Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/b/d/mydigitalphotos.dk/httpd.www/wp-content/themes/jarida/functions/common-scripts.php on line 150

Anmeldelse: LumiQuest Ready for anything kit

Det absolut vigtigste når man tager billeder, er lyset. Lyset giver billeder stemning, og godt lys får gode motiver til at se endnu bedre ud, mens dårligt lys giver dårlige billeder. Normalt så benytter vi en flash hvis der ikke er lys nok på motivet. Men direkte lys fra en flash giver ikke gode billeder, det giver udvaskede motiver, med skarpe skygger. En anden løsning er at skyde flashen op i loftet, og opnå blødt lys på den måde. Det virker så kun hvis loftet er hvidt, og ikke er for højt. Derfor er der et stort marked for tilbehør der former og opbløder lyset fra flashen. Vi skal se på et par produkter fra den kategori. Vi starter med at se nærmere på et sæt fra LumiQuest, de kalder Ready for anything kit.

Design og funktionalitet

Sættet indholder en holder man sætter på sin flash, som reflektere flashlyset mod motivet. Man kan sætte forskellige indsatser i holderen. En hvid indsats for neutralt lys, en sølvfarvet for lidt køligere lys, og en guldfarvet for lidt varmere lys. For at bløde lyset endnu mere op, så man også sætte en mat skærm på.

LLO_7521_Lars LLO_7520_Lars

LLO_7519_Lars

LLO_7523_Lars

Holderen sidder på flashen ved hjælp af en elastisk velcrostrop man spænder omkring flashhovedet. På den sætter man så holderen. Indsatserne og den matte skærm bliver ligeledes holdt fast med velcro.

Udover holderen, indsatser og skærmen, er der også forskellige farvefiltre med, som man kan bruge til at ændre farven på lyset fra flashen. Filtrene er små stumper farvet plastik, som man så sætter ind i en holder, der også sidder på flashen med velcro. Alle dele kan sidde på flashen samtidigt, så der er rigtigt mange kombinationsmuligheder for at få præcis det lys man ønsker.

LLO_7529_Lars

Da de farvede filtre er noget tynde, er det besværligt at få dem ind i filterholderen, men når det valgte filter først er monteret så virker systemet ganske godt. Alle delen kan pakkes fladt ned i en sort pung og så fylder det ikke meget i fototasken.

LLO_7555_Lars LLO_7554_Lars

Jeg har taget en serie billeder med forskellig flash-konfigurationer så man kan se de små (nogle gange meget små) forskelle i lyset som LumiQuest ready for anyting kit kan producere.

Først har jeg taget et billede med direkte flash uden LumiQuest udstyret.

DirekteFlash

Her ser vi skarpe skygger bag motivet, og der er mange detaljer der er udvaskede på grund at det kraftige lys. Til det næste billede drejede jeg flashen op mod et hvidt loft, igen uden LumiQuest udstyret installeret.

BounceHvidtLoft

Her blev lyset meget blødere, det ses specielt på skyggerne bag motivet. Der træder også lidt flere detaljer frem  i motivet. Bagdelen ved denne metode er skyggerne under hagen og under øjenbrynene. Det næste billede er taget med LumiQuest monteret med den hvide indsats.

LumiQuestHvidIndsats

Her er skyggerne under hagen væk, og skyggerne i baggrunden er blødere end ved direkte flash. Der er gode detaljer i motivet. Denne metode er markant bedre end direkte flash. Næste billede er med den hvide indsats og den matte skærm.

LumiQuestHvidIndsatsDiffusor

Skærmen fungerer godt til at bløde lyset mere op, nu træder der endnu flere detaljer frem i motivet. Det næste billede er taget med den guldfarvede indsats og den matte skærm monteret.

LumiQuestGuldIndsatsDiffusor

Her ser vi at lyset er blevet en smule varmere, lidt hen mod sollys. Effekten er ikke så stor som jeg havde forventet, men det kan også skyldes hvidbalance indstilling på kameraet. Stiller man den manuelt, så vil man sikkert se en større forskel. Men lyset er bestemt ganske fornuftigt til motivet. Næste billede er med den sølvfarvede indsats og den matte skærm monteret.

LumiQuestSølvIndsatsDiffusor

Her ser igen vi ikke så stor farveforskel, til gengæld så oplevede jeg at lyset var noget kraftigere end med den hvide og og den guldfarvede indsats. Den sølvfarvede indsats er altså både god til at gøre lyset en lille smule køligere, men også til at få det til at række længere. Det næste billede er med den hvide indsats, et blåt filter og den matte skærm.

LumiQuestHvidIndsatsBlåtfilterDiffusor

Her får vi en dramatisk ændring af lyset. De farvede filtre er gode til at lave effektfuld belysning. Som forventet er billede trukket i den blå retning.

Konklusion

LumiQuest Ready for anything kit giver virkelig mange muligheder for at lege med lyset. Hvis man ikke har mulighed for at bruge loft eller vægge til at reflektere flashen, så kan kittet være forskellen på okay billeder og gode billeder. Når først kittet er monteret på flashen så sidder det rimelig godt fast. Men selve montagen, med velcro, på velcro, på velcro kan godt drille lidt. Og specielt montagen af de farvede filtre i holderen kræver lidt tålmodighed. Det tager i hvert lidt tid at få det hele til at sidde rigtigt sammen. Til en pris på omkring 650 kr så føler jeg at det burde være noget nemmere at bruge. Det er tilgengæld et plus at når det er pakket sammen i den lille pung, så tager det ikke meget plads i udstyrstasken.

mydigitalphotos_35stars

Pris og tilgængelighed

LumiQuest Ready for anything kit kan bl.a. købes hos Befro.dk til ca. 800,-

Find forhandler og den bedste pris på LumiQuest Ready for anything kit

About Lars Lund Olsen

Lars er skribent på MyDigitalPhotos.dk Benytter Nikon DSLR samt Nikon CoolPix AW120.

No comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

[wp_bannerize group="mdp_footer" random="1" limit="1"]
Følg os - og vær' opdateret!

Få seneste nyt fra MyDigitalPhotos.dk direkte i din mailbox