Anmeldelse: Nikon D5000 18-55VR Kit

nikon_d5000_1855_side

Nikon D5000 er det seneste DSLR kamera fra Nikon i “Consumer” klassen. Oversat til dansk betyder det at det er et digitalt spejlreflekskamera til alle os der ikke har brug for et professionelt spejlreflekskamera, men blot ønsker et godt og brugervenligt kamera med alle de funktioner der bør være i et sådant i dag. Nikon D5000’eren er sendt på markedet som et kamera der ligger sig mellem Nikon D60 og den største model, Nikon D90. Den har alle de velkendte funktioner fra D60’eren, og har fået tilføjet et par nye funktioner inspireret af Nikon D90’eren, bl.a. liveview, HD video og en justerbar LCD skærm.

Nikon D5000 findes i 5 forskellige udgaver:
Nikon D5000 Kamerahus
Nikon D5000 18-55VR Kit
Nikon D5000 18-55 II Kit
Nikon D5000 18-105VR Kit
Nikon D5000 18-55VR + 55-200VR Kit

Forskellen ligger, som modelnavnene antyder, i de medfølgende objektiver. Udgaven vi har fat i denne gang er “basis” udgaven, og formentlig den de fleste vil starte ud med, for senere hen evt. at købe yderligere objektiver. Det medfølgende objektiv er et standard 18-55mm, dog med VR som er Nikon’s betegnelses for billedstabilisering.

Specifikationer
Nedenstående udvalgte specifikationer er indhentet fra Nikon.dk

 • Nyskabende LCD-skærm med variabel vinkel
 • Live View og D-film
 • Suveræn billedkvalitet – 12,3 megapixels og bredt ISO-område
 • Omfattende indbygget retoucheringsmenu
 • 19 motivprogrammer

Hvad er der i kassen?
Fælles for alle Nikon’s consumer DSLR kameraer, er at de alle leveres i en nydelig sort og guld-farvet kasse i en rimelig størrelse. Der er masser af plads til det medfølgende udstyr og alting ligger godt beskyttet under transporten.

I kassen finder man:
Nikon D5000 Kamerahus
Batterilader MH-23
Strap AN-DC3
– Skulderrem af vævet stof med broderet Nikon-logo.
USB-kabel UC-E6
– Dette USB-datakabel bruges til at slutte bestemte COOLPIX-modeller til en computer. Ca. 1,5 m langt.
Battery EN-EL9a
– Kompakt genopladeligt Li-ion-batteri med høj kapacitet.
Eyepiece Cup DK-24
– Gummiøjestykke til at sætte på kameraet. Minimerer mængden af falsk lys, der trænger ind i søgeren.
Nikon Transfer
– Software til batchoverførsel og sikkerhedskopiering af digitale billeder til en computer. Kompatibel med Nikon ViewNX
Hot shoe cover BS-1
AV-kabel EG-CP14
– Dette AV-kabel gør det muligt at slutte bestemte COOLPIX-modeller til et fjernsyn eller en videobånd-/dvd-/HD-optager.
ViewNX
– Imagebrowser, der gør det let at organisere billeder og dele dem med andre. Kompatibel med Nikon Transfer.
DK-5
– Øjestykke der anvendes hvis der bruges trådløs udløser

Som ovenstående liste beviser, så er Nikon heller ikke denne gang fedtede med udstyr, der er alt hvad man har brug for at komme i gang med kameraet, og det eneste man mangler er et hukommelseskort af SD/SDHC typen. Den medfølgende software er yderst anvendelig og godt opbygget, og kan sagtens anvendes til lettere billedbehandling.

nikon_d5000_front

Første indtryk
Det første der umiddelbart slog mig, da jeg første gang fik Nikon D5000 i hånden, var at de ydre dimensioner er meget lig Nikon D40 og Nikon D60’eren som er anmeldt tidligere her på siden. Det er bestemt ikke en dårlig ting, da begge modeller har været yderst populære, og Nikon D60’eren sælges stadig i stor stil som et “digitalt spejlreflekskamera til begyndere”. Nikon D5000’eren skal udfylde det hul der er mellem Nikon D60 og Nikon Nikon D90, og på papiret ser den ud til at udfylde rollen perfekt.

Grebet er som man kender det fra Nikon D40/D60, altså ganske udmærket, om end kamerahuset er væsentligt mindre end ex. Nikon D80 og storebroderen Nikon D90. For dem der starter ud med digital spejlrefleks vil dette formentlig være et mindre vigtigt punkt, men har man først vænnet sig til et større kamerahus, vil det være svært at “gå ned” i den fysiske størrelse.

En af de helt nye features på Nikon D5000 er den justerbare LCD skærm bagpå, der giver mulighed for at vinkle skærmen ved fotografering i vinkler der ikke umiddelbart tillader at bruge søgeren. Dette er en specielt lækker feature ved videooptagelse, men til almen fotografering er søgeren klart at foretrække, hvilket jeg vender tilbage til senere.

Det medfølgende 18-55mm objektiv med VR er et, for mange, velkendt objektiv der byder på både vidvinkel og en fornuftig brændvidde (Zoom) til alsidig fotografering. VR, som står for Vibrations Reduktion, er Nikon’s udtryk for billedstabilisering, som er indbygget i objektivet. Ønsker man ikke at benytte denne funktion, kan det nemt slås fra via en separat knap på objektivet.

nikon_d5000_front_angel

Betjening og funktionalitet
Nikon D5000’eren er, som tidligere nævnt, lanceret som en mellemting mellem Nikon D60 og Nikon D90 som pt. er topmodellen i Nikon’s DSLR comsumer-serie. Dette er kameraserien til den almene forbruger, og der er derfor lagt stor vægt på brugervenlighed, konkurrencedygtige priser, og features som forbrugerene har efterspurgt. Nikon D5000’eren indeholder, af de mere nyskabende funktioner, mulighed for at optage HD Video, Liveview og en justerbar LCD skærm.

HD-video delen fungere upåklageligt, og optagelserne er i en ret fornuftig kvalitet. Evnen til at opfange lyd er eminent, som det også fremgår af den ene testvideo der findes længere ned, Video er optaget på lang afstand, og kameraet har formået at få lyden med så den stadig er til at høre, på trods af en større menneskemængde, blæst og stor afstand. Umiddelbart er der ikke ret meget at tilføje omkring videodelen, det er en glimrende feature – og helt sikkert en fin funktion at have i et kamera som formentlig vil blive købt som en erstatning for et kompaktkamera, da man i så fald ellers ville mangle videofunktionen, som mange sætter pris på. Det er også værd at bemærke at videofunktionerne i dag er så gode, at de sagtens kan erstatte et ældre videokamera. Et enkelt sted hvor Nikon D5000’eren halter lidt på videodelen er dog på autofokus området, her kan det være lidt svært at finde fokus, såfremt der er mange objekter i motivet der bevæger sig, dette er dog kun observeret få gange, og der kan derfor være tale om en betjeningsfejl.

Liveview delen er jeg derimod ikke begejstret for, autofokus virker utrolig langsomt, og det virker som om kameraet har utrolig svært ved at finde fokus, selvom motivet er ganske frit. Det skal dog siges at funktionen virker, og i enkelte situationer hvor det ikke vil være fysisk muligt at benytte søgeren, kan jeg godt se idéen i Liveview funktionen – men ellers vil jeg bestemt anbefale at man benytter søgeren i stedet for Liveview-funktionen, da den gør det hele lidt langsommere. Der kan naturligvis være flere årsager til dette, bl.a. tekniske begrænsninger og andre faktorer, men det er det første “billige” DSLR kameraer fra Nikon med denne funktion indbygget, så funktionen vil helt sikkert blive langt bedre i kommende modeller, efterhånden som funktionen udvikles og optimeres.

nikon_d5000_back

Den justerbare LCD skærm bagpå kameraet kan være yderst praktisk når der optages video, og kameraet holdes i en vinkel hvor det ellers ikke ville være muligt at se LCD skærmen hvis den var fast bagpå kamerahuset, og ved brug af liveview som nævnt tidligere, kommer den også til sin ret ved fotografering i vinkler der umuliggøre brugen af søgeren. Samlet set en okay funktion, men jeg har på intet tidspunkt i testperioden haft brug for funktionen – så måske er denne funktion ganske overflødig for den almene forbruger? Uanset hvad – funktionen er til stede og den gør sit job perfekt!

Et af de steder hvor Nikon tidligere er blevet kritiseret er på skærm-menuen, da denne ikke har været oversat til danske. Dette har nu ændret sig, og alt foregår på dansk. Det vil sige at enkelte udtryk ikke umiddelbart kan oversættes, men generelt set er der tale om en dansksproget menu. Dette vil uden tvivl være til stor glæde for de fleste købere af Nikon D5000, men for “gamle” Nikon brugere, vil det betyde at man er nødt til at omstille sig fra den engelsksprogede menu. Det er naturligvis også blot muligt at skifte sproget til engelsk såfremt man ønsker det.

nikon_d5000_side

Den generelle betjening af Nikon D5000’eren er rigtig god, knapper og kommandohjul er let tilgængelige, og vil derfor passe godt i de fleste hænder, hvad enten de er små eller store. Søgeren er ganske stor i forhold til eksempelvis Nikon D40’eren og der er hele 11 fokuspunkter. Autofokussen har 4 forskellige indstillingsmuligheder, Enkeltpunkts-AF, dynamisk valg af AF-punkt, automatisk valg af AF-punkt, 3D-tracking-AF. Alle metoder fungere fint, og har fordele og ulemper alt efter typen af motiv. Her gælder det om at prøve sig frem, og finde den metode der passer til en selv, og den type motiv man fotografere.

Det medfølgende objektiv, 18-55mm med VR funktion gør et ganske godt stykke arbejde – det tegner ganske skarpt og det er muligt at lave en forholdsvis sløret baggrund selvom det ikke er specielt lysstærkt. Som begynder-objektiv er dette ganske udmærket, og efterhånden som man får smag for fotografering finder man hurtigt ud af om ens behov er vidvinkel, tele eller noget helt tredje. Autofokussen reagere hurtigt, og den indbyggede vibrationsreduktion medvirker til at en let rystende hånd, ikke nødvendigvis ødelægger billedet.

Nikon D5000’eren indeholder, som de fleste andre consumer kameraer fra Nikon, en lang række mere eller mindre automatiske programmer. Dette giver mulighed for at tage billeder i næsten alle situationer, og lade kameraet klarer indstillingerne således at de optimeres i forhold til motivet. Disse programmer kan dog naturligvis ikke opnå samme resultater som hvis man vælger en manuel justering i forhold til bl.a. lysforhold, blænde, lukketid mv., det er dog et rigtig godt sted at starte, og når man er bekendt med de semi-automatiske programmer, kan man stille og roligt bevæge sig over i de manuelle indstillinger.

De tilgængelige programmer er kort skitseret nedenfor, og ligner til forveksling dem fra Nikon D60 som tidligere er anmeldt her på siden.

Auto: Fuldautomatisk
Motiv: Kameraets indstillinger optimeres automatisk det det valgte motiv. Der kan vælges mellem: Auto – uden flash, Portræt, Landskab, Børn, Sport, Makro, Natfotografering.
P (Programautomatik): Kameraet indstiller lukketid og blænde til optimal eksponering.
S (Lukkerprioriteret automatik): Brugeren vælger lukketid, og kameraet indstiller automatisk den blænde der giver det bedste resultat.
A (Blændeprioriteret automatik): Brugeren vælger blænde, og kameraet indstiller automatisk den lukketid der giver det bedste resultat.
M (Manuel): Brugeren vælger selv både blænde og lukketid.

Billedkvalitet
Nedenfor findes en række billeder taget med Nikon D5000 og det medfølgende 18-55mm VR objektiv. Billederne er taget med forskellige indstillinger alt efter motivets type, men der er udelukkende gjort brug af de automatiske programmer – for at vise mulighederne med disse. Alle fotos er taget i NEF og efterfølgende konverteret til JPEG med Nikon’s egen software.

Der er ikke foretaget redigering af billederne – klik for fuld størrelse.

dsc_0027_sm1

55mm | 1/40s | F/5,6

dsc_0120_sm

18mm |1/400s | F/10

dsc_0241_sm

18mm | 1/400s | F/10

dsc_0032_sm1

55mm | 1/30s | F/5,6

dsc_0067_sm1

32 mm | 1/400s | F/10

dsc_0080_sm

26mm | 1/400s | F/10

dsc_0112_sm

18mm | 1/400s | F/10

dsc_0187_sm

18mm | 1/500s | F/11

Som det kan ses ovenfor er både Nikon D5000 og det medfølgende objektiv virkelig alsidige, farverne er gode, motiverne står skarpt og det tager generelt bare rigtig gode billeder. Naturligvis er det personen bag kameraet der bestemmer motiverne, men med Nikon D5000 er der virkelig basis for at tage flotte fotos.

Videokvalitet
Nedenfor findes et videoklip optaget med Nikon D5000 og det medfølgende 18-55mm VR objektiv.

Videodelen er ikke imponerende, i forhold til hvad kompaktkameraer på markedet pt. kan præstere, men det er en velkommen feature i DSLR kameraer, og gør det muligt at nøjes med ét kamera til både foto og video. Dermed ikke sagt at videodelen ikke er god, for kvaliteten er ganske udmærket – uden at overraske.

Konklusion
Mine forventninger til Nikon D5000 var fra starten ganske høje, og jeg må nok desværre erkende at de ikke er blevet helt indfriet. Om mine forventninger har været for høje skal jeg lade være usagt, men Nikon D5000 skuffede mig med en langsom Liveview funktion og en videodel der var som gennemsnittet af kompaktkameraer i dag.

Bortset fra disse 2 kritikpunkter er Nikon D5000 et fantastisk DSLR kamera, specielt til 1. gangs køberen der ønsker lidt flere features, højere opløsning og nyere teknik end der fås i Nikon D60’eren. Billedkvaliteten er superb, og man får rigtig meget kamera for 5295,- for det i øjeblikket kan erhverves for, inkl. 18-55mm VR objektivet. Nærmeste konkurrent fra Canon er EOS 450D der kun har 12.2 megapixel opløsning, ingen videofunkion, og ingen justerbar LCD skærm.

Kan du leve med en Liveview funktion med lidt børnesygdomme, og middelmådig videokvalitet – så er Nikon D5000 et rigtig godt bud på et 1. gangs DSLR kamera der er nemt at gå til, og som giver mulighed for at tage flotte fotos.

Karakter
70 %

Pris & tilgængelighed
Vejledende pris: ????,-
Set til 5295,-
Klik her for at finde den bedste pris på Nikon D5000 18-55VR Kit

Anmeldt af
Noel Christensen

Udlånt af
Nikon Danmark

Om Noel Christensen

Noel er grundlægger og redaktør på MyDigitalPhotos.dk. Benytter Canon EOS 7D samt Panasonic Lumix DMC-G5.

32 comments

 1. Hej Noel

  Vi tænker på at købe D5000 kameraet.
  Men er lidt i tvivl om hvilke objektiv vi skal vælge.

  Kameraet skal anvendes “allround” og senere til fugle/dyr motiver.
  For at starte, mener jeg at 18-105VR Kittet vil være meget almen anvendelig.
  Og vil så senere købe et kraftig zoom.

  Hvad er din mening om 18-105VR Kittet?

  mvh erling

 2. Hej Erling,

  Tak for din kommentar.

  Jeg må desværre sige mit kendskab til 18-105’eren er meget begrænset, da jeg ikke har haft lejlighed til at afprøve denne.

  Mit bud vil dog være at det er ganske udmærket, og i samme “kaliber” som 18-55’eren som ligeledes er udmærket.

  Brændvidden på 18-105mm bør være fin til all-round brug, men du kunne overveje at købe huset løst, og så investere i et 18-200 eller 18-270mm objektiv ved siden af.

  Med Venlig Hilsen,

  Noel Christensen
  MyDigitalPhotos.dk

 3. Hej Noel

  Jeg vil gerne starte min amatør fotografering med et spejlreflekskamera. Har lidt erfaring med både Canon og Nikon. Jeg er blevet ening med mig selv efter mange overvejelser at jeg ville købe et Nikon… Jeg var lige ved at købe Nikon D3000 da jeg opdagede D5000…

  Jeg vil gerne høre om hvad forskellen i billedkvaliteten er på de to kamerare?

  MVH Line

 4. Hej Line,

  Jeg tvivler på du umiddelbart vil kunne se en synlig forskel på den rå billedkvalitet fra enten D3000 eller D5000, det er mere objektivet du skal kigge efter, hvis ikke de ekstra funktioner såsom video og kipbar skærm som D5000’eren tilbyder, er noget du har brug for.

  Med Venlig Hilsen,

  Noel Christensen
  MyDigitalPhotos.dk

 5. Hej Noel.

  Jeg er bleve fascineret af at tage billeder og efter at have fotograferet lidt med vores gamle digitalkamera, er jeg blevet interesseret i et bedre kamera. Jeg har kigget mest på canons spejlreflekskameraer, men har nu også fået øjnene op for Nikon. Jeg vil også gerne filme lidt i en okay kvalitet. Jeg har kigget på canons nye eos 550d og dette d5000 fra nikon.
  Hvilket et vil du umiddelbart anbefale?
  Er billedkvaliteten meget bedre på canons?
  -Eller er det ikke værd at give det ekstra, når jeg stadig er nybegynder? Jeg er interesseret i et kamera som jeg vil kunne have i lang tid uden af blive træt af det og samtidig lære meget af..
  Skal man købe ekstra objektiv med fra start for at spare lidt penge eller er det bedre at starte ud med standard objektiv og så vente til man får lidt mere erfaring og lære kameraet at kende?

  Med venlig hilsen Camilla. 🙂

 6. Hej Camilla,

  Tak for din kommentar.

  Der er en hel del ting der adskiller de 2 modeller, selvom de grundlæggende er ens. D5000’eren har bl.a. den vipbare skærm, men skærmen på EOS 550D er derimod med en højere opløsning langt mere detaljeret.

  Jeg synes ikke du kan sige at billedkvaliteten helt generelt er langt bedre på EOS 550D’eren fremfor D5000’eren, men på EOS 550D’eren har du en højere opløsning, en mere avanceret lysmåler og mulighed for at optage video i Full HD.

  Stod jeg og skulle vælge mellem de 2, var valget meget klart – EOS 550’eren er det mest avancerede kamera af de to. Dog er kameraet også en smule dyrere end D5000’eren, så man må vurdere om man synes de ekstra funktioner er merprisen værd.

  Agter du at beholde kameraet i mange år, ville jeg måske overveje EOS 550d’eren ekstra meget, da modellen er nyere og dermed teknisk en tand foran D5000’eren.

  Hvis du starter helt fra bunden, så ville jeg nok starte med standard kit objektiv, og så derefter udskifte til et bedre objektiv, når du har en føling med hvad du har brug for.

  Med Venlig Hilsen,

  Noel Christensen
  MyDigitalPhotos.dk

 7. Anja Laugesen

  Hej Noel

  Havde faktisk samme spørgsmål som Camilla. Jeg har haft flere spejlrefleks men ikke digitale. Har altid bedst kunne lide Nikon, men er nu faldet over Canon 550D, som lyder super i mine øre. Mit eneste problem er dog mine gamle objektiver fra mit gamle Nikon. Ville det være muligt at bruge dem på et nyt Nikon d5000 eller 90D ? For så ville der jo være mange penge at spare ved at købe Nikon.

  Med venlig hilsen

  Anja laugesen

 8. Hej Anja,

  Hvis det er “gamle” analoge objektiver, så vil de ganske sikkert ikke fungere.

  Med Venlig Hilsen,

  Noel Christensen
  MyDigitalPhotos.dk

 9. Hej Noel
  Vedr. gl. objektiver til Nikon – vil objektiver fra en gammel D100 kunne bruges på D5000 – jeg har bla. andet investeret i AFS18-105 dx-vr ?

  med venlig hilsen
  Stanly

 10. Hej Stanly,

  Så længe den hedder DX, så skulle der ikke være problemer. Bemærk dog at D5000’eren ikke har indbygget fokusmotor, hvorfor denne skal være indbygget i objektivet førend autofokus virker.

  Med Venlig Hilsen,

  Noel Christensen
  MyDigitalPhotos.dk

 11. Hej Noel
  Jeg overvejer også en spejlrefleks. tænkt på d5000 og nu kom der canon 550 med HD video som er jo super. Prisen på canon 550 og nikon d90 er næsten ens. d90 er mere pro end canon 550, men det er en gammel model.
  Så hvad skal jeg nu vælge?

 12. Hej

  Jeg er nybegynder udi spejlreflekskameraer, men da jeg er begyndt at få interesse for makrofotografering, har jeg overvejet at springe ud i det. Jeg har læst lidt om dette Nikon D5000 og det lyder som noget der kunne dække mine behov – i hvert fald for en tid.
  Jeg vil jo nok også bruge det til andet end makrofotografering, og derfor ender jeg nok med at skulle have to objektiver (mindst). Evt. det der følger med i “startpakken” og så et specifikt til makro. Hvad kan du anbefale?

  På forhånd tak!

  Venlig hilsen
  Lene Hansen

 13. Hej Softice,

  D90’eren har et lidt bedre greb end EOS 550D’eren, men som du selv nævner så har den altså også været på markedet i en rum tid, så stod jeg og skulle vælge mellem de 2, så havde jeg snuppet EOS 550D’eren.

  Med Venlig Hilsen,

  Noel Christensen
  MyDigitalPhotos.dk

 14. Hej Lene,

  Der findes en del lækre makroobjektiver, men det oplagte valg ville nok være Tamron’s 90mm eller deres 60mm som jeg har anmeldt tidligere.

  Link: https://www.mydigitalphotos.dk/anmeldelse-tamron-sp-af60mm-f2-di-ii-ld-if-11-macro/

  Med Venlig Hilsen,

  Noel Christensen
  MyDigitalPhotos.dk

 15. anne marie vorsaa

  hej
  jeg har et nikon d 5000 og vild glad for det, men vil nu rigtig gerne havde et objektiv det kan trække tinge lidt tætter på mig end det der fulde med da jeg købet mit nikon…. men så er det lige jeg tænker skal det være et nikon eller kan jeg bruge noget andet?

  men venlige hilsen
  anne marie

 16. Hej Anne Marie,

  Du kan bruge alle objektiver til Nikon, dog skal du bemærke at der skal være indbygget autofokusmotor.

  Et par gode bud kunne være Tamron’s 18-200mm eller Tamron 18-270mm hvis du ønsker både vidvinkel og masser af tele.

  Med Venlig Hilsen,

  Noel Christensen
  MyDigitalPhotos.dk

 17. niki christiansen

  Hej Noel. Jeg har kigget meget på de 3 kameraer, D90, D5000 og EOS 550D.
  Jeg skal bruge et kamera, der er god til at tage billeder i naturen, evt. nærbilleder af dyr. Jeg har søgt info om kameraerne på nettet, og finder kun positive kommentare til D5000 og D90. Men der er derimod nogle enkelte nigative kommentare til EOS 550D.. Blandt andet skulle kameraet gå hurtigt i stykker, og have en dårlig farve?

  Har pengene til alle sammen, men bliver i tvivl om jeg skal vælge EOS 550D, fordi den måske ikke har en ligeså god farve som D90 og D5000. Og fordi den ikke skulle være så holdbar.

  Kan du hjælpe?? (:

 18. Hej Niki,

  Jeg har mange kontakter i både it og foto-branchen, og jeg har endnu ikke hørt at EOS 550D’eren skulle have “dårlige” farver eller gå hurtigt i stykker.

  Stod det til mig, ville jeg sælge EOS 550D’eren, det er den nyeste og uden tvivl der jeg mener du får mest for pengene, husk dog at det er objektivet, og ikke så meget kameraet der giver de gode billeder.

  Med Venlig Hilsen,

  Noel Christensen
  MyDigitalPhotos.dk

 19. Hej Noel

  Jeg overvejede også som mange andre at købe D-3000.
  Så finder jeg ud af at den ikke har det såkaldte “live-view,” hvilket D-5000 jo har.

  Mit spørgsmål til dig er så hvor meget og til hvad vil jeg få brug for live-view ??

  Hilsen Andreas

 20. Hej Andreas,

  Personligt kunne jeg aldrig finde på at benytte live view, da det er upræcist, langsomt og efter min mening noget der hører et kompaktkamera til.

  Nogle synes dog funktionen er god at have, men bruger man søgeren får man meget ofte det absolut bedste resultat.

  Med Venlig Hilsen,

  Noel Christensen
  MyDigitalPhotos.dk

 21. Anders Jeppesen

  Hej Noel

  Har nu siddet og læst lidt om D5000-modellen. Syntes det lyder fristende, men har i bund og grund ikke brug for, at kunne optage i levende billeder. Jeg er hvad man vil betegne som en førstgangskøber, der ikke har de helt store erfaringer med at tage billeder.

  Er D5000 stadig det bedste bud, eller er der et andet mærke/model jeg skal kigge på?

  M.v.h. Anders

 22. Hej Anders,

  Tak for din henvendelse.

  Hvis du ikke mener video-delen spiller en rolle, så prøv at læs anmeldelsen af lillebroderen Nikon D3000

  Ha’ en fortsat god weekend.

  Med Venlig Hilsen,

  Noel Christensen
  MyDigitalPhotos.dk

 23. Hej Noel.

  Jeg står lige nu i valget om at købe et Canon 550d eller Nikon D5000.
  Men jeg sidder og bliver i tvivl om noget…

  Du skriver til Camilla:
  “skærmen på EOS 550D er derimod med en højere opløsning langt mere detaljeret.”

  – Er det kun kameraets skærm der har en højere opløsning end Nikons, eller er det selve billedets kvalitet, der er bedre på Canon? … Vil Nikons billedkvalitet være lige så god som Canons når man overfører og ser billedet på computeren?

  Endvidere skriver du til Niki: “Husk dog at det er objektivet, og ikke så meget kameraet der giver de gode billeder.”

  – Hvad er det så der gør, jeg fx skal købe Canon 550d fremfor Nikon D5000?

  Venligst Pauline.

 24. Hej Pauline,

  Selve opløsningen på både skærm og billederne er højere på EOS 550D, sidstnævnte er dog ikke nødvendigvis garant for gode billeder.

  Sammenligner du billedkvaliteten mellem de 2 modeller, med samme objektiv, vil du formentlig ikke rigtig kunne se forskel.

  Det der gør om du vælger Nikon eller Canon er de features de tilbyder, betjening og selve grebet på kameraet.

  Med Venlig Hilsen,

  Noel Christensen
  MyDigitalPhotos.dk

 25. Hej Noel,

  Jeg kæmper lidt med mit D5000 og ISO værdierne i program A og S. Jeg har sat det til automatisk ISO værdi da min forstand på ISO stadig er begrænset. Man kan så vælge et ISO område (minimum og maksimum værdier) som kameraet kan vælge mellem. Men uanset hvilke lysforhold (dæmpet belysning, skygge eller høj sol) jeg har samt blitz eller ej, så vælger kameraet den højeste ISO-værdi i det ISO område jeg har defineret. Jeg har prøvet at sætte maks. til både 1600, 800 og 400 mens minimum altid er 200, men det vælger altid maks. værdien.
  Kan du komme med en forklaring?

  På forhånd tak
  Simon

 26. Hej Simon,

  Det lyder umiddelbart mystisk, har du prøvet det mest oplagte, nemlig at “nulstille” kameraet til fabriksindstillinger? Det tyder på der er en gal indstilling et eller andet sted.

  Med Venlig Hilsen,

  Noel Christensen
  MyDigitalPhotos.dk

 27. Hanne Teglgaard

  Hej

  Har for længe siden haft et analog spejlrefleks kamera, gik så over til et kompakt Nikon digital kamera – men ønsker mig nu et Digitalt spejlreflek kamera, står lige nu og vakler mellem Nikon D3100 eller D5000.

  Nogen anbefalinger af det ene frem for det andet?

  mvh
  Hanne

 28. Hej Hanne,

  D5000 hvis du ønsker skærmen der kan kippes, ellers kommer det vist næsten ud på et.

  Med Venlig Hilsen,

  Noel Christensen
  MyDigitalPhotos.dk

 29. Hej!

  Jeg står og vil rigtig gerne have et spejlrefleks kamera inden ferien. Jeg er dog meget i tvivl om hvad jeg skal vælge. Jeg vil gerne have et der tager gode billeder, men er samtidig ikke den store fotograf, men har heller ikke noget imod at pusle lidt med kameraet (det er mit første spejlrefleks).
  Efter at ha’ læst din anmeldelse af Nikon D3000 var jeg lige ved at købe det, men fandt ud af, at der ikke er liveview, hvilket jeg super gerne vil have. Dernæst stod Nikon D5000 som et klart valg for mig, men som du skriver mange gange er liveview funktionen ikke i særlig høj kvalitet. Findes der andre gode kameraer med liveview funktion end Nikon D5000 ?

 30. Hej Amalie,

  D5000’erne var blandt de første billigere DSLR med liveview og det er klart blevet bedre siden da – men må man spørge hvorfor du i det hele taget vil bruge liveview på et DSLR istedet for den rigtige søger? Her får du billedet som det ser ud, og det er hurtigere, nemmere og mere præcist at bruge. Personligt har jeg endnu ikke haft brugt liveview på mit spejlrefleks, andet end til test.
  Kig evt. på Nikon D5100’eren som er 5000’erens afløser.

  Med Venlig Hilsen,

  Noel Christensen
  MyDigitalPhotos.dk

 31. Håber at denne kommentar læses, på trods af at det er længe siden der sidst blev kommenteret på D5000 anmeldelsen…
  Overvejer at købe Nkon D5000. Har læst mig til at kameraet tager super billeder og det er en billig måde at komme i gang med digital spejlrefleks på.
  Har kigget D3100 også, men føler bare at der er mere kamera i D5000 selvom den har nogle år på bagen

  Har tidligere fotograferet en del med analog spejlrefleks.

  Hvad er din anbefaling / mening om dette?

  Gode forslag til alternativer er selvfølgelig meget velkommen 🙂

  Mit budget ligger på max 2.000 kr. for hu og en linse

  TAK!
  Vh Carsten

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort. Required fields are marked *

*

Følg os - og vær' opdateret!

Få seneste nyt fra MyDigitalPhotos.dk direkte i din mailbox