Anmeldelse: Memorex Essential Traveldrive 250GB

Memorex er en stor producent af forbrugerelektronik, og er i dag en del af Imation Corp. Memorex er bl.a. markedsledende indenfor optiske medier og mediatilbehør i USA, men i Danmark er de primært kendt for Deres hukommelseskort, og CD/DVD-medier. Memorex producerer bl.a. også digitale fotorammer, mp3-afspillere, iPod tilbehør og mange andre elektroniske gadgets.

Memorex Essential Traveldrive 250GB er en standard 2.5” harddisk med USB 2.0 interface, som ikke behøver ekstern strømforsyning, da den nødvendige strøm kan leveres direkte fra USB stikket. Den supportere naturligvis plug and play, og er klar til brug kort tid efter den er tilsluttet PC’en. Den medfølgende software, ArcSoft TotalMedia Backup ligger pre-installeret på harddisken, og kan installeres ved få klik.

Specifikationer
Kapacitet: 250GB
Interface: USB 2.0
Vægt: 151 gram
Strømforsyning: Strøm direkte via USB
Software: ArcSoft TotalMedia Backup software (PC & Mac)
Systemkrav: Windows 2000 > Vista, MAC frem til OSX 10.2.8.

Hvad er der i kassen?
Memorex Essential Traveldrive 250GB leveres, vanen tro, i en kombineret pap/blisteræske, og indeholder Memorex Essential Traveldrive 250GB, et USB kabel og en lille manual der forklarer installationen.

Selve emballagen er meget kompakt, og i disse ”grønne tider”, er det formentlig et bevidst valg fra Memorex side, da det viser at de er miljøbevidste. En kompakt emballage er med til at spare samfundet for CO2 af flere årsager, bl.a. fordi der kan transporteres flere enheder pr. container, og mindre affald er også med til at skåne miljøet.

Installation
Selve installationen af Memorex Essential Traveldrive 250GB er hurtigt overstået, den da detekteres automatisk på Windows XP og Vista baserede PC’er, det er derfor blot et spørgsmål om at tilslutte USB kablet, vente et øjeblik, og drevet er tilgængeligt i ”Denne Computer”. Nemmere kan det ikke blive!
Drevet leveres med backup-software til både PC og MAC pre-installeret på harddisken, og dette kigger vi nærmere på nedenfor.

Software
På Memorex Essential Traveldrive 250GB ligger fra start 2 mapper, en ved navn ”Windows” og én ved navn MAC, disse 2 mapper indeholder installationsfilen, der bruges for at installere det medfølgende backup-program, ArcSoft TotalMedia Backup.

Installationen er nem at gå til, og derfor springes denne hurtigt over.

Ved første opstart af ArcSoft TotalMedia Backup fremkommer nedenstående skærmbillede, med 2 hovedmenuer, nemlig Backup og Restore. Dette giver mulighed for enten at tage en ”ny” backup, eller gendanne filer udfra en eksisterende backup-fil lavet med ArcSoft TotalMedia Backup.

Klik for fuld størrelse

Det mest interessante, for de fleste, vil naturligvis være Backup-delen. Man vil forhåbentlig aldrig vil få brug for restore delen, og da ArcSoft TotalMedia Backup, heldigvis, laver en ”rigtig” kopi af filerne, samt en ”backup-fil” vil det være nemt at lave en restore af filerne, uden nødvendigvis at skulle bruge ArcSoft TotalMedia Backup.

I Backup menuen får du en række valg, som kort er skitseret nedenfor.
Photo, Video, Music – Gennemsøger valgte harddiske for disse medietyper, og tager backup af disse
Personal Documents – Gennemsøger valgte harddiske for disse medietyper, og tager backup af disse
Advanced backup – Brugeren har fuld kontrol over mapper/harddiske der kan medtages i backup’en
Schedule Backup – Gør det muligt at lave en ”advanced” backup, på bestemte tidspunkter, ex. Hver 14 dage.

Klik for fuld størrelse

Design
Designet af Memorex Essential Traveldrive 250GB er meget ordinært, den ligner de fleste andre 2,5” USB harddiske, og gør ikke noget særligt for at skille sig ud fra mængden. Kvaliteten af plasten er ligeledes som mange andre diske.

Disken er omsluttet af en grå plastkappe, som i siderne er belagt med sort gummi – dette giver et lidt mere råt udseende, og passer meget godt til en transportabel harddisk. Èn enkelt blå diode viser om der er aktivitet på disken, ellers er vi forskånet for blinkende dioder ol.

Da 2,5” hardidiske ikke udvikler nær samme varme, og er mere strømbesparende end 3,5” harddiske, slipper man for både stor varmeudvikling og en støjende blæser i Memorex Essential Traveldrive 250GB, ydermere er den valgte 2,5” harddisk ganske støjsvag – hvorfor harddisken kun vil kunne høres meget svagt hvis der er helt stille i rummet. I det fleste tilfælde vil det meget lave støjniveau blive overdøvet af blæserstøj fra den PC den er tilkoblet.

Ydeevne
Memorex Essential Traveldrive 250GB er testet med ATTO Disk Benchmark, for at få sat tal på hvor hurtig den egentlig er. Umiddelbart virker den hverken specielt langsom, eller specielt hurtig – men testen viser rent faktisk at den opnår læse/skrivehastighed på lige over 30mb/sek. Dette er en rigtig flot hastighed for et USB 2.0 baseret produkt.

Konklusion
Memorex Essential Traveldrive 250GB er et eller andet sted en helt standard ekstern USB 2.0 harddisk, dog gør det medfølgende backup software den til en langt mere spændende enhed, da en let tilgængelig backup-software formentlig vil tiltale alle de der, inkl. mig selv, er enormt dårlige til at få taget backup lige så ofte som man burde. Ydermere er læse/skrivehastigheden helt i top, og det er en smal sag at overfører selv større mængder data i løbet af ganske kort tid.

Prisen er eneste ankepunkt, set i lyset af priserne fra konkurrerende produkter fra Western Digital, LaCie mv., og da der ikke er ret mange forhandlere af Memorex i Danmark, skal vi nok desværre ikke forvente os større prisfald i den kommende tid.

Alt i alt et rigtig fornuftigt produkt, og tager man den flotte hastighed og den medfølgende backup-software med i overvejelserne, så er prisen faktisk ikke helt hen i vejret.

Pris & tilgængelighed
Memorex Essential TravelDrive er tilgængelig nu og koster i vejledende udsalgspris for hhv. 160GB, 250GB og 320GB: 550,- kr., 740,- kr. og 925,- kr. inkl. moms.

Karakter
70%

Anmeldt af
Noel Christensen

Sponseret af
Memorex

Om Noel Christensen

Noel er grundlægger og redaktør på MyDigitalPhotos.dk. Benytter Canon EOS 7D samt Panasonic Lumix DMC-G5.

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort. Required fields are marked *

*

Følg os - og vær' opdateret!

Få seneste nyt fra MyDigitalPhotos.dk direkte i din mailbox