Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150

Anmeldelse: Panasonic Lumix DMC-FT5

DMC-FT5EP-K-HiRes-Image__Image--[1]((Europe))-1ZoomA1001001A13A09B20317C67280DMC-FT5 er nyeste skud på stammen af hårdføre kameraer fra Panasonic. DMC-FT5 er stødsikker, vandtæt til 13 meter, og kan klare temperature ned til -10 grader. Det er et kamera der er lavet med snorkleren, skiløberen og vandsportsudøveren i tankerne. Men er også ganske udemærket til at have med på stranden, eller andre steder hvor der er risiko for at kameraet kommer i kontakt med vand, støv og skidt.

Hvad er der i kassen?

Udover DMC-FT5 er der en oplader, en håndledsstrop, et USB datakabel, en brugermanual og en CD med fotoredigeringssoftware.

Design og funktionalitet

DMC-FT5 er designet som et pengeskab! Der er dobbelt lås på den kraftige dør der holder vand og støv ude af stik og memorykort. Der er ingen bevægelige dele uden på kameraet, zoomen er totalt indbygget i kamerahuset. Materialerne er aluminium og kraftig plastik. Der er ingen tvivl om at DMC-FT5 kan tåle at blive tabt uden at tage synderlig skade. Bag på kameraet er den forholdsvis store skærm på 3 tommer dækket af solidt, fuldstændigt transperant, plastik der kan modstå trykket på 13 meters dybde.

Knapperne på DMC-FT5 er nemme at betjene, og menuen er nogenlunde logisk opbygget. Dog er der både en menu-knap der kalder hovedmenuen frem, men også en mode-knap der kalder en anden menu frem, alt efter om man er ved at tage et billede, eller i gang med at gennemse sine billeder. Det kræver lige lidt tilvænning.

DMC-FT5 er SPÆKKET  med funktioner, bl.a. har det Wifi, GPS, NFC, kompas og barometer indbygget!

DMC-FT5EP-K-Additional_WebImage__HiRes-Image--[3]((Europe))-1ZoomA1001001A13A09B20325H80459

Wifi har jeg testet med Panasonics Image App på en iPhone. DMC-FT5 opretter sit eget wifi, så forbinder man telefonen til det, og starter app’en, og så har man fuld kontrol over kameraet. Man har søgerbilledet live på sin telefon, og man har udløser knap og stort set alle menuer og indstillingsmuligheder i app’en. Det virker meget overbevisende. GPS bliver brugt sammen med kompasset til at mærke dine billeder med lokation, så man eftefølgende kan se hvor billedet er taget, og  i hvilken retning kameraet var peget. Barometeret/dybdemåleren bliver brugt til bl.a. at vise højden/dybden billedet var taget i. Men da det nu er et undervandskamera har Panasonic gjort noget rigtigt smart! Når man dykker i havet, så ændrer farverne sig efterhånden som man kommer dybere. De røde nuancer forsvinder og det bliver mere blåt. DMC-FT5 bruger dybdemåleren til at kompensere for dette fænomen, så når man dykker med kameraet så justerer det hvidbalancen med dybden så man får korrekte farver på alle dybder, indtil man kommer så dybt ned at der overhovedet ikke er nogle røde farver mere. Dette må jeg tage for gode varer, for jeg har ikke haft muligheden for at afprøve det i den virkelige verden. Men snedig funktion til dykkere/snorklerene.

Det har indstillinger så man kan tage time-lapse film. Det betyder at man kan sætte kameraet til f.eks. at tage et billede hvert sekund, og så kan det efterfølgende sætte billederne sammen til en film hvor tingene så går meget hurtigt. Rigtig flot til f.eks. solopgange eller skyer der blæser henover himlen.

Når man optager video med kameraet, så kan man vælge at tænde en LED foran på kameraet som videolys. LEDen kan også bruges som autofokus hjælpelys når man tager fotos. Med macro-indstillingerne kan man tage skarpe billeder af objekter der er 5 cm fra kameraet. Der er en panorama funktion hvor man drejer kameraet i roligt tempo, mens det skyder en masser billeder der efterfølgende bliver sat sammen til et langt billede. Man kan vælge at bruge en masse forskellige effekter på sine fotos, ja der er så mange muligheder og indstillinger at jeg ikke kan remse dem allesammen op her. Der har i hvert fald ikke været nogle funktioner eller indstillinger jeg har stået og manglet under min test af kameraet.

DMC-FT5EP-K-Additional_WebImage__HiRes-Image--[3]((Europe))-1ZoomA1001001A13A09B20325H80459

Udvalgte specifikationer

 • Dimensions (W x H x D) – 109.2 x 67.4 x 28.9 mm
 • Weight –  Approx. 214g with Battery and SD Memory Card
 • Camera Effective Pixels – 16.1 Megapixels
 • Lens Aperture – F3.3 – 5.9 / 2-step (F3.3 / 10(W), F5.9 / 18(T))
 • Optical Zoom – 4.6x
 • Lens – LEICA DC VARIO-ELMAR / 10 elements in 8 groups / (5 Aspherical Lenses / 6 Aspherical surfaces / 1 ED Lens) / Anti-fog Glass
 • AF Assist Lamp – Yes (On/Off), LED light in motion picture
 • AF Metering – Face / AF Tracking / 23-Area / 1-Area / Spot
 • Shutter Speed – approx. 4 – 1/1300 sec / 15sec / 30sec in Starry Sky mode
 • Continuous Shooting Mode – Full- Resolution Image: 10 frames/sec Max. 7 images with AF Tracking: 5 frames/sec, 2 frames/sec Max.100 images Intelligent Burst Shooting / High- speed Burst: approx. 40 frames/sec (recorded in 5M/3M/0.3M for 4:3, 4.5M/2.5M/0.3M for 3:2, 3.5M/2M/0.2M for 16:9, 3.5M/2.5M/0.2M for 1:1) / approx. 60 frames/sec (recorded in 2.5M/0.3M for 4:3, 3M/0.3M for 3:2, 3.5M/0.2M for 16:9, 2M/0.2M for 1:1) / Flash burst shooting
 • HD Video – 1920 x 1080 pixels, 50p / 1920 x 1080 pixels, 50i / 1280 x 720 pixels, 50p / 1920 x 1080 pixels, 25fps / 1280 x 720 pixels, 25fps
 • ISO Sensitivity – Auto / i.ISO / 100 / 200 / 400 / 800 / 1600 / 3200 / High Sensitivity mode (ISO 1600-6400)

Billedkvalitet

DMC-FT5 tager faktisk rigtigt fine billeder. Man kunne ellers frygte at billedkvaliteten var noget af det som der var blevet skåret i, for at få råd til alle de indbyggede funktioner og det solide kamerahus. Som man kan se i eksempel billederne, så er farverne flotte og motiverne skarpe. Dog så vil der begynde at komme noget støj i billederne når der ikke er lys nok. Dette er naturligt, specielt for kompakte kameraer der i sagens natur har en mindre sensor og objektiv til at fange det tilgængelige lys. Flashen lyser billeder ensartet og fint op. Videokvaliteten er helt fin, der er ikke nogen synlig forvrænging ved hurtige bevægelser i billeder, og billedestabiliseringen virker rigtigt godt, og er med  til at få håndholdt video til at se roligt og stabilt ud.

Nedenfor en række billeder taget med Panasonic Lumix DMC-FT5, fælles for dem alle er at de hverken er redigerede eller beskårede.

 http://samples.mydigitalphotos.dk/#142

Nedenfor en stump video optaget med Panasonic Lumix DMC-FT5 i Full HD (1080p) opløsning.

Konklusion

Efter jeg har brugt DMC-FT3 i en måneds tid har jeg kun oplevet to negative ting. Den ene er batteritiden, det er fint at det er specificeret til at kunne tage 370 billeder, men hvis man gerne vil lave timelapse film, så kommer man nemt ud i at batteriet er tømt før optagelsen er færdig. Og så oplevede jeg to gange under min test at softwaren i kameaet frøs. Den ene gang fik jeg en meddelse på skærmen om at slukke og tænde kameraet. Den anden gang måtte jeg tage batteriet ud, der var ingen knapper der reagerede. Det er selvfølgelig utopi at tro man kan lave en så omfattende software fejlfri, men jeg ville godt nok være bitter hvis jeg lige stod og havde muligheden for at tage et fantastisk billede, for så at kameraet låser… Men det var trods alt kun to gange under min test, så det er måske ikke noget større problem, og det kan jo nok løses med en opdatering fra Panasonic.

Udover de to nævnte problemer, så har jeg intet at udsætte på kameraet. Det tager fine billeder, og god video, har masser af funktioner og effekter. At det så også er vandtæt, støvtæt og stødsikkert er jo bare et plus.

Karakter

mydigitalphotos-4-stars-print

Pris og tilgængelighed

Set til 2576,-

Find forhandler og den bedste pris på Panasonic Lumix DMC-FT5

 

About Lars Lund Olsen

Lars er skribent på MyDigitalPhotos.dk Benytter Nikon DSLR samt Nikon CoolPix AW120.

2 comments

 1. Det lyder fint at det korrigerer hvid balancen på dybden, men er der også manuel hvid balance? Noget som tough serien fra Olympus mangler…

 2. Hej Kenneth
  Nu har desværre ikke kameraet tilrådighed mere, så jeg kan ikke tjekke op det. Men som jeg husker det, så har den kun pre-set whitebalance (altså sollys, glødepære, lysstofrør osv), og altså ikke en “ægte” manuel hvidbalance. Men som sagt, jeg er 100% sikker i min sag 🙂

  /Lars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

[wp_bannerize group="mdp_footer" random="1" limit="1"]
Følg os - og vær' opdateret!

Få seneste nyt fra MyDigitalPhotos.dk direkte i din mailbox