Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150

Anmeldelse: Nissin i40 flash

LLO_8676_Lars

Nissin er en japansk producent af flash enheder der passer til alle de store kamera mærker på markedet. De har en bred vifte af produkter, vi skal her se nærmere på deres nyeste skud på stammen, nemlig deres Nissin i40. Nissin i40 kommer med undertitlen “Love mini”, og det giver god mening, for  Nissin i40 er en yderst kompakt flash enhed, men med specifikationer der kan hamle op med mange af de store enheder på markedet. Nissin i40 kommer i versioner der hver i sær er kompatible med Canon, Nikon, Sony (både DSLR og spejlløse systemkamera) og Fuji-film spejlløse systemkameraer. Jeg har set nærmere på i40 til Nikon.

Hvad er der i kassen?

I kassen finder vi:

 • Nissin i40 flash
 • En flash-fod
 • En clip-on flash diffuser
 • Et nylonhylster til at opbevare flash og tilbehør
 • En kort brugervejledning
 • En karabinhage

Selve kassen er kompakt, og holdt i grå farver, med de vigtigste specifikationer trykt på den. Jeg går ud fra at karabinhagen er til at hægte nylonhylsteret fast til sin fototaske eller sit bælte så den ikke bliver væk. Men det er dog et lidt underligt tilbehør at finde i en kasse til en flash.

Design og funktionalitet

Nissin i40 er som sagt en kompakt enhed! Den måler blot 8,5 cm i højden, mod omkring 14 cm for en “standard” flash. Her ser vi den sammenlignet med en flash som de fleste vil mene er “normal” størrelse.

LLO_8676_Lars

Nissin i40 har elle de funktioner som forventes af en full-size flash, plus lidt ekstra. Flashhovedet kan drejes 180 grader til højre og til venstre, og det kan drejes 90 grader op.

LLO_8667_Lars LLO_8669_Lars

Det hvide felt man kan se på forsiden af i40 er faktisk et par lysdioder der bruges til fast lys når man optager video med sit kamera. Lyset er ganske fornuftigt når man optager video af motiver der ikke er alt for langt væk. Smart feature, der er ganske diskret implementeret.

LLO_8670_Lars

Nissin i40 bliver forsynet af 4 AA batterier, som de fleste andre flashenheder. Specifikationerne på Nissin i40 er ganske imponerende for en så kompakt enhed. Ledetallet (et udtryk for hvor langt lyset rækkker) er på 27. Nikons mellemklasse flash, SB700 er på 28, og Nikons topmodel, SB910 er på 34. Så Nissin i40 er ganske godt med, til en pris der ligger næsten 600 kroner under SB700.

På bagsiden af Nissin i40 ser vi at indstillingerne klares med to store drejehjul, i stedet for et display og menu-knapper.

LLO_8671_Lars

Det har faktisk sine fordele, det er utroligt hurtigt at skifte indstilling, eller justere flash-outputtet.

LLO_8672_Lars

Øverst til venstre har vi tænd/sluk knappen. Til højre for den sidder en lysdiode der lyser rødt når flashen lader, og grøn når den er klar til brug. Lysdioden er også en knap der manuelt udløser flashen.

Hjulet til venstre styrer hvilken tilstand Nissin i40 skal være i. Først finder vi video tilstanden der tænder for videolyset. Derefter er der slave-tilstand til film, efterfulgt af slave-tilstand til digital. Forskellen på de to tilstande er at slave-tilstand for film udløser i40 sammen med første udladning af en master-flash, hvorimod samme tilstand til Digital først udløser ved anden udladning fra en masterflash. Det er vigtigt, for de fleste automatiske flash skyder af to gange (lynhurtigt) i træk, første gang for at måle eksponering, og anden gang for at oplyse billedet til korrekt eksponering. M betyder manuel indstilling af flash-outputtet. A betyder fuldautomatisk indstilling, det vil sige at kameraet styrer flashen 100%. TTL er en indstilling der ligger mellem fuldautomatisk, og manuel. I TTL indstilling så bestemmer kameraet det korrekte flash-output, men man kan dog justere på det selv hvis man ønsker et lidt andet output end kameraet foreslår. De sidste 3 indstillinger har med Nikons Creative Lighting System at gøre. Nikon CLS er en metode til at fjernstyre adskillige flash-enheder, ved hjælp af den indbyggede flash i Nikons kameraer. Den indbyggede flash blinker instruktioner til de eksterne flash-enheder og gør det nemt at få korrekt eksponering når man bruger flere flash-enheder. At funktionen er indbygget i Nissin i40 gør at man kan være kreativ med lyssætning på sine motiver, man kan få rigtig spændende billeder hvis man fjerner flashen fra kameraet.

Hjulet til højre har forskellige funktioner alt efter hvilken tilstand at i40 er sat til. Man bruger den til at indstille styrken på flashen når den er sat til manuel indstilling. Den bruges også til at indstille styrken på videolyset i 9 trin. Og tilsidst så bruges den til at finjustere eksponeringen når man har sat flashen i TTL tilstand. Der sidder to lysdioder ved det store hjul der tænder (og skifter farve) alt efter hvilken skala på hjulet der er gældende. Det faktisk ganske brugervenligt, og nemt at gå til.

Selve flash-hovedet er med indbygget zoom. Det vil sige at reflektoren bag flashrøret, flytter sig med zoom indstillingen på kameraet, så lyset bliver kastet længere når man zoomer ind. Zoom funktionen dækker 24-105 mm. Der er indbygget diffusor og bounce-kort i flashhovedet. Diffusoren bruger man når man har brug for en bred og lidt mere blød flashdækning, og bounce-kortet bruger man når flashen peger mod loftet, og man ønsker en lille smule lys kastet frem mod motivet (typisk brugt når man tager portrætter)

LLO_8674_Lars LLO_8673_Lars

Fordelene ved en ekstern flash er mange, men den største er helt klar muligheden for at lave en mere blød og naturlig belysning på sine fotos. Den nemmeste måde at gøre det, er ved at pege flashen op mod et hvidt loft, og på den måde bruge loftet som reflektor. Jeg har taget to fotos, det ene med kameraets indbyggede flash der kun kan skyde direkte mod motivet, og et andet med i40 pegende op mod loftet. Forskellen på de to billeder er meget markant!

LLO_9179_Lars LLO_9178_Lars

 

Konklusion

Nissin i40 giver dig RIGTIGT meget flash for pengene! Den har de funktioner man forventer af en full-size flash, plus videolys. På trods af den kompakte størrelse, så kan den godt være med blandt de større modeller. Jeg har brugt den til alle min flashfotos de sidste 3 uger, og jeg er faktisk temmelig imponeret. Drejehjulene gør det nemt og hurtigt at justere indstillingerne, slave-funktionerne er effektive, og Nikons CLS virker som forventet. Der hvor den kompakte størrelse kan være et problem, er overophedning. Der er indbygget beskyttelse, så hvis flashen bliver for varm (efter mange udladninger i træk ved fuld styrke) så lukker den ned indtil den er kølet af igen. Jeg har dog ikke selv stødt på det under mine tests, og jeg tvivler at det er noget den almindelige hobby-fotograf vil opleve. Den kompakte Nissin i40 kan sagtens bruges på et DSLR, men jeg tror at den bliver en rigtig sællert for brugere af de små system-kameraer. Når man er vant til at se en full-size flash på sit DSLR, så ser i40 lidt lille ud.

photo

Alt i alt, så har mine oplevelser med Nissin i40 været overvejende positive. Den er hurtig til at lade op mellem skud (hvis man bruger gode, genopladelige batterier), den har eksponeret mine fotos korrekt, og byggekvaliteten virker overbevisende.

mydigitalphotos-45-stars-print

Pris og tilgængelighed

Nissin i40 er set til ca 1300,-

Find forhandler og den bedste pris på Nissin i40

About Lars Lund Olsen

Lars er skribent på MyDigitalPhotos.dk Benytter Nikon DSLR samt Nikon CoolPix AW120.

5 comments

 1. Tak for en fin anmeldelse af Nissin i40 flash. Den ser spændende ud og passer sikkert perfekt til mit FujiFilm X-T1, pga. den mindre størrelse. Videolyset er en fin tillægs gevinst. Bliver sikkert en kraftig konkurrent til Fujis egen blitz. Bliver klart en overvejelse værd. Hilsen Michael

 2. Lars Lund Olsen

  Hej Michael

  Tak for rosen 🙂 Jep, det er en ganske fin kompakt flash, specielt til de lidt mindre spejlløse kameraer.

  Med venlig hilsen
  Lars Lund Olsen
  http://www.MyDigitalPhotos.dk

 3. Nicolaj Mikael Brodthagen

  Tak for en rigtig fin anmeldelse af Nissin I40. Tro jeg må ud og kigge på den i en butik.
  Den ville passe fint til mit Oly OM-D E-M10

  Mvh Nicolaj

 4. Tak for denne grundige anmeldelse af Nissin i40.
  Jeg har købt en ubrugt for 700 kr. og vil bruge den sammen med 2 stk. SB-700, alle tre styret som slaver af D800 som master.
  Jeg har ikke prøvet noget sådant før, men håber på, CLS vil virke og af jeg kan afbalancere de 3 slaver.
  Jeg har haft svært ved at finde et sted, hvor man skriver at Nissin i40 vil virke fint med CLS, så din tekst har givet klarhed.
  MVH
  Povl F

 5. Lars Lund Olsen

  Tak for de fine ord 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

[wp_bannerize group="mdp_footer" random="1" limit="1"]
Følg os - og vær' opdateret!

Få seneste nyt fra MyDigitalPhotos.dk direkte i din mailbox