder en person foran skærmen – og er dette ikke tilfældet skruer skærmen automatisk ned for lysstyrken. Dette betyder, ifølge Philips, at man har mulighed for at reducere energiomkostningerne med helt op til 50 % og ydermere være med til at forlænge skærmens levetid.

Hvad er der i kassen?
Philips Brilliance 225B leveres i en ganske neutral brun papkasse, med Philips’ logo, og en smule tekst.

I kassen finder man:
Philips Brilliance 225B
Fod / Stand
Strømkabel
Audio kabel
VGA eller DVI kabel
Quick Start Guide
CD-ROM med softwaren SmartControl II samt elektronisk manual.

I kassen finder man, vanen tro, alt hvad man skal bruge for at komme i gang. Dog undre det mig at Philips ikke har valgt at vedlægge et USB kabel, således at man kan benytte den indbyggede USB indgang der findes på venstre side af skærmen. Et sådan kabel kan dog anskaffes for ca. 50,-

225B1CS_ftl

Første indtryk
Det allerførste jeg bed mærke i, var at Philips Brilliance 225B var utrolig let at samle. Mange PC skærme bliver i dag leveret med foden monteret, med dette er ikke tilfældet med Philips Brilliance 225B. Her ligger foden løst i kassen, men heldigvis har Philips haft fokus på brugervenlig da de producerede dette produkt, for skærmen monteres på foden i løbet af få sekunder. Her kunne andre producenter godt tage ved lære.

Når skærmen først er monteret på foden, kan den justeres på alverdens måder. Det er ret tydeligt at Philips Brilliance 225B er henvendt til kontorer og lignende miljøer, hvor det er vigtigt at skærmen kan justeres så den passer til den enkelte bruger. Philips Brilliance 225B kan både vinkles, roteres og justeres i højden, og det er derfor nemt at finde en optimal indstilling af skærmen.

Foden er af sølvfarvet plast, og selvom den ikke er særlig tung, står Philips Brilliance 225B stabilt på bordet – og fylder ikke særlig meget.

Selve skærmen er udført i sølv, og det er efterhånden lidt et særsyn i dag, hvor de fleste PC skærme produceres i sort. Det passer dog fint til skærmen, og den smalle ramme omkring skærmen, suppleres af de indbyggede stereohøjtalere man aner i rammen nederst på skærmen, hvor man ligeledes finder 6 knapper til betjening af skærmmenuen, PowerSensor og SmartImage.

På bagsiden af skærmen finder man tilslutning til strøm, VGA, DVI, Audio og USB, og alle disse kabler kan samles ved hjælp af en lille klips på foden.

På venstre side af skærmen er placeret et enkelt USB stik, som er meget nyttigt hvis man hurtigt skal koble en USB enhed til PC’en, og ikke vil rode bag PC’en for et ledigt USB stik. Dog skal man være opmærksom på at USB kablet der skal tilsluttes mellem PC og Philips Brilliance 225B ikke medfølger, og derfor skal anskaffes separat.

225B1CS_f low 225B1CS_f high

Installation
Med skærmen får man en CD-ROM med en elektronisk manual, samt applikationen ”SmartControl II” som efter installation faktisk kan erstatte den indbyggede skærmmenu.

Ved første opstart af applikationen, kan man kører en guide, hvor man får mulighed for at lave en meget simpel kalibrering af skærmen. Det er ikke at sammenligne med en kalibrering med en rigtig kalibrator, men det er rart at se at Philips har valgt at inkludere dette, og de fleste vil opleve et noget bedre billede efter denne kalibrering, hvor man får mulighed for bl.a. at indstille lysstyrke og kontrast.

Nedenfor findes en video der viser hvor nemt det er at bruge SmartControl II, og den indbyggede guide til kalibrering.

Funktionalitet
PowerSensor

En af de ting der adskiller Philips Brilliance 225B er PowerSensor funktionen. PowerSensor er, rent teknisk, en føler der via infrarøde signaler, registrerer om der er en person foran skærmen. Er dette ikke tilfældet vil skærmen auotmatisk skrue ned for lysstyrken, og på den måde spare energi, og samtidigt forlænge skærmens levetid. Dette er en funktion jeg finder yderst velegnet til kontormiljøer hvor folk måske forlader Deres skærme flere gange dagligt, måske endda i flere timer. Med denne indbyggede PowerSensor sikre man at skærmen bruger et minimum af energi, så længe den ikke er i brug. 

Funktionen virker rigtig godt, og det er naturligvis muligt at indstille følsomheden af PowerSensor, således at man ikke kommer til at opleve at skærmen skruer ned for lysstyrken blot man vender hovedet den anden vej. Ydermere er sensorerne lynhurtige til at registrere når man igen sidder foran skærmen, og jeg har på intet tidspunkt oplevet at skulle vente på at lysstyrken igen var på normalt niveau.

Dog har jeg oplevet at PowerSensor funktionen sommetider blev lidt for følsom, og skruede ned for lysstyrken selvom jeg sad foran skærmen. Det kan dog skyldes at der har været forholdsvis mørkt i rummet på disse tidspunkter, og funktionen derfor har haft svært ved at skelne mellem ”rummet” og en mørk skikkelse foran. Jeg har dog, ved normal belysning, samt dagslys, ikke oplevet at funktionen har svigtet ved brug.

SmartImage
På skærmen findes en dedikeret knap til det Philips kalder ”SmartImage”. Her har man mulighed for at vælge imellem 4 forskellige tilstande;
Office Work, der skruer ned for lysstyrken
Image Viewing der skruer op for lystyrken og kontrasten
Entertainment der er beregnet til spil
Economy der er den strømbesparende tilstand hvor lysstyrke, og kontrast er skruet ned.

Som udgangspunkt giver jeg ikke ret meget for sådanne præindstillede tilstande, men jeg kan godt se idéen i en tilstand som Office Work, hvor man har mulighed for at spare en del strøm hvis man blot arbejder i Word, Outlook og evt. et økonomisystem.

Omvendt tror jeg ikke disse funktioner bruges ude i virksomhederne, jeg kan i hvert fald ikke erindre at jeg nogensinde har justeret min skærms indstillinger på min arbejdsplads.

225B1CS_b

Billedkvalitet
Billedkvaliteten må absolut være et af de vigtigste punkter, når vi snakker skærme – og heldigvis er Philips Brilliance 225B godt med på dette punkt.

Der skal dog ikke herske tvivl om at skærmen er udviklet til brug på kontorer, og andre miljøer hvor funktioner som ergonomi, strømforbrug og lignende funktioner, måske vægtes en smule højere end selve billedkvaliteten. Dermed ikke sagt at billedkvaliteten er dårlig, det er den bestemt ikke. Men den stikker heller ikke ud fra mængden af 22” wideescreen skærme der er på markedet i dag.

Ved almindelig kontorbrug er Philips Brilliance 225B en fornøjelse at bruge, billedet er afdæmpet og bliver dermed på intet tidspunkt anstrengende at se på, ydermere er billedet klart og tydeligt.

Ved grafiks brug, ex. ved redigering af billeder i Photoshop, bemærker man at nogle af de farvenuancer som bl.a. Eizo FlexScan S2232 (Som vi tidligere har anmeldt her på sitet) viser, ikke er nær så tydelige på Philips Brilliance 225B. Dette er hverken besynderligt eller unormalt, taget i betragtning af at Eizo FlexScan S2232 koster mere end dobbelt så meget som denne skærm.

Ved 3D grafik med hurtig bevægelse er skærmens opdateringshastighed på 5 ms., også en smule i underkanten, men da skærmen heller ikke er henvendt på netop dette segment, vil jeg ikke betragte dette som et stort minus.

225B1CS_ftr

Specifikationer
Størrelse: 22”
Format: 16:10
Betragtningsvinkel: 176º (V) / 170º (L)
Lysstyrke: 250 cd/m²
Kontrastforhold (typisk): 1000:1
Responstid (typisk): 5 ms
Opløsning: 1680×1050
Indgange: VGA, DVI-D
Andre features: Indbygget USB hub, indbyggede stereohøjttalere.

Konklusion
Som tidligere nævnt, så er Philips Brilliance 225B en ”business” skærm, altså en skærm der er beregnet til brug i erhvervslivet, på kontorer ol. Dette stemmer godt overens med den gode ergonomi, med mange justeringsmuligheder og PowerSensor funktionen der kan spare virksomhederne for helt op i mod 50 % af strømforbruget og den glimrende billedkvalitet til kontorbrug.

Samlet set er Philips Brilliance 225B et rigtig godt bud på en skærm til kontoret i en god størrelse, 22”, og med en fornuftig opløsning på 1680×1050, funktioner som PowerSensor og rigtig gode justeringsmuligheder gør at skærmen Philips Brilliance 225B vil passe godt ind i den grønne bølge vi er inde i pt., både mht. strømforbrug, og ikke mindst medarbejdernes sundhed.

Er du derimod på udkig efter en allround skærm til hjemmet, hvor hurtige 3D spil er hverdag – så findes der bedre alternativer på markedet.

+
Gode justeringsmuligheder
Generelt god billedkvalitet
Indbyggede højttalere og USB hub


Ikke velegnet til gaming (3D Spil)
PowerSensor funktionen kan drille ved svag belysning

Karakter
75 %

Pris og tilgængelighed
Er på markedet nu.
Set til 1526,-

EDBpriser_200px

Skrevet af
Noel Christensen

Udlånt af
Philips

About Noel Christensen

Noel er grundlægger og redaktør på MyDigitalPhotos.dk. Benytter Canon EOS 7D samt Panasonic Lumix DMC-G5.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

[wp_bannerize group="mdp_footer" random="1" limit="1"]
Følg os - og vær' opdateret!

Få seneste nyt fra MyDigitalPhotos.dk direkte i din mailbox